}

07 Αυγούστου, 2015

Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΡΚΚ στον Πόντο


Toυ Σάββα Καλεντερίδη


Επειδή τις τελευταίες μέρες ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ στην περιοχή του Πόντου, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να πούμε κι εμείς την άποψή μας, για να έχουν οι αναγνώστες μας μια σφαιρική άποψη για το τι γίνεται στην περιοχή – εκτός των άλλων ενόψει της λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Παναγία Σουμελά, στη Ματσούκα Τραπεζούντας, στις 15 Αυγούστου 2015.

Ερωτήματα για την επιλογή στελεχών του "ευρωπαϊκού επιτελείου" του Α/ΓΕΕΘΑ


Image


Ζητήματα που προκαλούν  εύλογα ερωτήματα  εντοπίζονται στην λίστα των στελεχών που επιλέχθηκαν για να συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ στην νέα του θέση στην προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. 
Κάποια στελέχη παρουσιάζονται σε πίνακα της Διεύθυνσης Μέριμνας Προσωπικού αρχικά απορρίπτονται λόγω έλλειψης των απαιτούμενων προσόντων και αμέσως μετά σε πίνακα της ίδιας Διεύθυνσης ...επιλέγονται.

Ντοκουμέντο: H «ΤΠΚ Δανιόλος του ΠΝ» Σαν Φάντασμα στη ομίχλη…Περνά τα Στενά του Βοσπόρου! (φώτο)

Greek fast attack craft HS Daniolos passing through
Istanbul in early morning fog. Photo: by Alper Böler
.

Απίστευτο και όμως Αληθινό μέσα στην Πρωινή Ομίχλη της 29ης Ιουλίου του 2015 η «ΤΠΚ Δανίολος» του ΠΝ, Περνά τα Στενά του Βοσπόρου με τους Τούρκους ψαράδες και ναυτικούς να τρίβουν τα μάτια τους …Το Ελληνικό πολεμικό με όλα τα όπλα του περνά αγέρωχα τα Στενά !

Δείτε την Ορκωμοσία Νέων Σμηνιών ΣΤΥΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Συγκινητική ηταν η ορκωμοσία των νέων Σμηνιών της 65ης Σειράς της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Έμπλεξαν με λάθος λαό...

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Θα μπορούσε να είναι και κουίζ: Ποιοί αγωνιούν περισσότερο για το εάν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου;
Η ΕΚΤ που πρέπει να πάρει τα λεφτά της, ο Σόϊμπλε που απεργάζεται την αποτυχία, η κυβέρνηση που επενδύει στα επόμενα βήματα, η αριστερή πλατφρόρμα που συναρτά τις κινήσεις της με το αποτέλεσμα, η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση που προσπαθεί να βρει το βηματισμό της στο πολιτικό παράδοξο αυτής της περιόδου, οι έφεδροι «λοχαγοί» του τακτικού στρατού της διαπλοκής, όπως ο Στουρνάρας, ο Προβόπουλος και ο Πικραμένος που ράβουν φθινοπωρινά κοστούμια πρωθυπουργού ειδικού σκοπού;

Μύθος η διατροφική εξάρτηση της Ελλάδας από άλλες χώρες

Εάν θέλεις να πείσεις κάποιον λέγοντάς του ψέμματα, τότε πρέπει να βρεις "συμμάχους" που θα επαναλαμβάνουν συνεχώς το ψέμα που "σερβίρεις". Μάλιστα, η επιτυχία θεωρείται δεδομένη όταν το σερβιριζόμενο ψέμα δεν περιέχει ούτε ίχνος αλήθειας. Αρκεί, φυσικά, να εμφανίζεις συνεχώς "πρόσωπα" (ει δυνατόν επιστήμονες και ειδικούς) που θα επιβεβαιώνουν για την "αλήθεια" του ψεύδους...

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ