}

17 Μαρτίου, 2015

Τι είπε ο Καμμένος για την αποκατάσταση μισθών στρατιωτικών - Πότε θα γίνει;

Image
Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού, Αικατερίνη Μάρκου και Ιάσων Φωτήλας.

Τρόμος Βενιζέλου! Έρχεται η εξεταστική για τα υποβρύχια.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ 2

Διαβάστε δήλωση πολιτικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ) εν όψει της Εθνικής επετείου.

Φυσικά, οι γελοιότητες και οι τραμπουκισμοί που θα διαβάσετε, είναι οι απειλές του νταβατζή όταν έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης. Το σκάνδαλο των υποβρυχίων, από τους συνεταίρους Σρέντερ – Σουλτς. Τσοχατζόπουλου και ΚΥΣΕΑ, εως τον Βενιζέλο με τον κύριο Σάφα και τα ραντεβού στο Άμπου Ντάμπι που στοίχισαν καπέλο εκατοντάδων εκατομμυρίων στον Ελληνικό λαό, θα διερευνηθούν από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή. Ούτε οι απειλές του Σουλτς, ούτε η κωμική υστερία Βενιζέλου θα τις εμποδίσουν.

Καταπέλτης η εισαγγελέας για Παπακωνσταντίνου: Καμία παραγραφή δεν υπάρχει

παπακοστα
Με το κρίσιμο θέμα της παραγραφής, αν υπάρχει η όχι, για τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την πολύωρη πρότασή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας της έδρας, κ. Ξένη Δημητρίου.
Η Εισαγγελέας, αναλύοντας με λεπτομέρειες τις συνταγματικές διατάξεις αλλά και τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών κατέληξε σε συμπέρασμα ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού (νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας) δεν έχουν παραγραφεί, αν και υπήρξε διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2012.

Το μεγάλο πρόβλημα της τουρκικής Αεροπορίας

Με ανακοίνωση τους οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές απέκλεισαν την τεχνική βλάβη ή δυσλειτουργία και απέδωσαν και τα δύο πρόσφατα ατυχήματα με συνολικά τρία μαχητικά RF-4E / F-4E Terminator 2020 στον ανθρώπινο παράγοντα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική επιθεώρηση «Defense News» που υπογράφει ο έγκυρος Τούρκος δημοσιογράφος, Burak Ege Bekdil.

Handelsblatt: Δεν πληρώσαμε ποτέ το κατοχικό δάνειο!


Handelsblatt: Δεν πληρώσαμε ποτέ το κατοχικό δάνειο! Ντροπιαστική κρίνουν Γερμανοί ιστορικοί τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Προτρέπει τις δύο κυβερνήσεις να εργαστούν για την εύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.


H γερμανική εφημερίδα Handelsblatt φιλοξενεί τις απόψεις Γερμανών ιστορικών αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν έχει ποτέ παραιτηθεί των αξιώσεών της κι ότι είναι καιρός το θέμα να ρυθμιστεί.

Το 56% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο!

Η έκθεση της γαλλικής Επιτροπής Λογιστικού Έλεγχου του Δημόσιου Χρέους (CAC) και οι υπολογισμοί του οικονομολόγου Michel Husson 

Solidarité & Progrès  (Γαλλία)               (μτφρΚριστιάν)

Το χρέος ή η ζωή μας!
Όπως μας εκμυστηρεύτηκε με λίγη ειρωνεία ένας φίλος, «οι ηγέτες της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, είναι απλά σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι κρατούν το λόγο τους ...».     Όποιος θέλει ας καταλάβει ...

Κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι την Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να αναδιαρθρωθεί το δημόσιο χρέος και δεν είναι ρεαλιστικό να απαιτεί η Τρόικα  3% πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015

Γιατί θα χάσει ο Σόιμπλε

Γράφει ο Καρακούσης Αντώνης 

Η ηττημένη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έμεινε κατεστραμμένη και διαιρεμένη. Χρειαζόταν βοήθεια και μακρά προσπάθεια προκειμένου να ανοικοδομηθεί και μαζί να ξεπλύνει την ντροπή των εγκλημάτων της ναζιστικής περιόδου, να ανακτήσει δηλαδή και πάλι φήμη ευγενικού και ειρηνικού έθνους.
Βοήθεια και υπο-στήριξη έλαβε από όλον τον κόσμο. Και από την Ελλάδα βεβαίως.
Σταδιακά η χώρα ανοικο- δομήθηκε, η οικονομία της ανασυγκροτήθηκε, η φήμη της αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό και το 1989 κατάφερε να ικανοποιήσει και τον εθνικό πόθο της επανένωσης.

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της ΣTYA (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), από τον Υποπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Μαντζιάρη στον Ταξίαρχο (Ι) Κωνσταντίνο Σεβαστάτο, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. Στην τελετή παρέστησαν Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), διατελέσαντες Διοικητές της ΣΤΥΑ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, διδακτικό και πολιτικό προσωπικό καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί της ΠΑ. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(haf.gr - Σμήναρχος (Ι) Αλέξανδρος Μαρίνος - Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ)

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ