}

18 Ιουνίου, 2015

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα: Άμεση οικονομική βοήθεια ανακοίνωσε η Ρωσία

Σ.ΣΤΟΡΤΣΑΚ: «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ»
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα, εξελίξεις που έχουν ως επίκεντρο το  διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.
Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS Σεργκέι Στορτσακ προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά περιγράφεται το πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που πρόκειται να δώσει η Ρωσία στην χώρα μας.

Αυτή είναι η Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους!!



Στη δημοσιότητα έδωσε η Βουλή την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους το βράδυ της 17ης Ιουνίου.

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα, τον Ιούνιο του 2015, μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να συνεχίσει τα αποτυχημένα προγράμματα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ (Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέλαβαν εργολαβικά τη δουλειά με τις ευλογίες των ξένων νταβατζήδων…

Αυτή είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της ημέρας πέντε ώρες πριν το Eurogroup

esmΕΕ και ΕΚΤ προετοιμάζουν κοινή ανακοίνωση για το ελληνικό χρέος, αναφέρουν πηγές των Βρυξελλών που μεταδίδει η Καθημερινή, ενώ στο παρασκήνιο τρέχουν συναντήσεις και εξελίξεις που θα καθορίσουν τη διαπραγμάτευση.

Κ. Σαμαρά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Κύριε Σαμαρά και για τα χρέη σας φταίει η κυβέρνηση; Αυτά δεν σας φτάνουν για να πληρώσετε τους υπαλλήλους σας και τα ανεξόφλητα ενοίκιά σας;

Γιατί μπαμπά;...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τώρα που σιγά σιγά το τοπίο ξεκαθαρίζει και για τον πιό ''ανυποψίαστο'' και που οι   τεχνικές της καταστροφής   σχηματοποιούνται αδρά και ονομαστικά, πολλά απ' τα ''αναπάντητα'' ερωτήματα παίρνουν απάντηση αυτόματα και αβίαστα: 

Υπόθεση Μαραθέα: Το φριχτότερο έγκλημα του Βελουχιώτη

Ο ΛΑΟΣΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΤΑ
Τη νύχτα της 9ης Ιουλίου 1942 ο Άρης Βελουχιώτης μαζί με τον υπαρχηγό του καπετάν Θάνο (Μαστροκώστα) και τον Αχιλλέα (Τ. Ελευθερίου) πραγματοποίησε την πρώτη «Αντιστασιακή του πράξη» εισβάλλοντας στο σπίτι του γέρου γαιοκτήμονα Μαραθέα στο χωριό Νέο Μοναστήρι του Δομοκού. Αφού έβαλαν φωτιά στο σπίτι σκότωσαν τον γέρο Μαραθέα και απήγαγαν το ηλικίας 13 ετών παιδί του.

Αυτό είναι το νέο σχέδιο των δανειστών: Αποπληρωμή δανείων το 2087 και "κούρεμα" 40% με μείωση του επιτοκίου

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΤΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ

Σχέδιο για τη βιωσιμότητα του χρέους και το κούρεμα του κατά 40% περίπου, με ταυτόχρονη ελάφρυνση των ετήσιων δόσεων των δανείων στο μισό καταθέτουν οι δανειστές.

Μοναδική αεροπορική επίδειξη του Rafale στο Παρίσι [βίντεο]


Με άλλο αέρα εκτέλεσε την αεροπορική του επίδειξη το μαχητικό Rafale της Dassault κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Paris Air Show-2015 στο Le Bourget.

Η Ελλάδα πήρε τα δάνεια και πρέπει να τα επιστρέψει, αλλά…

Ο ελληνικός λαός πήρε (μέσω των «νόμιμων» αντιπροσώπων του) εντόκως τα χρήματα που χρωστάει και πρέπει να τα επιστρέψει. Το ότι όμως τα πήρε από ιδιωτικές τράπεζες και με το ελληνικό δίκαιο και τώρα θα πρέπει να τα επιστρέψει σε κράτη και μάλιστα με το αγγλικό δίκαιο, γι’ αυτό το πρωτοφανές στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά ανοσιούργημα, ευθύνονται οι ίδιοι οι δανειστές που το επέβαλαν και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πάρουν ούτε ευρώ.

Έκκληση τεσσάρων υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης ενόψει Eurogroup


Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Υπουργοί Οικονομικών δίνουν τελευταία διορία στην Ελλάδα», αναρτήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild» το οποίο περιλαμβάνει δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Βελγίου, Γιόχαν φαν Όφερτφελντ, της Λιθουανίας Ριμάντας Σάντζιους και της Σλοβενίας Ντούσαν Μράμορ ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup απόψε στο Λουξεμβούργο.

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον Greek Stream - Συνάντηση Α.Τσίπρα με Β.Πούτιν αύριο στην Αγία Πετρούπολη

ΚΡΕΜΛΙΝΟ: «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ»

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται στο παρόν χρονικό διάστημα, κινητικότητα η οποία αφορά στο σύνολο σχεδόν των διμερών ελληνο-ρωσικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Κύριος άξονας των εξελίξεων αναμένεται να παίξει τόσο ο αγωγός Greek stream όσο και η παρουσία αύριο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης και η συνάντηση που θα έχει εκεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Α.Τσίπρας σε γερμανικά ΜΜΕ: "Να ενημερώνεστε σωστά για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα - Είστε υπεύθυνοι για τυχόν καταστροφή της συμφωνίας"

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ TAGESSPIEGEL


Σε άρθρο γνώμης το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Tagesspiegel,  ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας εξηγεί πως λειτουργεί το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας επιχειρώντας να παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας για τις οποίες δεν μπορεί να δεχθεί νέες περικοπές συντάξεων.

Σκληρός Π.Καμμένος κατά Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Έχουν ονειρώξεις όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να περικοπούν οι δαπάνες για την Άμυνα της χώρας"

ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΤΟ PARIS AIR SHOW
Με βαριές εκφράσεις ανάλογες του απαράδεκτου περιεχόμενου των εκφράσεων του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ ο οποίος είχε μιλήσει για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών της  χώρας απάντησε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος  στο περιθώριο της διεθνούς αεροπορικής  έκθεσης του Le Bourget που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.  

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ - Το VIDEO που προβάλεται σε 148 χώρες

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ