}

08 Μαρτίου, 2015

Όταν ο Θεός έπλασε την γυναίκα...

Όταν ο Θεός έφτιαξε τη γυναίκα εργαζόταν μέχρι αργά την 6η ημέρα.
Ένας άγγελος πλησίασε και είπε: 
"Γιατί σπαταλάς τόσο πολύ χρόνο γι' αυτή;"

Και ο Κύριος απάντησε:

Σπασμωδικές κινήσεις με άγνωστες συνέπειες για την Θράκη

Του Νίκου Μελέτη 

Εσφαλμένα μηνύματα τόσο στην Άγκυρα όσο και στους μετριοπαθείς της μουσουλμανικής μειονότητας φτάνουν από τη Θράκη, όπου οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές και περιφερειακοί παράγοντες της μειονότητας πλειοδοτούν σε υποσχέσεις και καλλιεργούν προσδοκίες ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι σχεδόν έτοιμη να ικανοποιήσει ΟΛΕΣ τις απαιτήσεις που έχουν προβληθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Η Αθήνα απέσυρε από τη Θράκη τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων χωρίς να έχει ορίσει ακόμη αντικαταστάτη του.

Το νέο κόλπο της Άγκυρας για να γκριζάρει το Αιγαίο

Ασκήσεις επί χάρτου για την επόμενη αμφισβήτηση 

Γράφει ο Νίκος Μελέτης 

Μια λάθος συντεταγμένη, που σε μια παράνομη ΝΟΤΑΜ αμφισβητούσε όχι μόνο κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά το ίδιο το έδαφος της Λήμνου, ήταν η αιτία για να ανακαλέσει η Τουρκία τη δέσμευση μιας μεγάλης περιοχής του Κεντρικού Αιγαίου.
Προσέφερε όμως την ευκαιρία να θέσει εκ του πλαγίου στην ατζέντα θέμα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία ζητούσε εδώ και δύο χρόνια...

Διάσημη τουρκάλα προσεύχεται σε ορθόδοξο ναό της Κωνσταντινούπολης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η φωτογραφία που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα, Sözcü και που δείχνουν την γνωστή στον εμπορικό χώρο της μόδας Τουρκάλα Eda Taşpınar, να περιμένει στην ουρά έξω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, που έχει γίνει γνωστή σαν Αη Πρώτης, για να προσευχηθεί και να ανάψει ένα κερί την ώρα που ο Παπάς διάβαζε ψαλμούς.

Οι νταβατζηδες εκδηλώθηκαν νωρίς – αφού το γλύψιμο δεν πιάνει, αρχίζει η δολιοφθορά

Τυχαίο; Δε νομίζω!
Το σύστημα της διαπλοκής από κει που είχε ξεκινήσει ρεβεράντζες προς τον Αλέξη, αίφνης άρχισε να ξεκατινιάζει τη νέα κυβέρνηση. Προσοχή, δε μιλάμε για κριτική ακόμα και την πιο αυστηρή, αλλά για κανονικό κράξιμο και ύπουλη υπονόμευση! Από αναπαραγωγή ρεπορτάζ για… τη δραχμή μέχρι «χειρουργικά» χτυπήματα σε πρωθυπουργό και συγκεκριμένους    υπουργούς! Όλα αυτά θυμίζουν (σε μικρογραφία, ακόμα…) την καταιγίδα που είχαν εξαπολύσει κατά της κυβέρνησης Καραμανλή μετά το «βασικό μέτοχο»… Τυχαίο; Μπα!

Δισεκατομμύρια απο το ΕΣΠΑ στον Μπόμπολα! Να που πήγαιναν τα ευρωπαϊκά κονδύλια…

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΚΟΣΟΒΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΟΥ;
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΚΟΥΝΑΓΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
ΕΣΥ ΓΟΝΑΤΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΡΗΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ 2007-2013 ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ – ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟ… ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Μήπως βιώνουμε μια βελούδινη ελεγχομένη έξοδο από το ευρώ;

Με βάση τα δεδομένα ήδη είμαστε έκτος ευρώ και οι συνέπειες είναι μπροστά στα μάτια μας. Δεν δίνουν σημασία σε ότι λέμε, δεν δίνουμε κι εμείς σε αυτά που ζητούν, και δεν μας δίνουν ρευστότητα. Για   να είμαστε ακριβείς βιώνουμε -δυστυχώς- μια σιωπηλή ελεγχομένη έξοδο από το ευρώ     τα τελευταία 5 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα όλα έγιναν όπως είχε προβλεφτεί ότι θα συμβεί. 

Το νέο επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Το νέο επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ με την αύξηση του κατώτατου μισθού
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο 

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ μικτές μηνιαίες αποδοχές, αναμένεται να έχει θετική επίδραση και στο επίδομα ανεργίας, που λαμβάνουν χιλιάδες εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ.

Ηθική και νομιμότητα στην υπόθεση Χαρδούβελη

Μείζον ζήτημα πολιτικής ηθικής και νομιμότητας ανοίγει η αποκάλυψη της Real News ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό – χρήματα, που παραμένει ζητούμενο τόσο το εάν είχαν φορολογηθεί, όσο και το εάν είχαν δηλωθεί στα Πόθεν Εσχες που όφειλε να υποβάλει.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ