}

29 Μαΐου, 2015

STRATFOR – Οι ΗΠΑ πάνε γεωπολιτικά… η Γερμανία θέλει την τιμωρία μας παρότι ανησυχεί


Germany US  Spying

H Ελλάδα οφείλει να λάβει δύσκολες αποφάσεις τον Ιούνιο. Αν ζητήσει χρήματα από την ευρωζώνη θα τα λάβει, αλλά με υψηλό κόστος.



Η άλλη επιλογή είναι να διακινδυνεύσει την έξοδό της από την Ευρωζώνη.

 Αντιμετωπίζοντας οικονομική, πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επιτύχει συμφωνία με την ΕΕ ώστε να κρατήσει εν ζωή   την ελληνική οικονομία. Όμως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και χώρες, όπως οι Γερμανία, έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους.

Δεύτερη ημέρα σκληρών αερομαχιών στο Αιγαίο με υπερπτήσεις εμπλοκές και δεκάδες παραβιάσεις

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Με τέσσερεις υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά, δύο σκληρές εμπλοκές και δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), η τουρκική Αεροπορία για ακόμη μια φορά προχώρησε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιθετικής διάταξης στο Αιγαίο υπό κλίμακα.

Μύδροι κατά Α.Μέρκελ από τον αντικαγκελάριο Ζ.Γκάμπριελ: "Να γίνει η Ευρώπη δίκαια - Τέρμα στη λιτότητα"

"ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟ CDU: "ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ XΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ "

Μύδρους κατά της πολιτικής της Α.Μέρκελ και των Βρυξελλών εκτόξευσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζ.Γκάμπριελ δηλώνοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει για να γίνει πιο κοινωνική και πιο δίκαια, και υποστήριξε την αύξηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν δουλειές, καθώς και τη δίκαια διανομή μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική. 

Αλλαγή πλεύσης από Σόιμπλε; - "Πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική κυβέρνηση - Έχουμε ευθύνη ως Ευρώπη"


Σε διαφορετικό ύφος από το... συνηθισμένο μίλησε για το ελληνικό ζήτημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της G7, επισήμανε ότι «Εχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε σε αυτήν. Δεν πρόκειται όμως για ευθύνη μόνο για μια χώρα, αλλά για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, για την ΕΕ, υπό αυτή την έννοια, η απόφαση δεν μπορεί να είναι απλή υπόθεση».

"Δακρύζει" η Αγιά Σοφιά για το τζαμί στο Βοτανικό

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Πόλεως των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης. Όμως, στις 29 Μαΐου 1453 η κερκόπορτα άνοιξε και ο εχθρός ξεχύθηκε ως πεινασμένο θηρίο και άρχισε να καταστρέφει και να λεηλατεί.

Geia sou Ευρώπη!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Αυτό είναι το πρόσωπο της Ευρώπης σήμερα!
Αυτή είναι η Ευρώπη. 
Γλοιώδης νάνοι, με γραβάτες και σοβαροφάνεια... 
Υπηρέτες συμφερόντων εθνικών, που κι αυτά με την σειρά τους είναι μαριονέτες μεγαλο -εταιρικών συμφερόντων πολυεθνικών και ολιγαρχών.

Ο ρόλος της Ελλάδας και η θηλιά στη Ρωσία

Εικόνα: Σάββας ΚαλεντερίδηςΤην επόμενη μέρα της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε μια μακρά διαδικασία, που είχε ως στόχο σε πρώτη φάση την απώθηση της Ρωσίας από την καρδιά της Ευρώπης, όπου την έφερε η έξυπνη στρατηγική του Στάλιν αλλά και ο ηρωισμός των στρατηγών και των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, και σε δεύτερη φάση τη γεωπολιτική της περικύκλωση.

Αλίμονο στο Έθνος που δεν διεκδικεί το ίδιο του το δίκαιο. Αλίμονο όταν ο θύτης απολαμβάνει την λεία του.


Η ιστορία το έδειξε, το παρόν το επιβεβαιώνει εκκωφαντικά: Όπου φεύγει ο Ελληνισμός, έρχεται η βαρβαρότητα.
Η επανελλήνιση πρέπει να είναι ο βασικός στόχος. Οχι για το καλό κάποιου κρατιδίου, αλλά για το καλό των λαών.

Έκθεση-βόμβα της ΕΚΤ προκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Α.Τσίπρα με Α.Μέρκελ και Φ.Ολάντ


ΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Μετά την έκθεση της ΕΕ (διαβάστε σχετικά εδώ) που προβλέπει "οικονομικό Αρμαγεδόνα" στην ευρωζώνη με πρώτα "θύματα" τις Γαλλία, Αυστρία, Πορτογαλία αν δεν υπάρξει συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών, πλέον εντείνονται από πλευράς δανειστών οι προετοιμασίες για την επίτευξη πολιτικής λύσης κυριολεκτικά στο παρά 5' καθώς τα χρονικά περιθώρια για τους Ευρωπαίους στενεύουν.

Το όνειρο της Πόλης


Σαν σήμερα το 1453 έκλεισε, με δραματικό τρόπο, ένα λαμπρό κεφάλαιο της πολυχιλιετούς ελληνικής Ιστορίας. Οι ορδές του Μωάμεθ Β' πόρθησαν τη Βασιλεύουσα. Ο τελευταίος αυτοκράτορας των Ελλήνων, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, έπεσε μαχόμενος, όπως αρμόζει στο αξίωμα, στον πατριωτισμό και τον χαρακτήρα των μεγάλων ανδρών. Μ' αυτόν τον τρόπο, την ένδοξη θανή του, δημιούργησε ένα πρότυπο που δεν γίνεται να ξεθωριάσει με το πέρασμα του χρόνου.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ