}

11 Ιουλίου, 2015

Στίγκλιτς: Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα



Παρέμβαση

Με άρθρο-παρέμβαση του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Time, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς ζητά την άμεση εμπλοκή της Ουάσινγκτον για τη διάσωση της Ελλάδας. (Μετάφραση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος)
Ολόκληρο το άρθρο του Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει ως εξής

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενέκρινε την ελληνική πρόταση το Euroworking Group - SPD: "Μετά το 2020 η ελάφρυνση του χρέους κι αν..."

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP

«Πράσινο φως» πήρε η ελληνική πρόταση από την Ευρωομάδα Εργασίας, το EuroWorking Group που συνεδρίαζε από τις 10 το πρωί, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα. Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί εταίροι της Α.Μέρκελ αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση για απομείωση του χρέους πριν το 2020.

Αντιμέτωποι με δίποδα ανθρωπόμορφα κτήνη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής  

Χωρίς να υπάρχει η ελάχιστη διάθεση να κρίνουμε την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να ικανοποιήσει την υπόσχεσή της για έξοδο από τα μνημόνια και ανεξαρτησία της χώρας ή την διαγραφή της λαϊκής εντολής του "όχι" μέσω δημοψηφίσματος, ή ακόμη και την πλήρη απώλεια ουσιαστικού σχεδίου με εφαρμόσιμες εναλλακτικές και ουσιαστική αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης (μόνο στρατιωτικά όπλα δεν χρησιμοποιήθηκαν) που δέχτηκε (και κανείς δεν αποκλείει ότι θα συνεχίσει να δέχεται) η Ελλάδα...  

Τίποτα δεν τελείωσε! Τώρα αρχίζουν όλα...

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Τα πράγματα είναι ρευστά, περίπλοκα και δυσανάγνωστα. Τα μέτρα είναι σκληρά για το μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ ήπια για την αμετροεπή ακαμψία της Γερμανίας. Ήδη τα πρώτα μηνύματα από Βερολίνο μεριά είναι αρνητικά… 

Spiegel: "Οι Έλληνές μας! Προσέγγιση ενός περίεργου λαού - Γιατί ένα Grexit πρέπει να αποφευχθεί"


Aκόμη ένα πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αφιερώνεται στην Ελλάδα και στην οικονομική κρίση που βιώνει τον ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την χώρα. Το πρωτοσέλιδο φέρει τον τίτλο «Οι Έλληνες μας» και υπότιτλο «προσέγγιση ενός περίεργου λαού».

Η κυβερνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη που ο Βενιζέλος των υποβρυχίων είναι ακόμα απυρόβλητος

Το Ολυμπία αποκάλυψε το μεγα σκάνδαλο με την υπογραφή Σαμαρά – Βενιζέλου και το δόλιο χρηματοδοτικό κενό των 12,5 δις.
Και όμως ο Βενιζέλος είναι ακόμα στο απυρόβλητο και κουνά το δάχτυλο περιμένοντας να χάσει η κυβέρνηση την δεδηλωμένη και να παραστήσει τον παράγοντα! Εκστομίζοντας στα μέσα της διαπλοκής το αισχρό παραμύθι με το mail Χαρδούβελη!!

ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΕΣ, ΜΑΝΟΥΣΟ!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη
Αποτέλεσμα εικόνας για κρητικοί

-Μπρε συ Μανούσο, ίντα ‘ναι εκειονά το «εμπροσθοβαρές» σχέδιο για τη χώρα; Κατέεις;

-Όι, δεν κατέω! Μη μπανά ’ναι να πλερώνεις τσι φόρους και να βγάλεις κεδιά;

-Ευτυχώς, Μανούσο που ψηφίσαμε «όι» και «αντισταθήκαμε» στα νέα μέτρα! Φαντάσου εδά να ψηφίζαμε και «ναι»!

Άρχισαν οι συζητήσεις για την μη βιωσιμότητα του χρέους

Κι ενώ η κρίση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών φαίνεται να ξεπερνιέται και να δρομολογείται η εκτόνωσή της μέσω μίας νέας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων δανειστών, άρχισαν να εμφανίζονται συζητήσεις και δηλώσεις που είναι σχετικές με την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ανάγκη της αναδιάρθρωσής του (μέσω ενός συμβατού ή μη συμβατού τρόπου).

Greek Lawmakers Back Bailout Reform Plan ATHENS, Greece

By ELENA BECATOROS and DEREK GATOPOULOS Associated Press

Greece Bailout
Greece's parliament backed the government's reform plan containing austerity measures to win a third bailout early Saturday, but with the government suffering significant losses from dissenting lawmakers.

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Μέχρι τη Κυριακή θέλουμε να φέρετε τη συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ
Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Μέχρι τη Κυριακή θέλουμε να φέρετε τη συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ
Δίνουμε την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία, ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του εμφάνιση στην Βουλή ως πρόεδρος της ΝΔ σε μία ομιλία που κινήθηκε σε συναινετικούς τόνους προς χάρη της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.

Σοβαρό επεισόδιο Τσίπρα - Καμμένου για τις αμυντικές δαπάνες

Σοβαρό επεισόδιο Τσίπρα - Καμμένου για τις αμυντικές δαπάνεςΣοβαρό επεισόδιο έγινε στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα εξοπλιστικά.

Με μια χαρακτηριστική κίνηση «εμείς τελειώσαμε» ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έδειξε στον Πρωθυπουργό ότι διαφωνεί έντονα με το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες.

Δραματικές εξελίξεις για τη χώρα: Η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη, όλα τώρα στον αέρα

17 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Δραματικές εξελίξεις για τη χώρα: Η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη, όλα τώρα στον αέραΡαγδαίες πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε εκλογές μετά την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης, προκαλεί η απόφαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην δώσουν εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση και η οποία χάνει τη δεδηλωμένη.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ