}

25 Απριλίου, 2015

Τι ξέρει και χαμογελάει ο Αλέξης;


Tην ωρα που οι ανίδεοι τεχνοκράτες με τις εμμονές τους στη λογική των περικοπών και των αντιλαϊκών μέτρων επιχειρούν στο άτυπο Eurogroup της Ρίγας να τινάξουν στον αέρα την ενδιάμεση συμφωνία της Ελλάδος με τους εταίρους και οι ντόπιοι δοσίλογοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δημιουργήσουν σκηνικό ανωμαλίας μεταβάλλοντας τη Βουλή σε καταφύγιο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται χαμογελαστός, ψύχραιμος και αποφασιστικός, όπως τον είδαμε στις δηλώσεις που έκανε μετά τις συναντήσεις του με την Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Γιούνκερ.

STRATFOR: Ανάλυση-κόλαφος για τη «γερμανική Ευρώπη» …μας στηρίζει!


Αποτέλεσμα εικόνας για EU εικόνεςΗ ελληνική κρίση οδεύει προς την κλιμάκωσή της. Το πρόβλημα είναι απλό. Η Ελλάδα χρωστά πολλά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. Το χρέος αυτό συσσωρεύτηκε σε βάθος χρόνου και η Ελλάδα, σταδιακά, δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να πληρώσει. Αν η Ελλάδα δεν εξυπηρετήσει το χρέος της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ή το ΔΝΤ, τότε δεν θα υπάρξουν νέα δάνεια για την Ελλάδα.

Γιατί η Τουρκία αντιδρά λυσσωδώς στην αναγνώριση; - Οι γεωπολιτικές πτυχές της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία αποτελεί τη μοναδική περίπτωση χώρας που αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει γενοκτονία που τελέστηκε στα εδάφη της από ένα καθεστώς του οποίου αποτελεί «φυσικό κληρονόμο», τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν έχει δείξει την έμπρακτη μετάνοιά της για εγκλήματα που τελέστηκαν σε διάφορες καμπές της ιστορίας, στο σχετικά εγγύς παρελθόν!
Φυσικό είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο η Τουρκία αρνείται λυσσωδώς να κάνει μια κίνηση η οποία αφ’ ενός θα την εξαγνίσει και αφ’ ετέρου θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική εξομάλυνση των σχέσεών της με τις γειτονικές χώρες, ενώ θα εξαλείψει σε εσωτερικό επίπεδο εστίες οι οποίες πυροδοτούν και ανατροφοδοτούν εντάσεις, μη επιτρέποντας την επίτευξη μιας πραγματικής κοινωνικής ειρήνης.

Ψυχρή διαφθορά

Ο τρόμος των Γερμανών και η μοίρα των Ελλήνων 

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης 

Πολλά συμβαίνουν εις τον διεθνή χώρο. Ευτυχώς εις την σύγχρονη εποχή υπάρχει το Διαδίκτυο, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο εις το εξωτερικό. Εκεί ο κάθε πολίτης, παράλληλα με τον έντυπο τύπο, κάνει χρήση σε ευρύτατη μορφή και του Διαδικτύου, ενημερώνεται καθημερινώς και ανεμπόδιστα και από πολλές πηγές για κάθε τι που συμβαίνει. Το εργαλείο αυτό τον βοηθάει και να κρίνει, αλλά και για να αποφασίζει για την ζωή του, να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Είναι τώρα ένα επιπρόσθετο και σημαντικό «εργαλείο» της Δημοκρατίας.

Αυτά είναι τα... "κατεχόμενα" από την Ελλάδα νησιά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Με ένα πολύ χαρακτηριστικό χάρτη που κυκλοφορούν οι Τούρκοι αναδεικνύουν τις διεκδικήσεις τους σε όλο το Αιγαίο που φτάνουν μέχρι νότια της Κρήτης στην νήσο Γαύδο. Η διεκδικήσεις μέχρι και… 150 νησιών και βραχονησίδων σε όλο το Αιγαίο, δεν είναι

Ν.Κοτζιάς: «Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση στο Κυπριακό, δεν έχουν παρά να φύγουν πολύ γρήγορα από το νησί»


Ένα βασικό θέμα της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ήταν το Κυπριακό. «Τα ζητήματα» όπως είπε ο κ. Κοτζιάς «της προόδου ή μη και της ελπίδας που έχουμε για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, για τη διαπραγμάτευση, που θα ξεκινήσει με απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ