}

16 Ιουλίου, 2015

Η μάχη της Ευρώπης

Πρόκειται για μία πολύπλευρη σύγκρουση δανειστών και οφειλετών, ευρώ και δολαρίου, οικονομικών συστημάτων, κεντρικών τραπεζών, πλεονασματικών και ελλειμματικών κρατών, καθώς επίσης Βορά και Νότου – με μεγάλες γεωπολιτικές προεκτάσεις

«Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα κορυφωθεί στο 200% του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια – αντίθετα με τις προβλέψεις της Τρόικας, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα ξεπερνούσε το πρόσφατο 177%. Το 2022 θα μειωθεί στο 170% του ΑΕΠ, όταν η Τρόικα το εκτιμούσε στο 142% – ενώ οι νέες δανειακές ανάγκες της χώρας θα εκτοξευθούν στα ύψη, σε επίπεδα άνω του 15% του ΑΕΠ.

"Η Γερμανία να θυμηθεί την ιστορία αντί να παραδίδει μαθήματα στην Ελλάδα"



Η Γερμανία να θυμηθεί την ιστορία αντί να παραδίδει μαθήματα στην Ελλάδα
Με ανοιχτή επιστολή του προς τον γερμανικό λαό ο Ζαν - Κριστόφ Καμπαντελίς, ο ηγέτης του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενός σύμμαχος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, καλεί το Βερολίνο να αναλογιστεί τη θέση του στην Ευρώπη και να πάρει μαθήματα Ιστορίας, πέρα από το να δίνει μόνο μαθήματα οικονομίας.

Τουρκικοί σχεδιασμοί για Συρία και Ελλάδα

Του Χρήστου Μηνάγια 
Πηγή Geostrategy 


Αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 στην Τουρκία, ξεκίνησαν ανεπίσημες διερευνητικές επαφές μεταξύ των κομμάτων για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ παράλληλα στις 23 Ιουνίου ορκίσθηκαν οι νέοι βουλευτές. Στη συνέχεια, στις 30 Ιουνίου ξεκίνησε η
διαδικασία εκλογής προέδρου της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 01 Ιουλίου ύστερα από τέσσερεις ψηφοφορίες. Οι υποψήφιοι των κομμάτων ήταν ο İsmet Yılmaz του κυβερνόντος κόμματος AKΡ που τελικά εκλέχθηκε πρόεδρος με 259 ψήφους στον τέταρτο γύρο, ο Deniz Baykal του ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP, ο Ekmeleddin İhsanoğlu του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ και ο Dengir Mir Mehmet Fırat του κουρδικού HDP.

Προτάσεις για το μεγάλο κόλπο



Αν ισχύουν τα σενάρια για τη μεγάλη εθνική μπάζα που σχεδίαζαν οι λαφαζανίστας, τότε απογοητευόμεθα. Υπάρχουν πιο φαντεζί τρόποι συλλογικού πλουτισμού
Και θέλανε, λέει, να μπαγλαρώσουν τον Στουρνάρα. Αν είναι δυνατόν! Τι να τον κάνεις τον Στουρνάρα αν τον συλλάβεις; Πόσο να πιάσει στο σκλαβοπάζαρο; Ακόμα κι αν τον πουλήσεις κοψοχρονιά, σε συσκευασία δώρου μαζί με Βενιζέλο, Πάγκαλο, Σημίτη και Χαρδούβελη (συν τον Παπαδήμο, αν ο πελάτης πληρώσει μετρητά), δεν θα πάρεις κάνα σημαντικό ποσόν. Αντε να σου φτάσει για να πάρεις οικόπεδο να παρκάρεις τροχόσπιτο στο Ζούμπερι.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ : ΣΟΦΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ και η Ελλάδα!
Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρώπη ΗΠΑ
Πληροφορία νούμερο 1, πέρασε απαρατήρητη μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων: Οι αμερικανικές εποπτικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα εις βάρος της γερμανικής Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τυπική αφορμή, η απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη της τράπεζας από Ρώσους πελάτες του, που ήθελαν να κρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων τους. Ουσιαστική αιτία είναι όμως ο παγκόσμιος εμπορικός, τραπεζικός και νομισματικός πόλεμος Αμερικής - Ευρώπης, που διεξάγεται εδώ και καιρό. Επεισόδιο αυτού του πολέμου ήταν η υπόθεση Φαλτσιανί με την περιώνυμη λίστα των φοροφυγάδων. Στόχος ήταν ο διασυρμός του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ποια ονόματα παίζουν για τα υπουργεία - Οι αλλαγές σε πρόσωπα ίσως γίνουν και σήμερα...


kibernisi

Η αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση άρχισε, αλλά όλα θα κριθούν από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί.
Μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, θεωρείται σίγουρο ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει δραστικά μέτρα, με τους «αντιρρησίες», προκειμένου να κρατηθούν οι ισορροπίες εντός της κυβέρνησης.

Με "αερογέφυρα" έρχονται τα 900 εκατ.ευρώ στην Ελλάδα - Μ.Ντράγκι: "Είναι απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους"


Έκτακτες πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών C-130 της ΠΑ που θα "εξασφαλίσουν" την ρευστότητα, πραγματοποιούνται από χθες με σκοπό να γεμίσουν τα ΑΤΜ με 20αρικα και 50αρικα καθώς είχαν κυριολεκτικά αδειάσει, και την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι δείχνοντας και αυτός την αντίθεση του με το Βερολίνο δήλωσε ότι "Είναι απαραίτητη μια ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα"

Από Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες - Πως θα γίνονται οι αναλήψεις


Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Προηγήθηκε η απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση του ELA ατά 900 εκατ. ευρώ για μια εβδομάδα. 

Το όριο ανάληψης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα παραμείνει στα 60 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ).
Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ