}

02 Ιουλίου, 2015

Καλά να πάθουμε;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Πολλοί αυτές τις μέρες αναρωτιούνται πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Πολλοί που κυκλοφορούν στους δρόμους με τα κλειστά μαγαζιά με τις ουρές στις τράπεζες, αναρωτιούνται πως η άλλοτε αμέριμνη και «ευτυχισμένη» αυτή χώρα που οι κάτοικοι της το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πώς θα περάσουν πιο ωραία τις διακοπές τους, το που θα πάνε το βραδύ να φάνε, βρίσκεται σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση. Πολλοί πολίτες αυτής της χώρας απορούν γιατί δεν μπορέσαμε να ορθοποδήσουμε μέσα σε πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, με τόσες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες, χάριν όμως ενός προγράμματος που το μόνο που έφερνε, ήταν το σημερινό αδιέξοδο.

"Φροντιστηριο για αμελείς μαθητές Λυκείου"


Με την ευκαιρία της παρέμβασης του φίλου μου Φραγκούλη θέλω να υπενθυμίσω σε όλους το ρητό " ο Στρατός είναι για να προστατεύει τη Δημοκρατία και όχι να την εφαρμόζει... Επιπλέον Θέλω να πω λίγα σε κάτι ...ατίθασα παληόπαιδα (κατά Τσιφόρον).

Ενωτική παρέμβαση από τον στρατηγό Φ.Φράγκο αλλά και μύδροι για το κλείσιμο των τραπεζών από ΕΚΤ & ΤτΕ

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ "ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ"

Σε ηχηρή παρέμβασή στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις προχώρησε πριν λίγο ο επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας Φραγκούλης Φράγκος.

Γερμανός αντικαγκελάριος: "Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα"

"ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"

Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.


Live η δήλωση του Κώστα Καραμανλή - Παρέμβαση υπέρ του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα


Όσοι καλοπροαίρετα νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας σφάλλουν και σφάλλουν σοβαρά, τόνισε ο κ. Κ.Καραμανλής σε τηλεοπτική παρέμβασή του η οποία μεταδόθηκε ζωντανά πριν από λίγα λεπτά. 

Η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος... ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ!!

Αν ανήκετε σ' εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τι διάβολο συνέβη και η κατεστραμμένη από δυο παγκόσμιους πολέμους Γερμανία κατάφερε κι έγινε οικονομική υπερδύναμη, προφανώς δεν έχετε ακούσει για την Συμφωνία του Λονδίνου, η οποία υπεγράφη στις 
27 Φεβρουαρίου 1953. Κι επειδή δεν βλάφτει να μαθαίνουμε λίγη Ιστορία     (ίσα-ίσα!), ας ρίξουμε μια ματιά σ' αυτή την συμφωνία.

Τότε, που η Ελλάδα χάριζε χρέη στη Γερμανία! 

Υπέρτατος νόμος το εθνικό συμφέρον


Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικό συμφέρον

Η «δημοκρατία», από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της έως και σήμερα, έχει δημιουργήσει μια ανεκτίμητη σχέση με το κοινό. Οπως όλες οι σχέσεις, και εκείνη της εφημερίδας μας με τους αναγνώστες βασίζεται επάνω στην εμπιστοσύνη. Η «δημοκρατία» πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα βάζει την αλήθεια και το καλώς έχειν της πατρίδας και του λαού. 

Η Ελλάδα σε πόλεμο στον οποίο δεν παίρνουν αιχμαλώτους

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Σε αυτά τα χώματα που σήμερα ζούμε και περπατάμε, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο «ιδεολόγος» της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο φιλόσοφος Πρωταγόρας διακήρυξε «Πάντων μέτρον ‘Ανθρωπος».

Το σχέδιο δολοφονίας (!) ενός υπερήφανου λαού

Σε... αχαρτογράφητα νερά η κοινωνία μετά από τις απάνθρωπες πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων 

Γράφει ο Ανδρέας Καψαμπέλης

Τις πιο κρίσιμες και ταυτόχρονα δραματικές στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας της διανύει η χώρα μας. Εν μέσω ορυμαγδού από αντικρουόμενες πληροφορίες, φήμες, γκρίζες εκτιμήσεις και απειλές, οι Ελληνες πολίτες οδηγούνται την Κυριακή σε ένα δημοψήφισμα που ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς θα φέρει είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.

Το τυρί και η φάκα στο Αιγαίο… ιδού ο μεγάλος κίνδυνος


«Μάλλον γαρ πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας ή τας των εναντίον διανοίας».
(Διότι περισσότερο φοβούμαι τα δικά μας σφάλματα παρά τα σχέδια των εχθρών μας)

 Θουκυδίδου, Ιστορία, Α΄ 144



Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής

Η ένταση που επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία συνδέεται με τις φλέγουσες εξελίξεις λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την ορθή κρίση της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (Εννοείται σαφέστατα ότι η ηγεσία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν το πλέον ψύχραιμο τμήμα για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης.), ούτε να αποτελέσει εργαλείο «ηρωϊκής εξόδου» με αφορμή κάποιο συμβάν στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εθνικά υπερήφανη στάση από τον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο: Ακύρωσε το ταξίδι στην Γερμανία λόγω "μη φιλικής" στάσης του Βερολίνου


Η εκβιαστική στάση της Γερμανίας που οδήγησε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και στην αιχμαλωσίαμιας ολόκληρης χώρας και τα όσα απαράδεκτα έχουν επι οι Γερμανοί ηγέτες κατά της Ελλάδας (σήμερα ο πρόεδρος του SPD και αντικαγκελάριος Ζ.Γκάμπριελ δίπλα στην Α.Μέρκελ ζήτησε ουισαστικά αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης

Tα "3" σενάρια που έχει η χώρα ενώπιόν της: "Ναι", "Οχι" και "μαύρη" κυβέρνηση - Το Βερολίνο θα απαγορεύσει τις εισαγωγές τροφίμων;

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1850,    1854, 1941-1942 & 2015
Αποτέλεσμα εικόνας για κατοχή
Δύσκολες στιγμές περνά η χώρα, τις δυσκολότερες από τον Β'ΠΠ, με υπαίτιους, τους συνήθεις ... "υπόπτους": Την Γερμανία.
Η οποία κάνει στην Ελλάδα αυτό που της έκανε και στον Β'ΠΠ και μάλιστα με ακόμα πιο άτιμο τρόπο: Τότε ήταν πόλεμος και ήταν ο εχθρός.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ