}

03 Απριλίου, 2015

Εκδικάστηκε η υπόθεση του μισθολογίου στο ΣτΕ . Αναμένεται η απόφαση

poes header



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γνωρίζεται ότι, την Παρασκευή 03-4-2015 η Ομοσπονδία μας, δια του νομικού συμπαραστάτη της, δικηγόρου Αθηνών κ. Γεωργίου Αντωνακόπουλου, εμφανίστηκε ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της υπ’ αριθμ. οικ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ τ. Β’ 3093/18-11-2014) «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους», με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και χρόνος καταβολής των διαφορών αποδοχών που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 για τα χρονικά διαστήματα από 1-08-2012 έως 30-06-2014 και από 1-07-2014 έως 30-11-2014, καθ’ ό μέτρο αφορά την καταβολή των διαφορών αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης.

La Tribune: "Ο Α.Τσίπρας είναι ο μόνος που ύψωσε ανάστημα στην Α.Μέρκελ - Έκανε επίδειξη στρατηγικής" - Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας μέρκελΩς τον μόνο ηγέτη στην ΕΕ που τόλμησε να υψώσει ανάστημα και με εξυπνάδα τώρα πια φαίνεται ότι έχει επιβάλλει την στρατηγική του και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Α.Μέρκελ, χαρακτηρίζει η La Tribune τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Η Ελλάδα που παλεύει

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Εν μέσω τεράστιων δυσκολιών αλλά και αντιφάσεων, λαθών, αδυναμιών πολιτικής και διοικητικής μορφής, η ουσία είναι ότι η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή το παλεύει όσο μπορεί.
Πάνε όλα καλά; Αναμφίβολα όχι. Είναι τα πάντα διασφαλισμένα; Ασφαλώς και δεν είναι. Οι επιδόσεις της χώρας είναι εκείνες που θα περίμενε κανείς από μία πρώτης κατηγορίας «ορχήστρα»; Προδήλως δεν συμβαίνει.

Τα κανάλια της εθνικής απαξίωσης και κοινωνικής αποβλάκωσης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Για πρώτη φορά, ο ελληνικός λαός θα δει αυτούς που μέχρι στιγμής ασκούσαν μόνο… κριτική και επεδίωκαν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, επιτέλους να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Η εποχή που στην Ελλάδα πλήρωναν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχει παρέλθει και τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους αυτούς που μέσω της οθόνης της αποβλάκωσης απαξίωσαν κάθε υγιές στοιχειό σε αυτή την χώρα

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγιος του Ελληνισμού, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ο άνθρωπος που απέδειξε οτι αρκεί ένας, για να ελευθερώσει ένα Έθνος.
Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής… εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του.

Δεν θα σταυρώσουν τη Μ. Πέμπτη την Ελλάδα οι Γερμανοί

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ η κυβέρνηση, καθιστώντας όχι το Βερολίνο αλλά την... Ουάσιγκτον υπεύθυνη για τη χρεοκοπία 

Νέο σκετς του ZDF: Οι Ελληνες πληρώνουν, ενώ εμείς τους βρίζουμε (νέο VIDEO)


Μετά την εκπομπή για το Δίστομο οι παρουσιαστές της σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt» του ZDF επέστρεψαν δριμύτεροι και άνοιξαν τα μάτια στους Γερμανούς πολίτες δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι αυτοί οι ίδιοι και οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ από την υποτιθέμενη "βοήθεια" προς την Ελλάδα.

Bloomberg: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει - Πώς θα βρεθούν τα λεφτά

Bloomberg: Η Ελλάδα θα τα καταφέρειΗ Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ το 2015, εκτιμά σε δημοσίευμά του το Bloomberg, τονίζοντας ότι το βραχυπρόθεσμο χρηματοδοτικό κενό της χώρας είναι μικρό σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που έχει λάβει στο παρελθόν ενώ παραμένει ισχυρή η θέληση να παραμείνει ενωμένη η ευρωζώνη.

Τσίπρας στη Μόσχα και 8 Απριλίου και 9 Μαίου!


Image

Με ανοιχτές αγκάλες περιμένει η Μόσχα τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και όχι μια αλλά δυο φορές! Την ώρα που η παραφιλολογία για... επικείμενη συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας φουντώνει, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα και στις 8 Απριλίου αλλά και στις 9 Μαΐου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται δυο φορές σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα στη Μόσχα. Και εξήγησε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει (αν τελικά το αποφασίσει) δυο φορές στη Ρωσία το επόμενο διάστημα. 

Μισθοί στρατιωτικών: Ο χρόνος της κυβέρνησης "τελειώνει" και τα "τεχνάσματα" δεν αρκούν...


ImageΤο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς το ΣτΕ που συνεδριάζει για να εξετάσει την προσφυγή των στρατιωτικών κατά των ρυθμίσεων Σταϊκούρα, δείχνει ότι υπάρχει δραματική διαφορά στην προσέγγιση του θέματος αποκατάστασης των αποδοχών των στρατιωτικών. Η απόκλιση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του ΥΠΕΘΑ δεν είναι καθόλου ασήμαντη όπως προκύπτει από το έγγραφο.

Τρέμουν την εξεταστική γιατί οδηγεί στις μίζες ! Πως συνδέονται όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ



exetastiki-1050x380Στα άλλα ΜΜΕ,κυρίως τα ηλεκτρονικά, παρουσιάζονται ως θέματα άσχετα μεταξύ τους αλλά δεν είναι. Παρουσιάζονται έτσι, απλά για να μπερδεύεται ο κόσμος και να μην κρίνει με καθαρά δεδομένα, άρα καθαρό μυαλό. «Εμείς παρουσιαζόμαστε μονίμως
ως θύματα, αλλά δεν είναι έτσι. Η Γερμανία πέρασε από τη βουλή της τα νέα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελλάδα και εμείς όχι. Αυτό δεν είναι ανεύθυνο και τρελό», αναρωτήθηκε βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ σήμερα κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ