}

24 Ιουνίου, 2015

"Πάγος" στην συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ

"Πάγος" στην συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ - Κεντρική Εικόνα

Ο συνήθως διαχυτικός Πρόεδρος της Κομισιόν δεν αντάλλαξε ούτε χαμόγελα ούτε χειραψίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Από νωρίς φάνηκε η αλλαγή του κλίματος στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων  και το γεγονός ότι η Αθήνα μπήκε ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές διαφάνηκε και κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Στις Βρυξέλλες όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί

Στις Βρυξέλλες όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί  - Κεντρική Εικόνα

Στην βελγική πρωτεύουσα εκτός από τον Τσίπρα οι Σαμαράς, Θεοδωράκης, Γεννηματά για επαφές με ευρωπαίους 

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνέρχεται την Πέμπτη.

Ποιες είναι οι προτάσεις «φωτιά» που κάνει το ΔΝΤ


Ξεχωριστό κείμενο με δικές του προτάσεις, έχει καταθέσει το ΔΝΤ. Τις απορρίπτει η Αθήνα. Σκληροί τόνοι από Αλ. Τσίπρα προ της αναχώρησης για τις Βρυξέλλες: Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα.
Το ΔΝΤ έχει καταθέσει δικό του γραπτό κείμενο με αντιπροτάσεις στην ελληνική πρόταση, αναφέρουν Έλληνες αξιωματούχοι από τις Βρυξέλες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «προτάσεις-φωτιά» που δεν  αφήνουν ως έχουν, ουσιαστικό περιθώριο διαπραγμάτευσης και συμφωνίας.

Η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση των δανειστών ολοκληρωτικά - Αποχωρεί ο Α.Τσίπρας από τις συνομιλίες αν...

ΠΡΟΣ ΡΗΞΗ ΒΑΙΝΕΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ"

Η κυβέρνηση απέρριψε το σύνολο του πακέτου που πρότειναν οι δανειστές και η κατάσταση βαίνει προς ρήξη. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από τις συνομιλίες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει τις επόμενες ώρες κάποιο "φως".

Guardian: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιέζει για μείωση αμυντικών δαπανών;



Απάντηση στο ερώτημα γιατί μια αριστερή κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κόβει ακόμη πιο δραστικές τις στρατιωτικές δαπάνες, επιχειρεί να δώσει ο Guardian στο καυτό μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Το σχόλιο της εφημερίδας σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτει στις πολιτικές πιέσεις τόσο στις εθνικιστικές πιέσεις που χαρακτηρίζουν το κόμμα των ΑΝΕΛ, όσο και στο στρατιωτικό κατεστημένο στην Ελλάδα.

Εθνική κατάρρευση και εν μέσω κρίσης

Στη δημοκρατία»  δημοσιεύτηκαν δύο θέματα, που έδιναν με ακρίβεια το στίγμα της πορείας μας ως έθνους. Το πρώτο είχε τίτλο «Βορειοηπειρώτες: Βατερλό στις εκλογές της Αλβανίας!» Το δεύτερο αφορούσε την Κύπρο: «Πισώπλατη μαχαιριά την πιο κρίσιμη στιγμή από Αναστασιάδη. "Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο από τις μητέρες πατρίδες"».

Μυστηριώδεις θάνατοι πρακτόρων της ΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Πολύ «περίεργα» πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, την γνωστή σαν ΜΙΤ. Εξαφανίσεις προσώπων, συλλήψεις μελών της για διακίνηση λαθραίων,

Εκτακτη συνάντηση Γιουνκέρ, Τσίπρα, Ντράγκι, Λαγκάρντ

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Χρειαζόμαστε χίλιες αντιδράσεις σαν της Ελλάδας

«H πολιτική πέθανε, θα χρειάζονταν χίλιες άλλες περιπτώσεις και αντιδράσεις σαν και εκείνη της Ελλάδας» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής Φάουστο Μπερτινότι, μιλώντας στην εκπομπή Agorà της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre.

Αν οι Θεσμοί αρνηθούν και τώρα τη συμφωνία δεν ενδιαφέρονται για λύση…



Για τεράστιο βήμα της ελληνικής κυβέρνησης, με τις τελευταίες προτάσεις της, κάνει λόγο η πρόεδρος της πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Ζίμερ, εστιάζοντας στη σημασία «μιας δίκαιης συμφωνίας, με ισχυρή δέσμευση για ενδιάμεση χρηματοδότηση και μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο».

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Θέλουν οριζόντιες μειώσεις για να μην «προδώσουν» την προηγούμενη κυβέρνηση!

Δυστυχως για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε. Το ΔΝΤ υπαναχώρησε για ακόμα μια φορά από την συμφωνία, αποδεικνύοντας τον βρώμικο ρόλο της Λαγκάρντ. Αυτός είναι ο λόγος των τελευταίων εξελίξεων και της άμεσης εμπλοκής τoυ Έλληνα πρωθυπουργού με Γιουνκέρ, Ντράγκι και Λαγκαρντ.

Μένουμε στο ευρώ, "ευτυχισμένοι" Έλληνες

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη 

Τελικά ο φόβος και ο τρόμος της πιθανής μας αποπομπής από την «ευλογημένη» Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επαληθεύτηκε. Όλοι και όλα συνέβαλλαν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, άσχετα αν οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν θα έχουν το δικαίωμα να κρατούν στα χέρια τους το… θαυματουργικό και… ιαματικό αυτό νόμισμα!

Αυτά που δεν λένε οι παπαγάλοι…11 δισ. ευρώ ήταν τα μέτρα που είχαν υπογράψει οι Σαμαροβενιζέλοι

11425181_987797777926511_3476102044774789250_nΔείτε τι είχαν υπογράψει (σελ 47 IMF GREECE 5th REVIEW June 2014) οι Σαμαροβενιζέλοι…

ΑΓΝΩΣΤΑ…ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ μέτρα 2 δισ ευρώ για το 2015 & 3,7 δισ ευρώ για το 2016 !!!

Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

Πριν από λίγο ένα αλβανικό προφίλ στο Facebook που μεταφράζεται "Η Ζωή είναι χαρά" ανέβασε αυτή την φωτογραφία που δείχνει Έλληνες στρατιώτες να σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια.

Με στόχο την ελληνική ιθαγένεια και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, πολλοί Αλβανοί κάνουν την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ