}

03 Αυγούστου, 2015

Ο Αλέξης μιλούσε υπέροχα... ή... Ο Μεγαλύτερος των πολιτικών απατεώνων που ξεπούλησαν την Ελλάδα

Τα συγκλονιστικά λόγια του Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά,
αποκάλυψαν τα ολέθρια σχέδια που εφαρμόζονται στην Ελλάδα,
αναπτέρωσαν την ελπίδα και το ηθικό δίνοντας υποσχέσεις ανατροπής,
και λύγισαν κάθε αντίσταση των πολύπαθων ψηφοφόρων...

Έκρυψε όμως μια σημαντική λεπτομέρεια, που ουσιαστικά,

"...Όταν εμείς ιδιωτικοποιούμε οι "εταίροι" μας κρατικοποιούν...ναι, ναι, κρατικοποιούν, τα δικά μας, τα κοινά μας, στραγγίζουν τα έσοδα του μέλλοντος !!!"

Ευρώ Πάση Θυσία; Ε, όχι κύριοι!



Του ΚΩΣΤΑ ΤΡΑΚΟΣΑ*

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Το νόμισμα είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. Το αν μια χώρα θα έχει μάρκο, δολάριο, ευρώ, δραχμή, φράγκο ή ρούβλι, δεν αντιμετωπίζει από μόνο του τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Είναι όμως ένα εργαλείο για την αντιμετώπισή τους. Είναι ένα μέσο στη χάραξη της γενικότερης οικονομικής –και όχι μόνο– πολιτικής.

Κορυφώνονται οι παγκόσμιες εξελίξεις...

Η Δύση, Ρωσία και σύμμαχοι, Ελλάδα και Τουρκία  

Tου Κίμωνα Γεωργακάκη 
Πολιτικός Επιστήμων  

ΗΠΑ“Υπερδύναμη” πλέον μόνο στα λόγια. Χρωστά 20 τρις και καθε 6μηνο δανείζεται για να πληρωθουν τα λειτουργικά έξοδα του κράτους. Πάνω από 40 εκατ. πολιτών σιτίζονται με κουπόνι.

Έκτακτη ανακοίνωση του ΙΚΑ για τις συντάξεις! Μειωμένες από τον Σεπτέμβριο...

Έκτακτη ανακοίνωση του ΙΚΑ για τις συντάξεις! Μειωμένες από τον Σεπτέμβριο...
Μειωμένες ακόμη και πάνω από 18% θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Σεπτεμβρίου.
Με εγκύκλιό του, το ΙΚΑ γνωστοποίησε πριν από λίγο ότι η εισφορά υπέρ του κλάδου υγείας που ψηφίστηκε στα μέσα Ιουλίου (σ.σ αύξηση από 4% σε 6% για τις κύριες συντάξεις και επιβολή για πρώτη φορά εισφοράς 6% και στις επικουρικές συντάξεις) θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

Στρατιωτικοί: Οι πιο φτωχοί "συγγενείς" ενός κράτους που "χρυσοπληρώνει" βουλευτές- ΠΙΝΑΚΑΣ


Image




Γράφαμε πρόσφατα για “ημέρες του 2012”     που   οι στρατιωτικοί θα ξαναζήσουν. Ημέρες περικοπών. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μπορεί να δηλώνει ότι “όσο είναι υπουργός” δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις. Αλλά τα όσα αποκαλύπτονται ότι συζητιούνται στις πρώτες επαφές με την τρόϊκα δείχνουν ότι όλα είναι ανοιχτά. Για να μην πούμε αποφασισμένα.

Η "λούφα" των πολιτικών από τη θητεία είναι ...θεσμός! Να ΄ταν μόνο ο Κορωνάκης...

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ “πιάστηκε” να μην έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Ορθώς το θέμα αναδείχτηκε. Αλλά αν ψάξουμε τα στρατολογικά των πολιτικών, πολιτευτών και άλλων επίδοξων σωτήρων μας υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει “φάουλ” και ελάχιστοι που υπηρέτησαν κανονικά.
Ενδεικτικά παραδείγματα:

Μέτρηση κατανάλωσης ρεύματος μέσω… τηλεφώνου!


Μέτρηση κατανάλωσης ρεύματος μέσω… τηλεφώνου!

Τη δυνατότητα να αναγγέλλουν τη μέτρηση κατανάλωσης ρεύματος   θα μπορούν από τη Δευτέρα, 3/8/2015, οι πολίτες οχι μόνο στα κατά τόπους γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και στο τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
Τα δυνατότητα αυτή φέρουν οι καταναλωτές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο κατευνασμός της ημισελήνου


Αποτέλεσμα εικόνας για ημισελήνου τουρκία

Δύσκολα θα μπορούσε η κυβέρνηση να εντάξει στους κόλπους της κάποιο πρόσωπο πιο ακατάλληλο από τη Σία Αναγνωστοπούλου για τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών.

Στα έργα και στις ημέρες της συνοψίζονται όλα όσα προσπαθούσε η Ελλάδα να αποκρούσει, να αποφύγει, να ακυρώσει. Η «κυριακάτικη δημοκρατία», αναφερόμενη στην κ. Αναγνωστοπούλου και στις απόψεις της για τα εθνικά ζητήματα, σημείωσε και τα κάτωθι:

Έρχονται αλλαγές σοκ στον ΕΝΦΙΑ – Μειώσεις έως 40% αλλά και αυξήσεις σε ακίνητα


Έρχονται αλλαγές σοκ στον ΕΝΦΙΑ – Μειώσεις έως 40% αλλά και αυξήσεις σε ακίνητα

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχει «πέσει» και ο ΕΝΦΙΑ.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως δεν θα υπάρξει έκπτωση στον στόχο των εσόδων στα ακίνητα για τα επόμενα δύο χρόνια.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα της προσαρμογής των βαρών με την προϋπόθεση να μην επηρεαστεί το εισπρακτικό αποτέλεσμα.

H λίστα με τα 16 NEA προαπαιτούμενα για τη συμφωνία

KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΤΑ 50%

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες (έως το Νοέμβριο) να έχει περάσει από τη Βουλή και εν συνεχεία υλοποιήσει μια σειρά σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Με μετρητά η επίσκεψη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας τελούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την εξέτασή τους, θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους.

Η ισορροπία στο Αιγαίο απειλείται!

Την ώρα που η Τουρκία  «φουλάρει» στους εξοπλισμούς, οι Ε. Δυνάμεις, είναι στη μέγκενη του μνημονίου και του νόμου Βενιζέλου για τις προμήθειες. Ακινητοποιημένα πολλά αεροσκάφη και τεθωρακισμένα χωρίς ανταλλακτικά 
Οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και στον λειτουργικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις Ενοπλες Δυνάμεις, με επιτελείς να παραδέχονται ότι η κατάσταση πλέον είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Τα «μπαλώματα» δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τα μεγάλα επιχειρησιακά κενά και εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν συνέπειες και στο αξιόμαχο του ένστολου προσωπικού, αν δεν αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση πιο οικονομικών, αλλά στοχευμένων λύσεων.

ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Αξίζει ένα μεγάλο "Εύγε" σ' αυτά τα 18χρονα και κάτω, που μας έκαναν περήφανους για την λεβεντιά τους, την πειθαρχία, το ήθος και την πίστη τους στην νίκη. Αυτοί είναι πραγματικοί Έλληνες που τιμούν τους γονείς τους και μας κάνουν να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για την πατρίδα και το μελλον. Είναι η "μαγιά" που ζυμώνει την καινούργια γενιά και μας χαρίζει μια νότα αισιοδοξίας. 
 Καλά θα κάνουν και κάποιοι άλλοι μεγαλόσχημοι, που τρώγονται και μας τρώνε, που τιμούν στο Σύνταγμα αυτούς που ξεβρακώνονται, για να μας δείξουν την περηφάνεια του κ@λου, να παραδειγματιστούν από αυτά τα παιδιά. Όταν τα παιδιά αυτά μπορούν να πειθαρχούν, να ομονοούν, να αγωνίζονται για την νίκη και να βάζουν το "εμεις" πάνω από το "εγώ", πολύ περισσότερο αυτοί οι κήνσορες οφείλουν να κάνουν το ίδιο...  

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ