}

10 Ιουνίου, 2015

Γιατί ήθελαν να δολοφονήσουν τον Καραμανλή

Η αποκαλυπτική στιχομυθία Καραμανλή - Ομπάμα για τους αγωγούς, που καθόρισε τις εκλογές του 2009 

Της Γιώτας Αντωνοπούλου

Λέγεται, και σωστά, πως η Πολιτική είναι ένα κομμάτι Ιστορίας που γράφεται διαρκώς. Ο σύντομος αλλά εξόχως αποκαλυπτικός διάλογος Καραμανλή – Ομπάμα πριν από τρία χρόνια, τον οποίο δημοσιεύει το PRESSing, φωτίζει μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα το ομιχλώδες πολιτικό τοπίο του 2009 και τα όσα συνέβησαν τότε στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας οδηγώντας την κυβέρνηση Καραμανλή στην πτώση της και αλλάζοντας με βίαιο τρόπο τη «ρότα» της χώρας.

«Ανέστησαν» ναό στα Πομακοχώρια



Το μήνυμα δεκάδων πιστών στα θυρανοίξια του Αγίου Γεωργίου στη ακριτική Μέδουσα Ξάνθης. 
Η Ορθοδοξία δεν σβήνει ποτέ! Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι δεκάδες πιστοί που έδωσαν βροντερό «παρών» στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Πομακοχώρι Μέδουσα της Ξάνθης το προηγούμενο Σάββατο, δίδοντας με αυτόν τον τρόπο μια απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις προθέσεις των πατριωτών της Θράκης.

AΛΛΑΖΟΥΝ όλα στον Στρατό!

Βάσει σπουδών οι ειδικότητες. Οι γιατροί θα υπηρετούν με κανονικό μισθό.                          Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα της στρατιωτικής θητείας επιφέρει σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ως την Παρασκευή. Βασική στόχευση είναι να υπηρετούν μετά τη βασική εκπαίδευσή τους όλοι οι στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες στις παραμεθόριες περιοχές, σε πλοία ή εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης τους πρώτους τέσσερις μήνες της θητείας τους και στη συνέχεια, βάσει συστήματος μορίων που θεσμοθετείται, να μετατίθενται στους τόπους που επιθυμούν.

Spiegel : Τα μεγάλα λάθη των εταίρων. Το Grexit θα κοστίσει 1 τρισ. στη Γερμανία

27251372ed2a93740ec73c4c5c103ec9

Σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο αρθρογράφος Βόλφγκανγκ Μινχάου αναφέρει ότι, η κατάσταση στο μεγάλο συνασπισμό που κυβερνά τη Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το SPD, καθώς με τη στήριξή του η Μέρκελ θα μπορούσε να περάσει έναν συμβιβασμό από τη γερμανική Βουλή ακόμα και χωρίς το κόμμα της. Αν όμως δεν συναινέσουν ούτε οι σοσιαλδημοκράτες, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια για τις γερμανικές αποζημιώσεις! Από το Δίστομο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέπτεται το Μαυσωλείο των 218 θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, Δίστομο, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015. Πριν από 71 χρόνια στρατιωτική μονάδα των ναζί κατακτητών κατέσφαξε τον άμαχο πληθυσμό του Διστόμου ως αντίποινα σε αντιστασιακή ενέργεια. Οι κάτοικοι του Διστόμου, 71 χρόνια μετά, διεκδικούν ακόμη την ηθική και υλική δικαίωση τους για το έγκλημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέπτεται το Μαυσωλείο των 218 θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, Δίστομο, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015. Πριν από 71 χρόνια στρατιωτική μονάδα των ναζί κατακτητών κατέσφαξε τον άμαχο πληθυσμό του Διστόμου ως αντίποινα σε αντιστασιακή ενέργεια. Οι κάτοικοι του Διστόμου, 71 χρόνια μετά, διεκδικούν ακόμη την ηθική και υλική δικαίωση τους για το έγκλημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη στο Δίστομο προκειμένου να παραστεί στο Μνημόσυνο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Ο πρωθυπουργός ας ετοιμάσει τον λαό για πόλεμο


7 Ιουνίου 2011. Ο άνθρωπος του Βενιζέλου, Κουκουλόπουλος, αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου προγραμμάτισε σε συνεργασία με τους εταίρους την χρεοκοπία της χώρας για τον Ιούνιο του 2015.

Αυτό κι αν είναι «Πασοκισμός» κύριε Τσίπρα

Στην πολιτική «αργκό» κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες ένας όρος. Ο όρος «Πασοκισμός». Με τον συγκεκριμένο όρο επιχειρείται να προσδιοριστεί στα εγχώρια πολιτικά μας ήθη το φαινόμενο του «άλλα να λέω, άλλα να εννοώ, άλλα να ισχυρίζομαι ότι πιστεύω κι άλλα να κάνω».

Προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο

Με τριπλό «κτύπημα» και την έκδοση τριών NAVTEX η Τουρκία ανοίγει ζητήματα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επανέρχεται το Barbaros σε μια ευαίσθητη περιοχή.

Προειδοποιητική βολή κατά τουρκικού πλοίου στο Αιγαίο!

Η πρόκληση των Τούρκων κατά τη διάρκεια της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ του ΠΝ, εκδηλώθηκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου, με την παρουσία του πλοίου υποκλοπών Tσαρνταλί (ÇANDARLI). 

Ο Τούρκος κυβερνήτης αγνόησε τις προειδοποιήσεις και εισήλθε με το πλοίο του στο πεδίο βολής την ώρα που τα πλοία του Στόλου μας έκαναν βολές εναντίον εναέριου “στόχου”.

Ποιος σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο;



Το 323 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος επέστρεψε στη Βαβυλώνα, το κέντρο της νέας αυτοκρατορίας του. Είχε υποσχεθεί να επισκεφτεί τη γιορτή ενός γνωστού στις 29 Μαΐου. Το πρωί εκείνης της ημέρας, παραπονέθηκε ότι δεν ένιωθε καλά. Ωστόσο, πήγε στη γιορτή παρά την αδιαθεσία και ως γνήσιος Μακεδόνας στρατιώτης ήπιε πολύ αλκοόλ. Την επόμενη μέρα είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό.

10 Ιουνίου 1944: Συγκλονιστική μαρτυρία για τη Σφαγή του Διστόμου [βίντεο]


Ήταν μια από αυτές που επέζησαν της σφαγής στο Δίστομο...
Η Ελένη Σφουντούρη ήταν μόλις δώδεκα ετών όταν ,στις 10 Ιουνίου του 1944 ,το χωριό της έγινε μάρτυρας μιας από τις χειρότερες ωμότητες που διέπραξαν οι Ναζί : της σφαγής στο Δίστομο. Ακόμη και σήμερα οι μνήμες της Ελένης παραμένουν ζωντανές: ένα μείγμα φόβου αλλά και ενοχών γιατί επέζησε...

Το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους δανειστές: "Ή κούρεμα του χρέους ή ρήξη"

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ

Στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για να «κλείσει» η συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση απαντά με το τελεσίγραφο ή ρύθμιση του χρέους ή ρήξη. Για τον Αλέξη Τσίπρα είναι αδιαπραγμάτευτη η σαφής δέσμευση των εταίρων στη συμφωνία για το πότε και πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα του ελληνικού χρέους και όχι οι υποσχέσεις. Κάτι που αναμένεται να θέσει και σήμερα στη συνάντηση που θα έχει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 

Άσχημη η κατάσταση στο Αιγαίο: 40 παραβιάσεις σε 30 ώρες και τουρκικό πολεμικό αμφισβητεί τα ελληνικά δικαιώματα στην Άνδρο!

«ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

Σε κρίσιμο επίπεδο δείχνει αν πλησιάζει  η ελληνοτούρκικη αντιπαράθεση στο Αιγαίο τόσο σε ότι σε ότι αφορά το εναέρια όσο και τα θαλάσσια συμβάντα.
Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται μαζικές παραβιάσεις 40 τον αριθμό (24 χθες και 16 σήμερα) του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), πλοία μισθωμένα από την Τουρκία προβαίνουν σε πόντιση καλωδίων εντός της

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ