}

04 Απριλίου, 2015

Μεγάλα ερωτήματα που κανένας δεν τολμάει να απαντήσει

Tα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου 

Ο Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν,σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν…Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτες δεν απαντώνται απο τους «αρμόδιους»….

ΣΑΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ : Θυμόμαστε, για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια


6 Απρίλιου 1941: Γερμανική Κατοχή 



Του Φώτη Μιχαήλ, ιατρού

6 Απριλίου 1941: Ημέρα εισβολής των κατοχικών Γερμανικών στρατευμάτων … 
6 Απριλίου 2010: Ημέρα εισβολής του ΔΝΤ και των Βαυαρών επιγόνων …
6 Απριλίου 2015: Γενοκτονία σε καιρό ειρήνης... 

Η ιστορία της διαπραγμάτευσης. Οι αποζημιώσεις του Α' Παγκοσμίου και το κούρεμα του Βενιζέλου


Tο πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα, δεν είχε φανεί τυχερό για την ελληνική οικονομία. Ο προηγούμενος αιώνας τής είχε κληροδοτήσει τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων, με περιορισμούς στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, βαρύτατα χρέη και απώλεια της εκμετάλλευσης των κρατικών μονοπωλίων. Τη σύνδεση της δραχμής με τον «κανόνα του χρυσού» το 1910, ακολούθησαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, που αυξήσανε μεν το έδαφος της επικράτειας, αλλά πληρώθηκαν με βαρύτατο τίμημα αίματος.

Θυμήσου...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τούτη την βδομάδα των Παθών που έρχεται και που οι αφέντες των διοδίων, των    προμηθειών, των εργολαβιών, και της   προπαγάνδας με σαφή εντολή από τους τοκογλύφους - διεθνείς απατεώνες, με την αμέριστη υποστήριξη των πολιτικών εγκληματιών που απεικονίζονται επάνω,  θα προσπαθήσουν να σε τρομοκρατήσουν με κάθε μέσο, να πατήσουν πάνω στους πιό μύχιους φόβους σου, να σου πικράνουν την χαρά για την ανάσταση της χώρας που επιχείρησες, για να σε καταστήσουν και πάλι συνένοχό τους,    θυμήσου!

Τι μπαίνει πλέον στη λίστα για τους φορολογούμενους


Με το υπουργείο Οικονομικών να προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά του, περισσότεροι φορολογούμενοι θα πέσουν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης, που αναφέρονται σε εγκύκλιο της Κατερίνας Σαββαΐδου.
Από τις σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι η τροποποίηση για την αγορά ακινήτων, καθώς πλέον θα λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό τίμημα, το οποίο αναφέρεται στο συμβόλαιο και όχι η αντικειμενική αξία.

Απίστευτη πρόκληση Σουλτς: Μην κουνιέστε όταν σας βιάζουμε!


ΧΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ!

Προειδοποιούν τον Αλέξη να μην κάνει συμφωνία με τον Πούτιν, την ώρα που μας καταστρέφουν!

Να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: Morgan Stanley: Βασικός παράγοντας για την πορεία του ευρώ η Ελλάδα

Morgan Stanley: Βασικός παράγοντας  για την πορεία του ευρώ η Ελλάδα

Η ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου το Μάρτιο αποδείχθηκε βραχύβια. Η τάση επιβεβαιώνεται ότι είναι πτωτική, σύμφωνα τη Morgan Stanley.


«Η αδυναμία του ευρώ έχει οδηγηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το πρόγραμμα QE της ΕΚΤ και η αυξανόμενη χρήση του ευρώ ως παγκόσμιο νόμισμα χρηματοδότησης, τόσο για τα χαρτοφυλάκια όσο και τις επενδύσεις», αναφέρει η Morgan Stanley.

Τί ψυχή έχει;..

    Πολύ μεγάλη!

     Ένας φίλος παραπονέθηκε στο blog γιατί σε πρόσφατο σχόλιό του αποκαλέστηκε όλη, συλλήβδην η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ''συρφετός''.
Η εξήγηση είναι πολύ απλή:

Η Τουρκία θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με της επεκτατικές της ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ