}

24 Σεπτεμβρίου, 2015

«Κάθαρση» μετά από 41 χρόνια - Εντοπίστηκαν όλοι οι ηρωϊκοί καταδρομείς του Νοράτλας «ΝΙΚΗ 4» !!

- Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν όλοι οι Ελλαδίτες καταδρομείς και 4 αεροπόροι του "ΝΙΚΗ 4"
- Πρόκειται για τα οστά 15 ανδρών της ελλαδικής Α' Μοίρας Καταδρομών και των πιλότων
- Παίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος της ηρωικής όσο και τραγικής επιχειρήσης αυτοκτονίας "ΝΙΚΗ"
- Η "ΝΙΚΗ" στέρησε στους Τούρκους την κατάκτηση ενός στόχου υψηλής συμβολικής και στρατηγικής αξίας
- Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης "ΝΙΚΗ" και η σιωπή της ελληνικής πολιτείας

Γιατί η Ρωσία κατεβάζει στρατό στη Συρία

Γράφει η Άννα Φαλτάιτς
Stratfor
Η Ρωσία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ως «μοχλό» τη θέση της στη Συρία προκειμένου να προωθήσει τα ευρύτερα συμφέροντά της. Οι σχέσεις με ΗΠΑ και ο ρόλος του Ισραήλ. Το μέλλον της Ουκρανίας και η άρση των κυρώσεων από τη Δύση. Γιατί περιπλέκονται τα σχέδια της Τουρκίας. 
Η Μόσχα συνεχίζει να «επενδύει» στις συγκρούσεις στη Συρία, ενισχύοντας τη θέση της στη χώρα. Νέες δορυφορικές και άλλες εικόνες έδειξαν αύξηση της παρουσίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, κάτι που υποδεικνύει ότι η Μόσχα ενδέχεται να προετοιμάζεται να παράσχει αεροπορική στήριξη σε συριακές δυνάμεις που εμπλέκονται σε ανοικτές συγκρούσεις με πολυάριθμες ομάδες ανταρτών, αλλά και με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Κίνα στέλνει πολεμικό πλοίο, μαχητικά και στρατιωτικούς στη Συρία…

Την Τρίτη το πρωί ένα πολεμκό πλοίο της Κίνας διέσχισε την διώρυγα του Σουέζ για να μπει στη Μεσόγειο με ανεπιβεβαίωτο προορισμό.Ανώτερος στρατιωτικός του συριακού στρατού που είναι στην Λαττάκεια αναφέρει ότι στρατιωτικοί κινέζοι και αεροπλάνα της ασιατικής υπερδύναμης θ΄αφιχθούν τις επόμενες εβδομάδες (6 εβδομάδες) στην Tartous χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Αλλάζουν όλα στους φόρους - Οι ανατροπές

© Παρέχεται από: imerisia.grΤης Μαρίας Βουργάνα
Αλλαγές εκ βάθρων στη φορολογία εισοδήματος με νέους συντελεστές για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες, νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει και ριζικό «λίφτινγκ» στα τεκμήρια διαβίωσης σχεδιάζει το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Το στίγμα των φορο-ανατροπών που θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου καθώς είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για να «ξεκλειδώσει» η δόση των 3 δισ. ευρώ, έδωσαν χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Ποιοι, πώς και πότε θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης


Ποιοι, πώς και πότε θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Επιβαρύνσεις περιμένουν τους φορολογούμενους το αμέσως προσεχές διάστημα. Οι ρυθμίσεις του μνημονίου που ψηφίστηκαν πριν τις εκλογές προβλέπουν μεταξύ άλλων και την αύξηση στην έκτακτη εισφορά.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται , για όσους έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ δεν αλλαγή. Θα πληρώσουν όσα είχαν υπολογίσει, είτε μέσω της φορολογικής τους δήλωσης, είτε μέσω της μηνιαίας παρακράτησης του μισθού τους.

Ύποπτο παιχνίδι της Βουλγαρίας με την Τουρκία για εισβολή «οθωμανών» στη Συρία


Ύποπτο παιχνίδι της Βουλγαρίας με την Τουρκία για εισβολή «οθωμανών» στη Συρία

O πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ υιοθέτησε το αίτημα της Τουρκίας σχετικά με τη δημιουργία της περιβόητης ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας με στόχο να αναχαιτιστεί η μαζική μετανάστευση.
Η Τουρκία με πρόσχημα τη δημιουργία αυτής της ζώνης ασφαλείας επιθυμεί να εισβάλλει στη βόρεια Συρία και οι Αμερικανοί που αρχικά έδειξαν να συναινούν, στη συνέχεια δεν έδωσαν «πράσινο φως» στον ύπουλο σχεδιασμό Ερντογάν, κρίνοντας ότι στόχος του δεν είναι άλλος από το να καταλάβει κουρδικά εδάφη της Συρίας.

Η Γαλλία πουλάει τα Mistral στην Αίγυπτο - Νέα δεδομένα στην Αν. Μεσόγειο που ευνοούν Ελλάδα και Κύπρο

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ελικοπτεροφόρα MistralΣτην Αίγυπτο πουλάει η Γαλλία τα δύο ελικοπτεροφόρα Mistral μετά την ακύρωση του συμβολαίου με τη Ρωσία. Το γεγονός δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στη Μέση Ανατολή, δεδομένης της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει Μόσχα και Κάϊρο στο θέμα της Συρίας, ενώ ήδη εκφράζονται υπόνοιες μετά την εξέλιξη αυτή πώς τα Mistral μπορεί να καταλήξουν στο ρωσικό Ναυτικό.  

Σε κίνδυνο το γερμανικό ΑΕΠ και κατ'επέκταση ολόκληρη η ευρωζώνη από την απάτη της VW στις ΗΠΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ EPA ΠΟΥ "ΘΑΒΕΙ" ΤΗΝ VW

του Βασίλη Καπούλα

Σε μείζον πρόβλημα για την γερμανική οικονομία και κατ'επέκταση για την ευρωζώνη εξελίσσεται η υπόθεση της απάτης με την απόκρυψη των ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας VW, καθώς πέρα από τα 18 δισ. πρόστιμο και τα 26 δισ. δολ. απώλειες σε χρηματιστηριακή αξία που υπέστη η εταιρεία μέσα σε δύο ημέρες, ένα κρίσιμο δεδομένο δείχνει την έκταση του προβλήματος: Η VW Group με τα περίπου 200 δισ. ευρώ ετήσιο τζίρο, αντιπροσωπεύει το 3% του γερμανικού ΑΕΠ!

Μετανάστες: Η Ελληνίδα "στρατηγός" που χειρίζεται την κρίση λέει ότι "δεν χρειάζεται εμπλοκή των ΕΔ"


Image


Για ακόμη μια φορά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έκανε σαφές ότι περαιτέρω εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης αποκλείεται.
“Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα περιοριστούν στην παροχή διευκολύνσεων και δεν θα εμπλακούν στη διαχείριση του”,δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των καθηκόντων του στο ΥΠΕΘΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι “θα βρεθεί λύση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ώστε οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στον τόπο τους”.

Casus belli το φυσικό αέριο: Εκτοξεύει απειλές και προειδοποιήσεις ο Ακιντζί που φορεί το κοστούμι της Άγκυρας!!!

 Casus belli το φυσικό αέριο: Εκτοξεύει απειλές και προειδοποιήσεις ο Ακιντζί που φορεί το κοστούμι της Άγκυρας



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αιτία πολέμου μπορεί να αποτελέσει το φυσικό αέριο εάν «δεν χρησιμοποιηθεί με λογικό τρόπο», προειδοποιεί ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος παρουσιάζεται πλήρως εναρμονισμένος με το νέο έγγραφο του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο εκτοξεύει απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Ανατολική Θράκη απωλέσθη ατυχώς δι’ Ελλάδα"

Η Θράκη της εγκατάλειψης του 1922 και του σήμερα 

Γράφει ο Θ. Μαλκίδης 

Οι τραγικές εξελίξεις στο Μικρασιατικό μέτωπο, η αλλαγή των προσανατολισμών και της πολιτικής έναντι των Κεμαλικών από τις Μεγάλες Δυνάμεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογραφεί η συνθήκη ανακωχής των Μουδανιών, με την οποία ο ελληνικός στρατός διατάχθηκε να εκκενώσει όχι μόνο την Ιωνία, όπου εκεί πλέον γραφόταν ο επίλογος μιας παρουσίας αιώνων, αλλά μέσα σε 15 μέρες και την Ανατολική Θράκη, εκεί όπου υπήρχαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του και εύρωστο ελληνικό στοιχείο.

Οι μουσουλμάνοι απαιτούν ισλαμικό χαλιφάτο στη... Δανία!

Αυτή δεν είναι η Σαουδική Αραβία ή ακόμη και την Tουρκία ή καμία ισλαμική χώρα, αυτή είναι η Δανία!!!


Παραδόξως, οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρόσφυγες στη Δανία λόγω της καταπίεσης που έχουν δεχτεί στις χώρες καταγωγής τους από μουσουλμάνους ηγέτες! Και ήρθαν εδώ για να ουρλιάζουν  στους δρόμους της Δανίας "εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να ανατρέψουμε το καθεστώς!"

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ