}

28 Απριλίου, 2015

Ιστορική επιχείρηση: Έλληνας και Ισραηλινός Α/ΓΕΑ πέταξαν μαζί σε σενάριο απόκρουσης εισβολής στη Μεγίστη


 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ 

Σε συνδυασμένη αεροπορική επιχείρηση COMAO (Composite Air Operation) προχώρησαν σήμερα η ΠΑ και η ισραηλινή Αεροπορία στην περιοχή του Καστελόριζου «προσβάλλοντας εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη» και όλο αυτό έγινε με ηγέτες του σχηματισμού τους δύο Αρχηγούς τον αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και τον αντιπτέραρχο Αμίρ Εσέλ.  

Κακουργήματα πολλών… «αστέρων» σε Λαϊνόπουλο και άλλους έξι κατηγορούμενους για μίζες εκατομμυρίων


Του Πέτρου Κουσουλού

Μίζες τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ για τρεις διαφορετικές συμβάσεις οχημάτων της Mercedes εντόπισαν οι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς κα. Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνης Ελευθεριάνος κατά τη διάρκεια πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης. Για κακούργημα παραπέμπεται ο επί χρόνια αντιπρόσωπος της Mercedes και γνωστός επιχειρηματίας Εμμανουήλ Λαϊνόπουλος, δυο Γερμανοί υπάλληλοι, ένας δικηγόρος που έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα, αλλά και τρεις στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών.

Η μεγάλη ευκαιρία κάθαρσης στην ΕΥΠ που δεν πρέπει να χαθεί

Σοκάρει και ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «ΒΗΜΑ». Η υπόθεση έχει πολύ «ψωμί» όπως φαίνεται και αποτελεί βάσιμη υποψία το ότι οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των επίορκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με κάποια «καλόπαιδα» της Κατεχάκη, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) δηλαδή, δεν θα σταματήσουν εδώ.

EΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ Στη Λευκωσία πηγαίνει ο Α.Τσίπρας - Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ (upd)


Σημαντική από κάθε άποψη αναμένεται να είναι η αυριανή τριμερής διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία και θα συζητήσουν   το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ Κύπρου Ελλάδας και Αιγύπτου Ελλάδας, αφού η Λευκωσία και το Κάιρο έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ των χωρών τους.

Δύο (2) Ελληνικά F-16 εγκλώβισαν και έτρεψαν σε φυγή έξι (6)Τούρκικα μαχητικά …Που διαμαρτύρονται!

IRIST01
Αυτά για την αποκατάσταση της Αλήθειας και της Τρομάρας των Τούρκων Χειριστών και να σημειώσουμε τον αριθμό και την αναλογία των μαχητικών  2 προς 6 …Είπατε κάτι ;
Διαμαρτύρονται οι Τούρκοι Χειριστές γιατί ενώ πετάνε σε «Διεθνές εναέριο Χώρο» όπως θέλουν να λένε…Ελληνικά οπλισμένα μαχητικά αφού τους πήραν στο κυνήγι τελικά τους εγκλώβισαν στα radar τους τους Τούρκους  Χειριστές  !
Όμως οι Τούρκοι ξέχασαν να αναφέρουν οτι εκ των 6 Μαχητικών  τα δύο ήταν οπλισμένα , άρα δεν επρόκειτο για εκπαιδευτική πτήση.

Βαρουφάκης: Φέρνουμε πολυνομοσχέδιο - Ελπίζουμε να συμφωνήσουν οι θεσμοί

«ΕΝΩΜΕΝΗ» Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Βαρουφάκης: Φέρνουμε πολυνομοσχέδιο - Ελπίζουμε να συμφωνήσουν οι θεσμοί
Στην κατεύθυνση μιας σταδιακής, βήμα προς βήμα συμφωνίας με τους θεσμούς κινείται η κυβέρνηση, όπως κατέστησαν από κοινού σαφές ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς. Ο πρώτος έχει αναλάβει την ευθύνη της ομάδας και ο δεύτερος τον συντονισμό της ομάδας, στο πλαίσιο του «ανασχηματισμού» που αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή.

Σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο

του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι πλέον παραδεδεγμένο ότι οι εξελίξεις που σχετίζονται με την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ επηρεάζουν την πορεία του Κυπριακού, δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις και μια ιδιαίτερη νέα δυναμική στην πορεία της επίλυσής του.

Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο swap του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης!

Να γιατί του επιτέθηκαν οι μπράβοι των Βρυξελλών 

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Εντέλει η μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελων αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση που ουτε ο ίδιος την κατάλαβε αμέσως.

Νέα στοιχεία για τη δράση επίορκων αξιωματικών που δούλευαν με δουλεμπόρους

«Εγώ είμαι το κράτος και κάνω ότι θέλω» φέρεται να έλεγε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΥΠ 

Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος 

«Εγώ είμαι το κράτος, κάνω ό,τι θέλω, εγώ είμαι ο αρχηγός και θα σας συντρίψω αν δεν με ενοχλείτε». Αυτό φέρεται να ανέφερε - σύμφωνα με σειρά εγγράφων - ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΥΠ που ήταν ένας από τους «άξονες» κάλυψης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων από τις μυστικές υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ., υπόθεση την οποία αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής».

Χρειάζονται αποφάσεις

Γράφει ο Κώστας Μελάς 

Αν αφήσουμε κατά μέρος την προφανή πολιτική ρητορεία που κυριαρχούσε στο οικονομικό πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος την περίοδο των πρόσφατων εκλογών, και επικεντρωθούμε στη λογική που το διείπε μπορούμε να πούμε ότι βρισκόταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Με την εξής έννοια: η οικονομική πολιτική της ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής που ασκήθηκε τα τελευταία πέντε έτη, δεν μπορούσε να συνεχισθεί.

Δήλωση-ηλεκτροσόκ για δανειστές από τον πρωθυπουργό Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ"!


"Aν βρεθούμε στην δύσκολη θέση που θα μας οδηγήσουν οι μικρόμυαλοι και κοντόμυαλοι της Ευρώπης και να αλλάξουν την ιστορία της οικονομικής ένωσης της Ευρώπης και μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο θα προσφύγουμε στον λαό αλλά όχι για εκλογές αλλά για δημοψήφισμα".

Οι πέντε κινήσεις του Γ.Βαρουφάκη που ταπείνωσαν τους δανειστές - Πώς και γιατί στοχοποιήθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ


ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Ο ανασχηματισμός της πολιτικής ομάδες διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης αποτέλεσε αντικείμενο συνεχών δημοσιευμάτων του γερμανικού κυρίως Τύπου για την αλλαγή στο πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ρόλο συντονιστή της ομάδας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ