}

06 Μαρτίου, 2015

Οι αξιωματικοί ανήκουν στη Δημοκρατία

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Οσα συνέβησαν με τη διαταγή του κλάδου προς όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της ασφάλειας συνόρων, με την οποία ζητούνταν η απελευθέρωση όλων των λαθρομεταναστών και η ελεύθερη πρόσβασή τους στην ελληνική επικράτεια, με μόνη δέσμευση για ένα επτάμηνο την καταγραφή τους, αποτελεί ζήτημα υψίστης εθνικής ασφαλείας. 

Το σύστημα GIS της ΕΥΠ και η τύχη του... - Μπορούν να "σφραγίσουν" τα σύνορα της χώρας και δεν το κάνουν...!

Υπάρχει λύση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
Δεν είναι βέβαιο αν υπάρχει και πολιτική βούληση 
Μήπως κάποιοι θέλουν να υπάρχει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα; 

Ανανδρία, δειλία, νεοσταλινισμός, υποκρισία

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός για τη μεταναστευτική πολιτική, η οποία δεν έχει ακόμα ορκιστεί, συμμετέχει σε υπηρεσιακές συσκέψεις με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για να καθοριστεί η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια σύσκεψη (18/2), εκτός από τους δύο αναπληρωτές υπουργούς, συμμετέχουν και οι σύμβουλοι της αναπληρώτριας υπουργού, που τυπικά δεν υπάρχει, όπως επίσης και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ των οποίων και ο υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

ΠΩΣ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΣΤΗΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ Ισχυρή ελληνική αεροναυτική δύναμη στα Δωδεκάνησα σε αναμονή επεισοδίου...

Σημαντικές ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στα Δωδεκάνησα εδώ και λίγες ώρες καθώς η Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ είχε συγκεκριμένες πληροφορίες ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν επεισόδιο με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου σε νησιά της περιοχής και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται με την τουρκική υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι.

AΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Σκληρή αερομαχία στο Φαρμακονήσι: "Καταρρίφθηκαν" δύο τουρκικά μαχητικά



Σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στις 11:13 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Σάμου και ν. Κώ.Εν συνεχεία 1 αφος εκ του υπόψη σχηματισμού πραγματοποίησε στις 11:14 υπέρπτηση άνωθεν ν. Φαρμακονήσι, στα 15.000 πόδια.

ΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ Πώς εξουδετερώθηκε τελευταία στιγμή το θερμό επεισόδιο που πήγαν να στήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο



Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προέβη χθες σε μία πολύ σοβαρή αποκάλυψη. Είπε πως οι Τούρκοι είχαν έτοιμη τη ΝΟΤΑΜ δέσμευσης και αμφισβήτησης του μισού Αιγαίου πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και άφησε να εννοηθεί πως ήταν έτοιμοι να την χρησιμοποιήσουν προκειμένου να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» δοκιμάζοντας την νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Υπόψη κ.Τσίπρα: "Δεν βγήκατε για να κάνετε τον τερματοφύλακα απέναντι στη διαπλοκή αλλά για να βάλετε γκολ"


Του Κώστα Βαξεβάνη

Υπάρχουν δυο πολιτικές πρακτικές οι οποίες δηλώνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στην πρώτη, ο Στρατούλης απολογείται στα κανάλια για αυτά που του καταλογίζουν. Στη δεύτερη, τα κανάλια, απολογούνται γι’ αυτά που αποφασίζει και κάνει ο Στρατούλης. Αυτή η δεύτερη εκδοχή, είναι νομίζω η επιθυμία της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας. Οι ντουντούκες της διαπλοκής, οι φορείς της διαφθοράς και οι εκφραστές μιας ξεπερασμένης άδικης Ελλάδας, να αρχίσουν να βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας γι αυτά που τους κάνει η κυβέρνηση.

Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν έχασε ούτε σεντ από τη διάσωση της Ελλάδας - Πήρε τόκους 360 εκατ. ευρώ!!

Η Γερμανία δεν έχασε ούτε σεντ από τη διάσωση της Ελλάδας - Πήρε τόκους 360 εκατ. ευρώ
Μέχρι στιγμής το γερμανικό δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ένα σεντ από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ «αντιθέτως, η Αθήνα έχει καταβάλει τόκους στη Γερμανία για τη δανειακή βοήθεια. Μεταξύ 2010 και 2014 η KfW (γερμανική επενδυτική τράπεζα) έχει αποδώσει στο γερμανικό δημόσιο έσοδα από τόκους συνολικού ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ».

"Στ' απόνερα των κρίσεων"! Όλο το καυτό παρασκήνιο των αποφάσεων!!


Image

Του Κων. Φράγκου

Ο Άρχων ουκ αεί άρχει.
Αγάθων


Στο προηγούμενο κείμενό     μου περί του θηριώδους σκανδάλου της προμήθειας των Ελικοπτέρων ΝΗ-90 κατέληγα: "Ιχνηλατείται απόπειρα απόδοσης ευθύνης για τη θλιβερή υπόθεση των ΝΗ-90 στον νυν Α/ΓΕΣ, άριστο Αξιωματικό, Στρατηγό Μανώλα. Εάν επιμείνουν θα γελοιοποιηθούν. Τους ενόχους έχουν μπροστά τους....".


ΤΟ FX-1 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ιδού το νέο τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς: Stealth, με τεχνητή νοημοσύνη και τουρκικά όπλα...

Σε μια ιστορική συγκυρία, όπου λόγω Μνημονίων και ασφυκτικού ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της οικονομικής ρευστότητας της Ελλάδας , δεν υπάρχουν κονδύλια στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ούτε για τα στοιχειώδη και πολλά από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα τίθενται εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας, η Τουρκία παρουσίασε το νέο εγχώριας ανάπτυξης μαχητικό της το οποίο προορίζεται να πετάξει το 2023, στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ