}

27 Αυγούστου, 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ''OXI'' και ''ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ'' οι παρακαταθήκες μας !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!!!



του Λεωνίδα Αποσκίτη*

Ενώ συμπληρώνονται  41 χρόνια από την τραγωδία του 1974, όταν οι κατοχικές σημαίες καρφώθηκαν βίαια πάνω στο βιασμένο κορμί της Κύπρου, ο ελληνισμός αντιμετωπίζει ένα νέο πραξικόπημα και μια νέα κατοχή από τους ίδιους τους Επικυρίαρχους που οπλίζουν τους εισβολείς, τους «τρομοκράτες», είτε τους οικονομικούς δολοφόνους, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Τα λάθη του Τσίπρα!!


Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας , εκλογές
Μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, που δένει την Ελλάδα στις σκληρές μνημονιακές πολιτικές για άλλα τρία χρόνια, η χώρα... έλυσε όλα της τα προβλήματα. Αυτό θα σκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προφανώς θεώρησε ότι 
έπραξε το καθήκον του απέναντι στον λαό, αποδεχόμενος ένα ακόμα πιο σκληρό Μνημόνιο, το οποίο θα επιμηκύνει τη δυστυχία των πολιτών.

Φορολογικές δηλώσεις έως τις 4 Σεπτεμβρίου χωρίς πρόστιμα

Μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής. Παράλληλα μέχρι και την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σαν Σήμερα : 944 χρόνια από τη Μάχη του Μαντζικέρτ: Βυζαντινοί εναντίον Σελτζούκων Τούρκων (VIDEO)



Στη λίστα των μαχών που διαμόρφωσαν την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το Μαντζικέρτ κατέχει σημαντική θέση- και όχι για καλό λόγο, καθώς η 26η Αυγούστου 1071 «είδε» μια από τις μεγαλύτερες ήττες του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, καθορίζοντας την πορεία του μεσαιωνικού ελληνισμού. Πρόκειται για το αποκορύφωμα της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρωμανό Δ' Διογένη και τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν (το «βουνίσιο λιοντάρι») των Σελτζούκων Τούρκων, και η ήττα είχε ως συνέπεια την εδραίωση της θέσης των Σελτζούκων στη Μικρά Ασία.

Σαν σήμερα: 479 π.χ. Η Μάχη των Πλαταιών (VIDEO)

Στα 479 π.Χ. έγινε στις Πλαταιές η μεγάλη, ένδοξη για τους Έλληνες μάχη, που στάθηκε η τελευταία των μηδικών πολέμων στην αρχαία Ελλάδα.
Μετά απ' την ατυχία του στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ξέρξης, αφήνοντας το Μαρδόνιο στη Θεσσαλία, έφυγε για την Περσία.

Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης - Yπηρεσιακός ΥΕΘΑ o πτέραρχος Γ.Γιάγκος

Στις 7 το απόγευμα θα ορκιστεί υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. 
Τα ονόματα που παίζουν για την υπηρεσιακή κυβέρνηση:
Στο μεταξύ ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Για τη θέση του υπουργού Οικονομικών ακούγεται ο Γιώργος Χουλιαράκης και για το υπουργείο Εσωτερικών ο Αντώνης Μανιτάκης. Στο υπουργείο Εξωτερικών ίσως τοποθετηθεί ο Πέτρος Μολυβιάτης και στο Άμυνας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος. 
Για υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας ακούγεται ο Αντώνης Ρουπακιώτης, Ανάπτυξης ο Νίκος Χριστοδουλάκης, Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παιδείας η Φρόσω Κιάου. Έκπληξη το όνομα της Άλκιστη Πρωτοψάλτη που «παίζει» για το υπουργείο Τουρισμού. Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να είναι ο Ροδόλφος Μορώνης. 


SOS για την Εθνική Άμυνα από Αντιναύαρχο και την αναδιοργάνωση των ΕΔ που πάλι δεν έγινε!


Image


Του Αντιναυάρχου (εα) Νίκου Κρυονερίτη
Μέλος του ΠΡΑΤΤΩ
Krionikos@yahoo.gr

Διάβαζα το πρόσφατο άρθρο του εξαιρετικού πρώην συναδέλφου από τον Στρατό Ξηράς, του κου Γκίνη, που με την γνωστή του ευθύτητα αναφέρεται στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και αποφάσισα να παραθέσω την άποψή μου στο γιατί πρέπει να κάνουμε μια τέτοια ευρεία αλλαγή στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, με σκοπό να τονίσω την κεντρική ιδέα του άρθρου που είναι η αμεσότητα αυτών των αλλαγών, απαντώντας όμως παράλληλα και στο πώς.

Έκαναν πολλά, πάρα πολλά, εγκλήματα!

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Πολλά τα εγκλήματα που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια εναντίον του λαού και της ιδιωτικής και κρατικής περιουσίας, δηλαδή και πάλι εναντίον του λαού.

Και όταν λέμε εγκλήματα, κυριολεκτούμε.

"Μάγεψε" το κοινό η ομάδα "Ζευς" στο "Radom Air Show 2015" [βίντεο]


Από το Σάββατο 22 έως και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχε στη διεθνή αεροπορική επίδειξη "Radom Air Show 2015", στην Πολωνία.

Τι ετοιμάζουν; - Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ενεργοποίησε το σχέδιο Egemen για εισβολή στην Δυτική Θράκη...

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
Οι ελληνικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της αρμόδιας υπηρεσίας των Ε.Δ. της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, είχαν πληροφορίες από το 2010 για μία συγκεκριμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με την ονομασία «Egemen” (Ηγεμών) τελείως άγνωστη μέχρι τότε στην κοινότητα των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ