}

14 Ιουλίου, 2015

FINANCIAL TIMES: Τι θα πληρώσει η Ελλάδα με το τρίτο Μνημόνιο

Ποιοι θα δώσουν το δάνειο των 88,5 δισ. στην Ελλάδα
financial
Ποιοι θα δώσουν τα χρήματα του τρίτου Μνημονίου; Σε ποιους θα χρωστά η Ελλάδα αυτό το νέο τεράστιο δάνειο; Οι Financial Times αναλύουν σε γράφημά τους την προέλευση των χρημάτων, από που δηλαδή θα προέλθουν.

ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Πως σκέφτονται οι Γερμανοί για τους Έλληνες

Φαίνεται ξεκάθαρα η προπαγάνδα των γερμανικών ΜΜΕ σε βάρος της Ελλάδας

Ένα γερμανικό βίντεο που έχει τίτλο: «Ευρώπη 2015, τα πολύτιμα Γερμανικά μας ευρώ» έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«And dreams shall take revenge» – To ντοκιμαντέρ του Paul Mason για τον ΣΥ.ΡΙΖΑ και την ελληνική κρίση


ntokymanter_paul_mason



Το trailer του ντοκιμαντέρ του για τα 5 χρόνια κρίσης στην Ελλάδα και τον ρόλο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας δημοσίευσε στο vimeo ο διεθνούς φήμης ανταποκριτής και αναλυτής του Channel 4, Paul Mason.
Στο ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα τέλη του Φθινοπώρου, υπάρχει εκτεταμένη κάλυψη των συνθηκών κάτω από τις οποίες γεννήθηκε και εξελίχθηκε η κρίση χρέους για την χώρα, αλλά και όλη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2011 έως σήμερα.

Κρίνεται τις επόμενες ώρες η ενότητα ή η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Ώρα μηδέν
Οι αντοχές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών κρίνονται μέσα στο επόμενο 24ωρο, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια πριν προχωρήσει στις τελικές του κινήσεις και πρωτοβουλίες.
Στο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη νέα ευρεία σύσκεψη, την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξαναστέλνει μήνυμα ρήξης και τουλάχιστον 25 με 30 βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία αύριο στη Βουλή και, παράλληλα, να μην παραδώσουν τις έδρες τους.

Περίοδο χάριτος 30 χρόνων για το χρέος προτείνει το ΔΝΤ - Η έκθεση



Περίοδο χάριτος 30 ετών για όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν προς την χώρα μας αλλά και για αυτά που θα χορηγηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος καθώς επίσης και δραματική αύξηση των λήξεων προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Foreign Policy: "Oι Γερμανοί έβαλαν την σημαία τους ξανά στην Ακρόπολη"

"Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ"

"Οι Έλληνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την παραμονή τους στο ευρώ για να καταστρώσουν ένα πλάνο διαφυγής από αυτό. Να εξασφαλίσουν τις τράπεζές τους σε περίπτωση χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ και να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί ξανά η ΕΚΤ να τους κλείσει τις τράπεζες." αναφέρει το γνωστό Foreign Policy, το οποίο έχει σε πρώτο πλάνο μια φωτογραφία με την γερμανική σημαία ξανά στημένη πάνω στην Ακρόπολη.

Ανακοίνωση – Απάντηση στο άρθρο του του Απτχου ε.α κ. Γερούλη με θέμα «Μία απόφαση διπλής ανάγνωσης Σ.Τ.Υ.Α+ ή Α.Σ.Τ.Ε.Ι.Α» στην σελίδα 15 της εφημερίδας «Ηχώ των Αιθέρων» με αριθμό φύλλου 530 – Ιούνιος 2015

Μελετήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή το άρθρο του Απτχου ε.α κ. Γερούλη με θέμα «Μία απόφαση διπλής ανάγνωσης Σ.Τ.Υ.Α+ ή Α.Σ.Τ.Ε.Ι.Α» στην σελίδα 15 της εφημερίδας «Ηχώ των Αιθέρων» με αριθμό φύλλου 530 – Ιούνιος 2015.

Foreign Affairs: Πως το ευρώ κατέστρεψε την Ελλάδα!!! ΑΝΑΛΥΣΗ!!


etsi-tha-teleiosei-h-krish-sthn-eyrozonh


Με δεδομένο ότι δεν μπορείς να ζητάς συνέχεια από τον κόσμο να ψηφίζει ο ίδιος την φτωχοποίησή του, ήταν πια θέμα χρόνου να βρεθεί η Ευρώπη μπροστά σ’ ένα Αλέξη Τσίπρα. 

Παρά τις προσπάθειες του Γιούρογκρουπ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από τον Φεβρουάριο του 2015 να πείσουν την Ελλάδα να δεχτεί κι 
άλλη λιτότητα ψηφίζοντας «ναι», οι Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά από ότι είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το σκορ είναι τώρα 2-0 κατά της λιτότητας. Αλλά, τι ακολουθεί;

Η επιχείρηση «εκτροπή» συνεχίζεται...


Το γεγονός ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα υάχθηκε ολοκληρωτικά στις απαιτήσεις του Βερολίνου δεν σημαίνει ότι το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εγκαταλείπεται.
Η ΕΚΤ, που όπως έχουμε εξηγήσει ανέτρεψε και τις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι/Παπανδρέου – για διαφορετικούς φυσικά λόγους – αποφάσισε να διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα του ELA με στόχο να παραμείνουν οι ουρές στις τράπεζες, που η ίδια δημιούργησε με την ελπίδα να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Guardian: ''Η συμφωνία για την Ελλάδα δεν λύνει απολύτως τίποτα -Είναι άδικη και δυσλειτουργική''


Η ελληνική συμφωνία δεν λύνει τίποτα, ενέχει πολλούς κινδύνους, είναι άδικη και απίθανο να λειτουργήσει.
Αυτό υποστηρίζει στο σημερινό της editorial η βρετανική εφημερίδα «Guardian» η οποία τονίζει ότι η συμφωνία βρίσκεται πολύ μακριά από το να χαλαρώσει τον ρυθμό της λιτότητας, αντίθετα, την ενσωματώνει πλήρως.

Η νίκη «κλειδώνει» στην προπαρασκευή

Αποτέλεσμα εικόνας για patr;ida
Τώρα που κατακάθεται ο κουρνιαχτός του οικονομικού, μιντιακού, πολιτικού και ψυχολογικού πολέμου που έχει κηρυχθεί εναντίον της πατρίδας μας, γίνεται ευκολότερο να εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και να αποτιμηθεί η πορεία που οδήγησε σε αυτό το δεινό σημείο.

Ανάλυση : Βαρύ τίμημα στον ΣΥΡΙΖΑ από τη συμφωνία των Βρυξελλών



Το τίμημα του σκληρού συμβιβασμού των Βρυξελλών πληρώνει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τελική καταμέτρηση των απωλειών να είναι κι εκείνη που θα καθορίσει την επόμενη μέρα σε κόμμα, κυβέρνηση αλλά και στον ευρύτερο πολιτικό χάρτη.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ