}

30 Μαρτίου, 2015

Όσα "ξέχασε" να πει ο κύριος Μπαλτάς για την Επανάσταση του 1821

Η μήτρα της ελληνικής επανάστασης και το "τσουβάλιασμα" όλων των επαναστάσεων στην Ευρώπη 

Γράφει ο Στάθης Διομήδης 

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός παιδείας κος Μπαλτάς έστειλε μια επιστολή στα σχολεία όλης της χώρας με αφορμή τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - Πρόσκληση σε ρωσικές εταιρείες για το διαγωνισμό πετρελαίων απευθύνει η κυβέρνηση


Πρόσκληση σε ρωσικές εταιρείες για το διαγωνισμό πετρελαίων θα απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση.
 
Η επίσκεψη του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη Μόσχα είναι σε εξέλιξη και έγινε έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

"ΗΝΙΟΧΟΣ 2015": Όλες οι Πολεμικές Μοίρες στον... αέρα - Συνεργασία με ισραηλινά F-16 και αμερικανικές δυνάμεις JTAC


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ KAI ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 

Ολόκληρη η Πολεμική Αεροπορία θα «απογειωθεί» για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που θα διεξάγει στα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το τελευταίο 10ήμερο του μήνα. Πρόκειται για την άσκηση «Ηνίοχος 2015» που θα είναι αναβαθμισμένη, διακλαδική και στην οποία θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ και ειδικές δυνάμεις στην κατάδειξη στόχων από τις ΗΠΑ.   

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO : Διασωθείς από τη σφαγή στο Δίστομο, ντροπιάζει τους Γερμανούς, στο ZDF

argirissfoundouris

Αξίζει να διαθέσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας και να δείτε την εκπομπή που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ZDF. Ξεκινά ανάλαφρα και χιουμοριστικά, έστω με πικρό χιούμορ, αλλά βαραίνει ιδιαίτερα, συναισθηματικά, όταν θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παιδί 4 ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς…

Η κυβέρνηση τα «δίνει» όλα στους οφειλέτες. - Η γενναιότερη ρύθμιση των τελευταίων ετών!

rithmisi

Τα «δίνει» όλα η κυβέρνηση στη νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) διαγράφεται και σημαντικό τμήμα της βασικής οφειλής που προέρχεται  τους από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα που τούς επιβλήθηκαν μετά από φορολογικούς ελέγχους.
Εκτός δηλαδή από την διαγραφή ή περικοπή των προσαυξήσεων και των τόκων με την ΠΝΠ η ρύθμιση γίνεται ακόμα πιο γενναιόδωρη.

30 Μαρτίου 1822 : Η καταστροφή της Χίου



Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη. Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.

Οκτώ πυραύλους εκτοξεύει ο Καμμένος από τη Βουλή!

Αλλάζει τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποκαθιστά αδικίες, μειώνει κόστη, ενισχύει την απασχόληση.
Οκτώ πυραύλους εκτοξεύει ο Καμμένος από τη Βουλή!Οκτώ µεταρρυθµίσεις προωθεί ο υπουργός Αµυνας, Πάνος Καµµένος, για αποκατάσταση αδικιών, µείωση του λειτουργικού κόστους του κλάδου και ενίσχυση της απασχόλησης στις Ε∆
Οι 8 προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αµυνας έχουν µπει στην τελική φάση τους και γίνονται διεργασίες ώστε να συνταχθούν σε νοµοσχέδια µε σκοπό να κατατεθούν, το αµέσως επόµενο διάστηµα, προς ψήφιση.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ