}

21 Σεπτεμβρίου, 2015

Ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται (ξανά) πρωθυπουργός απόψε στις 8 το βράδυ κι έως αύριο το απόγευμα, το αργότερο, αναμένεται η ορκωμοσία και της νέας κυβέρνησης.
Θα είναι και πάλι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με κοινοβουλευτική πλειοψηφία 155 εδρών, μια πλειοψηφία όμως «που μπορεί να αβγατίσει» όπως είπε αργά χθες τη νύχτα, μιλώντας με τους δημοσιογράφους στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πώς μπορούν να «αβγατίσουν» οι 155 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα, δεν αποτελεί όμως σενάριο άμεσης υλοποίησης.

Δευτέρα ορκίζεται ο Αλέξης, Τρίτη η κυβέρνηση – Την Κυριακή στη Νέα Υόρκη


Δευτέρα ορκίζεται ο Αλέξης, Τρίτη η κυβέρνηση – Την Κυριακή στη Νέα Υόρκη

Για τον σημαντικό ρόλο που παίζει από εδώ και πέρα το μήνυμα που στέλνει στην Ευρώπη το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα για μια σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στην Κουμουνδούρου.
Ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα προς βράδυ, και αύριο βράδυ θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει δημόσια ότι στηρίζει και άρα υπάρχει πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η διερευνητική εντολή θα μετατραπεί ουσιαστικά σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, περίπου στη μία, ο κ. Τσίπρας θα έχει κομματική συνεδρίαση.

“Χαστούκι” ΗΠΑ σε Τουρκία: Αμερικανοί καταδρομείς ενισχύουν τους Κούρδους στην Συρία


“Χαστούκι” ΗΠΑ σε Τουρκία: Αμερικανοί καταδρομείς ενισχύουν τους Κούρδους στην Συρία


Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας και τους ενισχύουν στο αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό ανακοίνωσε ο στρατηγός Λόιντ Ώστιν, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώπιον της Γερουσίας.

Το τέλος της Εικονικής Πραγματικότητας: Και τώρα αποφασίζουν οι δανειστές

Γράφει ο The Realist 

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητο ότι έδωσε μια καθαρή νίκη στον κύριο Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, με δεδομένο το τι θα γίνει από αύριο, αποτελεί το τέλος της διαβίωσης σε μια εικονική πραγματικότητα για μια χώρα και την κοινωνία της.

Έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

  • Με σταλινικά ποσοστά σε χωριά μουσουλμάνων, ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε την κυριαρχία του στη Θράκη, ελέω Άγκυρας...
  • Η Ελλάδα ψήφισε μνημόνιο και η Θράκη... "τουρκοφροσύνη"!
  • Με ποιες συμφωνίες και ανταλλάγματα εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ την σχεδόν απόλυτη στήριξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;
  • Η Άγκυρα έβαψε την Ροδόπη στα χρώματα της ημισελήνου
  • Τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες πολιτικών και κρατικών παραγόντων που είναι θεατές σε ένα εθνικό έγκλημα που εξελίσσεται…

Άλλαξε η εμφάνιση της ΜΙΤ στην Θράκη

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Είναι γνωστό και πάρα πολλές φορές καταγεγραμμένο, πως οι επισκέψεις της ΜΙΤ στη Θράκη είναι συστηματικές και γίνονται μέσα στα πλαίσια ενός πολισχεδούς στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά από τις επαφές με συγκεκριμένους μουσουλμάνους και φτάνει έως την «έντονη παρουσία του τουρκικού κράτους» που λειτουργεί πιεστικά ή τονωτικά στους γηγενείς μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης. Αυτές οι επισκέψεις, μάλιστα, κορυφώνονται ποσοστικά κατά την διάρκεια προεκλογικών περιόδων στην Ελλάδα... Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Πως και γιατί τα κατάφερε στο "παιχνίδι" της πολιτικής επιβίωσης

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
ImageΤο φαινόμενο Καμμένου, θα βαλθούν να ερμηνεύσουν πολλοί από σήμερα. Οι περισσότεροι είναι όσοι έπαιζαν στοίχημα ακόμη και …το κεφάλι τους ότι αυτή τη φορά ο Καμμένος δεν θα θα τα κατάφερνε να μπει στη Βουλή.

Αποδείχτηκα ξανά “πολύ σκληρός για να πεθάνει” ,διαψεύδοντας και την “παράδοση” που ήθελε τα κόμματα που παρείχαν στήριξη σε κυβερνήσεις να εξαφανίζονται. Ο Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ και ο Κουβέλης με τη ΔΗΜΑΡ είναι τα παραδείγματα που ο Καμμένος δεν ακολούθησε.

Οι 300 της νέας Βουλής – Όλα τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται

Ολα τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται στη νέα Βουλή μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου:

ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου "κλειδώνει" η σύνθεση της κυβέρνησης - Ποιοι προβάρουν υπουργικά κοστούμια

ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σήμερα, πιθανότατα στις 20:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνάντηση που θα έχει με τον Πάνο Καμμένο θα οριστικοποιηθεί και το σχήμα της νέας κυβέρνησης και συγκεκριμένα από πόσα και ποια πρόσωπα θα αποτελείται. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ