}

16 Σεπτεμβρίου, 2015

Όταν οι Έλληνες ήταν θύματα δουλεμπόρων και έχαναν τις ζωές τους στα βαπόρια της προσφυγιάς 6 0 BY NEANIKA NEA 1 εβδοµάδα πριν



Όταν οι Έλληνες ήταν θύματα δουλεμπόρων και έχαναν τις ζωές τους στα βαπόρια της προσφυγιάς
Οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα επίσημα κρατικά έγγραφα. Ο ρατσισμός εναντίον τους και ο μύθος του οικονομικού θαύματος μέσα από ντοκουμέντα της εποχής
Η ιστορία επαναλαμβάνεται μιας και επαναλαμβάνονται τα ανθρώπινα λάθη. Λάθη και επιλογές που οδηγούν σε εμφύλιες συρράξεις, ένοπλες συγκρούσεις, διαπλοκή συμφερόντων, κρίση οικονομική, πολιτική και κυρίως, κοινωνική.

Σε δίκη παραπέμπονται 3 πρώην γγ του ΥΠΕΘΑ για τη σύμβαση με τη SONAK

Σε δίκη παραπέμπονται 3 πρώην γγ του ΥΠΕΘΑ για τη σύμβαση με τη SONAK
Πρόταση για την παραπομπή δεκαοκτώ κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην Διευθυντές Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, τις περιόδους υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπέβαλε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατσάνη, για την υπόθεση της προμήθειας ηλεκτρονικού συστήματος από την εταιρία Sonak για τον στρατό ξηράς, η οποία φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

Τα δύσκολα ακόμα δεν ήρθαν


  • Ετοιμάζουν σκληρό μέλλον για την Ελλάδα
  • Φόρος Συντάξεων και ιδιωτική ασφάλιση στο βάθος
Γράφει η Μαρία Τσολακίδη 

Η "επιτροπή των Σοφών" που ασχολείται αποκλειστικά με το ασφαλιστικό ρίχνει ακόμη ένα χαρτί για να μπερδέψει τον λαό όσον αφορά το συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις. Μετά τα τρία πρώτα σχέδια μπαίνει προς συζήτηση από την Τρίτη μετά τις εκλογές ακόμη ένα. Η χορήγηση στους μελλοντικούς συνταξιούχους μιας εθνικής σύνταξης σε όλους, που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών. 

Ο μάγος Χουντ(οτσιπρ)ίνι...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Κι αφού ανέστησε, έσωσε από βέβαιο θάνατο το ''παλιό'', αυτό απ' το οποίο θα ξεμπερδέψει, λέει,  στις 20 Σεπτέμβρητώρα είναι έτοιμος να κάνει το Μεγάλο Κόλπο, αυτό που του ανατέθηκε πακέτο με το νέο μνημόνιο: 

Να εξαφανίσει το 62% του ''ΟΧΙ''.

Τώρα οι Τούρκοι παρακαλούν την Ρωσία για τον TurkStream

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Η δήλωση στις 14 Σεπτεμβρίου του το Νο2 του ρωσικού κολοσσού Gazprom, Αλεξάντερ Μεντεβέντεφ, ότι η Ρωσία σταματά κάθε διαδικασία προώθησης της κατασκευής του αγωγού Türkstream που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια μέσω Ελλάδας στην Ευρώπης, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία, φαίνεται πως προκάλεσε αναστάτωση στην Άγκυρα και τώρα οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιστρέφουν το αρνητικό κλίμα που έχει επικρατήσει για τον αγωγό αυτό.

James Stavridis για Συρία: "Τόσες ρωσικές και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε τόσο περιορισμένο χώρο - Αδύνατον να μην υπάρξει σύγκρουση"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

«Είναι πολύ επικίνδυνο, τόσο 
ρωσικά όσο και αμερικανικά στρατεύματα να  δρουν σε ένα  τόσο περιορισμένο πεδίο μάχης, επιχειρώντας σε αντίθετες πλευρές του μετώπου, και να μην έρθουν σε επαφή ώστε να αποφευχθούν ακούσιες συγκρούσεις» δήλωσε φανερά ανήσυχος ο Αμερικανός ελληνικής καταγωγής πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Ναύαρχος ε.α. Τζέιμς Σταυρίδης.

Τα βιογραφικά των ενστόλων(ε.α.) – Υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Τα βιογραφικά των ενστόλων(ε.α.) – Υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου








Μαστρογιάννης Βασίλης (Α” Αθήνας)
Ο Βασίλης Μαστρογιάννης γεννήθηκε το 1964 στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας .
Αξιωματικός (ΕΛΑΣ) ε. α. , Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος του Δημοκρίτειου και της Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου , ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α” ΑΘΗΝΑΣ Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στο Νομικό Πολιτισμό και είναι υπ. Διδάκτωρ στο Διοικητικό Δίκαιο.
 Υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στις Ευρωεκλογές 2014.
Διευθυντής του πολ. Γραφείου Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην επτάμηνη κυβέρνηση της Αριστεράς.
Έχει διδάξει Οικονομικά, Δίκαιο και Μάνατζμεντ στην Αστυνομική Ακαδημία, ενώ διετέλεσε στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών της Αστυνομίας, για τα Μισθολογικά, Ασφαλιστικά , Συνταξιοδοτικά θέματα.
Παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Παπαθωμά, Βιοχημικό και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών, με την οποία απέκτησαν μία κόρη.
Η μητέρα του Βάια Σγάγια υπήρξε αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης με ενεργό συμμετοχή στη μάχη Γοργοποτάμου, Παύλιανης, κ.ά.
Χαρίσης Θεμιστοκλής (Θέμης) (Α” Θεσ/νίκης)

Υποστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας-Νομικός
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
- Γεννήθηκε στην Ομαλή Κοζάνης το 1961.
-Παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών.
-Αποφοίτησε 1ος (Αρχηγός Σχολής) από την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ το 1985.
-Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Εκπαιδεύτηκε σε θέματα Εγκληματολογίας-Ανακριτικής και αντιμετώπισης σύγχρονων μορφών βίας (trafficking, βία ανηλίκων, ενδοοικογενειακή βία, ηλεκτρονικό έγκλημα).
-Υπηρέτησε 25 χρόνια σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσ/νίκης. Πρώην Προϊστάμενος Δίωξης Οικονομικού – Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Οργανωμένου εγκλήματος και Εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσ/νίκης.
-Από το 2008 απόστρατος με το βαθμό του Υποστράτηγου.
–Διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης Νομιμότητα και Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση και Πειθαρχικό Δίκαιο Δ.Υ. Καθηγητής Σχολών της ΕΛ-ΑΣ.
-Διετέλεσε άμισθος σύμβουλος στη Δημοτική Αστυνομία Θες/νίκης.
- Μέλος του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.
-Μέλος της Ο.Μ. Κέντρου Θες/νίκης ΣΥΡΙΖΑ.
-Συντονιστής Γραμματείας της Δημοτικής Κίνησης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» με την οποία ήταν υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2014.
πηγή: enstoloi.gr

Σε κλοιό "λάθρο" η Ελλάδα - Οι Τούρκοι δουλέμποροι τους οργανώνουν μέσω facebook και συγκεντρώνουν χιλιάδες τώρα στον Έβρο

ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε κλοιό λαθρομεταναστών φαίνεται πώς βρίσκεται η χώρα. Μετά τα συνεχή ναυάγια στο Αιγαίο και αφού τα ελληνικά νησιά έχουν πλημμυρίσει, οι Τούρκοι δουλέμποροι μαζεύουν τους λαθρομετανάστες τώρα στον Έβρο και προσπαθούν να τους περάσουν από τα χερσαία σύνορα στην Ελλάδα υποσχόμενοι την ασφαλή προώθηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι αδράς αμοιβής.

Ποιοι κορυφαίοι πολιτικοί κρύβονται στη λίστα Λαγκάρντ

Οι εισαγγελείς ξετυλίγουν τον μίτο της διαπλοκής και του βρώμικου χρήματος

HSBC
Η λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται στο επίκεντρο ενός προεκλογικού αγώνα, για τέταρτη φορά, τα τελευταία χρόνια. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του συστήματος της διαπλοκής να την κρύψει σε ένα συρτάρι, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια προσπάθησαν να τη σπρώξουν στη λήθη, τελικά η Δικαιοσύνη προχωρά και όλοι ελπίζουν ότι σύντομα θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

Την πατρίδα σου, θέλουν να την παραδόσεις εσύ ο ίδιος

Μήπως εξακολουθείς ακόμα να θυμάσαι;

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης 

Πραγματικά είναι τραγικό όταν καθημερινά βλέπουμε πολιτικούς, δημοσιογράφους και διάφορους άλλους διαμορφωτές της κοινής γνώμης να προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπροστά μας έχουμε άλλη μία συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία συγκρούονται κόμματα, προγράμματα και πολιτικές.

Συγχρόνως είναι αστείο όταν υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα που μπορούν να εφαρμόσουν μνημόνιο με συμπάθεια. Όταν τα μνημόνια, δεν είναι απλές συμφωνίες, αλλά τρόπος επιβολής κατοχής, είναι ξεκαρδιστικό όταν κάποιοι πιστεύουν, ότι μπορεί να υπάρξει ολίγον κατοχή, κατά το «ολίγον έγκυος»

Οι τράπεζες ετοιμάζονται μετά τις εκλογές για τα κόκκινα δάνεια

Οι τράπεζες ετοιμάζονται μετά τις εκλογές για τα κόκκινα δάνεια
Σε δραστική αναθεώρηση του τρόπου διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων προετοιμάζονται οι τράπεζες αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο υπαγορεύουν την εκπόνηση μιας συνολικής στρατηγικής που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα των επισφαλειών, που έχουν εκτοξευθεί στο 35% του χαρτοφυλακίου των δανείων.

Μίσος στην τουρκική κοινωνία για τον Ερντογάν: "Να καείς, να καταστραφείς εσύ και η οικογένεια σου" - Δείτε οπλισμό του PKK (vid, φωτό)

"ΡΗΓΜΑ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 120 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ PKK

Του Βασίλη Καπούλα

Πολλαπλά ρήγματα έχουν ανοιχτεί στην κοινωνία της Τουρκίας μετά και τους αμέτρητους θανάτους τούρκων στρατιωτικών από το PKK με τον αριθμό να έχει ανέβει επισήμως στους 117, ανεπίσημα είναι πολύ μεγαλύτερος,  ενώ ακόμη δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από μαχητές του PKK που πυροδότησαν εκρηκτικά με στόχο το όχημα που επέβαιναν ενώ κινούνταν στην επαρχία Χακάρι σε τμήμα του οδικού δικτύου προς για την επαρχία Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Άρμεγε και κούρευε.. χέζε και δεμάτιαζε!!!

Σήμερα το πρωί, στις 7:45, βγαίνοντας από το σπίτι μου, είδα έναν μεσήλικα, να έχει μπει μέσα στον κάδο των σκουπιδιών! Καλημέρα του είπα! Καλημέρα μου απάντησε! Ηταν Ελληνας, και τον έλεγαν Αντώνη!!!
Στον φούρνο, που πήγα για ψωμί, δύο αδερφάκια, δεν συμπλήρωναν τα 80 λεπτά για να πάρουν μια φρατζόλα ψωμί! Ηταν ο Νικόλας με τον αδελφό του τον Τζιμάκο!

Στο λιμανάκι της Κρήνης, δυο γυναίκες, δανείζονταν 5 ευρώ από έναν φίλο τους ! Πέντε ολόκληρα ευρώ! Η κυρά Μαρία, τα ήθελε για να συμπληρώσει για μια συνταγή σε φαρμακείο!!

Πούλησαν την ΑΤΕ για να καλύψουν σκάνδαλο 5 δισ. ευρώ !!! Το σκάνδαλο!

 Τα 5 δισ. ευρώ αγγίζει η ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012. Αυτό αναφέρει το πόρισμα - καταπέλτης που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας για τη διαφθορά, Παναγιώτη Νικολούδη, πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Η υπόθεση ξαναανοίγει και αναμένεται ή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. 

Έχει καταλάβει ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης ότι "στραβά αρμενίζουμε" και δεν φταίει ο γιαλός;


Image


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ μετά από τέσσερα χρόνια. Αλλαγή πορείας θα έχουμε όμως ή θα συνεχίζουμε να “αρμενίζουμε” σε λάθος κατεύθυνση ,υποστηρίζοντας με επιμονή ότι “ο γιαλός είναι στραβός”;

Τι θα κάνει ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης; Θα πιάσει το τιμόνι ή θα “βολευτεί” με τον “στραβό γιαλό”;

Γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ αποκαλύπτεται στο Facebook!


  • Τεράστιες οι ευθύνες του κ. Ρουμπάτη, αφού την επέλεξε προσωπικά ως διοικητή σε κλιμάκιο της πιο ευαίσθητης περιοχής της Ελλάδας
  • Σειρά από απίθανα περιστατικά συνθλίβουν και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας της ΕΥΠ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Στέλεχος της ΕΥΠ με λογαριασμό στο Facebook! Που όμως απαγορεύεται ρητά από την ίδια την εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Και η ρητή αυτή απαγόρευση ισχύει για όλα τα στελέχη και τους υπαλλήλους, ανεξαιρέτως βαθμού, από την εποχή της διοίκησης του πρέσβυ ε.τ. κ. Ιωάννη Κοραντή… 

Το προσφυγικό είναι μεγαλύτερη απειλή για την ΕΕ και από την ελληνική κρίση

Στυγνή ομολογία του γερμανού αντικαγκελάριου 

Η Ευρώπη είναι "βουτηγμένη στη ντροπή", δήλωσε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά την αποτυχία της χθεσινής υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες να καταλήξει σε συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Χίλαρι, ο ΓΑΠ, η "Πυθία" και η ΕΥΠ

  • Σάλος στις ΗΠΑ από τα «μαύρα» e-mail της Χίλαρυ Κλίντον, απόλυτη σιωπή στην Ελλάδα…
  • Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον, αναφέρει ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου θα προωθούσε τα συμφέροντά τους με τον καλύτερο τρόπο…
  • Κι εδώ το «σύστημα» εξακολουθεί να κυνηγά τους υπαλλήλους της ΕΥΠ που αντιστάθηκαν…
Του Κωνσταντίνου Τερζή

Το ιστολόγιό μας, ήταν από αυτά που δεν σιώπησαν όταν τα περίφημα WikiLeaks αποκάλυπταν τα τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπως έπραξαν όλα σχεδόν τα συστημικά ΜΜΕ και ιστολόγια…

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ