}

06 Ιουνίου, 2015

Telegraph: Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα



Με τίτλο «Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα, αιχμάλωτο στους πιστωτές της ΟΝΕ» και υπότιτλο «Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν το ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα» η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph φιλοξενεί σήμερα άρθρο του δημοσιογράφου της, Αμπρόζ Ίβανς-Πρίτσαρντ.

Μπλόφα, θέατρο ή πραγματική σύγκρουση;


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 


Ο πειρασμός είναι πειρασμός όπως και να το κάνουμε! Και επειδή και εμείς όπως όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί μπήκαμε στον πειρασμό. Όπως έχουμε γράψει πολλάκις, την κυβέρνηση θα την κρίνουμε στο τέλος της συμφωνίας, αφού λάβει τα όποια μέτρα και αφού προχωρήσει στην αλλαγή της χώρας όπως έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Ότι θα φτιάξει δηλαδή μια άλλη Ελλάδα, με ισονομία, με πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και πάει λέγοντας. Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε και ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν.

Άρθρο κόλαφος για τη Μέρκελ στο Spiegel: «Απέτυχε στην Ελλάδα όπου οι αριστεροί απειλούν με νίκη»

Άρθρο κόλαφος για την πολιτική που ακολούθησε η Γερμανία και προσωπικά η καγκελάριος Μέρκελ στην ελληνική κρίση.
www.onalert
Το δημοσιεύει το Der Spiegel και το υπογράφει ο Γιάκομπ Όγκσταϊν, υιός του ιδρυτή του περιοδικού. Ο οποίος χαρακτηρίζει την γερμανική πολιτική στην Ελλάδα σκέτο δηλητήριο!
Ο Όγκστάϊν επισημαίνει ότι “το θέατρο του παραλόγου της Ευρώπης αναμειγνύεται με την ελληνική τραγωδία. Φταίει η σκηνοθέτιδα: Η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα απέτυχε. Κι αυτό θα κοστίσει ακριβά”.

Kρίση στη Τουρκία μετά το μακελειό στο Ντιγιαρμπακίρ: Μετωπική Ερντογάν-Γκιουλέν- Κούρδων - Φόβοι για "θερμό επεισόδιο" στο Αιγαίο (vid)

CUMHURIYET: 80.000 ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙSIS ΕΣΤΕΛΝΕ Η ΜΙΤ,1000 ΟΒΙΔΕΣ,ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ


H εσωτερική πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, έχει δημιουργήσει δικαιολογημένους φόβους για εξαγωγή της τουρκικής πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε μια τακτική που η Άγκυρα έχει εφαρμόσει πολλές φορές προκειμένου να αποπλανήσει την τουρκική κοινή γνώμη από τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς μαίνεται ο πόλεμος του "Σουλτάνου" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν μετά και τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας που διάκειται θετικά προς τον τελευταίο. Στο επεισόδιο αυτό προστέθηκε και το μακελειό εναντίον των Κούρδων στο Ντιγιαρμπακίρ.

ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ : Το πολιτικό μπρα ντε φερ φέρνει τελικά περισσότερη λιτότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για έπαρση σημαίας
Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι -κατά τον Δημήτρη Σιούφα- έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους και από εταίροι έχουν καταστεί δανειστές, βαίνει προς το τέλος της. Γενικώς συνιστώ ψυχραιμία. «Θα περάσει κι αυτό». Γι' αυτό σήμερα, ανεξαρτήτως έκβασης, θα τοποθετηθώ επί της διαδικασίας. Η κυβέρνηση διαφήμισε όλο αυτό το διάστημα ως μεγάλη πρόοδο για την εθνική υπόθεση την αλλαγή στο μοντέλο της συζήτησης. Τρεις λέξεις κυριαρχούν στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική διαπραγμάτευση και διεθνοποίηση. Κάθε φορά που τις προφέρουν οι βουλευτές της Αριστεράς λάμπουν τα χείλη τους από εθνική υπερηφάνεια.

Μήπως θα έπρεπε να ξέρουμε τους εχθρούς μας και όχι τους... "φίλους" μας;

Ο τουρκικός "λαγός" που τον λένε "Έντι Ράμα" 
Απόπειρα διάσπασης της ελληνικής αμυντικής ικανότητας απέναντι στην Τουρκία 
Ανάγκη άμεσης δημιουργίας εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού 

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου ξεγυμνώνουν Θεοδωράκη: «ούτε η Μέρκελ δεν έχει τολμήσει να ζητήσει αυτά που ζητάς»

Picture2
Σε στριπτίζ άνευ προηγουμένου υποχρέωσε τον υπερασπιστή των νταβατζήδων και των δανειστών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του εχθές στην συζήτηση μεταξύ αρχηγών κομμάτων στη Βουλή.

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι

Πρωτοφανής αύξηση παραβιάσεων κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2015
Την ώρα που η Αθήνα επιδιώκει επανεκκίνηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και συζητά διεύρυνση της λίστας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, οι αριθμοί των παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη όχι μόνο δεν… «ευημερούν», αλλά αποδεικνύουν πρωτοφανή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Α.Τσίπρας προς Ζ.Κ.Γιουνκέρ για πληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ: "Νο deal, no pay"! - Κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

ΤΟ 60% ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή απόρριψη της πρότασης των δανειστών διαμήνυσε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ ότι "Θα πρέπει να μπει στο κείμενο η εξασφάλιση ττης μείωσης μέσω διαγραφής του ελληνικού χρέους, αλλιώς δεν υπάρχει συμφωνία" αλλά και "Μόνο όταν αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της χώρας θα πληρωθεί το ΔΝΤ"!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ