}

29 Σεπτεμβρίου, 2015

400 τόνους οστών Ελλήνων πούλησε ο Κεμάλ για... σαπούνι



Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης 
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών 

"…400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν…"

Αυτές τις ημέρες του 1922 γραφόταν δύο από τις τελευταίες πράξεις της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου. Μία ήταν καταστροφή της Σμύρνης και η άλλη η ανακωχή των Μουδανιών, με την οποία ο Ελληνισμός υποχρεώθηκε σε φυγή και από τη Θράκη.

Η εξέλιξη των υπαξιωματικών και η "ξεχασμένη" μελέτη για τους ΕΜΘ- Όλο το κείμενο της πρότασης


ImageΤα όσα είπε περί εξέλιξης υπαξιωματικών ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση εντός του στρατεύματος. Ο ΥΕΘΑ έθεσε το θέμα προς συζήτηση,η οποία ελπίζουμε κάπου να καταλήξει.

Συνήθως αυτές οι προτάσεις παραμένουν στον “αέρα” ,χωρίς κάπου να καταλήγουν.
Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα και η τελευταία οργανωμένη προσπάθεια που είχε γίνει για κάποιες αλλαγές αφορούσε στους Εθελοντές Μακράς Θητείας. Μια ολοκληρωμένη πρόταση είχε κατατεθεί από τον Φεβρουάριο του 2010 στον τότε ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη. Η πρόταση παρέμεινε στα συρτάρια.

Ο φερετζές

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο φερετζές θράκη

Το αποτέλεσμα     των εκλογών στην Καταλονία και το θέμα της Θράκης 











Η νίκη των Αυτονομιστών στην Καταλονία επαναφέρει στην ατζέντα το θέμα της Θράκης. Οχι γιατί οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν ομοιότητες, αλλά γιατί οι εξτρεμιστές που ζουν στα βόρεια σύνορά μας προσπαθούν να τις κάνουν να μοιάζουν. Οσοι παρακολουθείτε την αρθρογραφία μου πιθανόν να θυμάστε ότι δέχτηκα απειλές από το τουρκοκίνητο κόμμα μειονοτικό DEP, όταν επισήμανα ότι φλερτάρει με τα όνειρα περί αυτονομίας της Θράκης.

Ερχεται νέα φοροκαταιγίδα: Δείτε τα ραβασάκια που θα μας στείλει η εφορία - Στις 20 Οκτωβρίου έρχεται η "λυπητερή" του ΕΝΦΙΑ - Μέχρι τέλος του μήνα η πληρωμή της α' δόσης


Με τις αποδείξεις στα χέρια κινδυνεύουν να μείνουν οι φορολογούμενοι μια και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα αποφασίσει πόσες πρέπει να συγκεντρωθούν για να χτιστεί το αφορολόγητο.
 
Επιπλέον, στον αέρα παραμένει και ο σχεδιασμός του 2016, καθώς αν και υπάρχει σκέψη να συνδεθεί το αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, είναι πλέον αμφίβολο αν προλαβαίνουν να προμηθευτούν όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες το ειδικό μηχάνημα έως τις αρχές του Ιανουαρίου.

Συνέλαβαν τον Θωμά Λιακουνάκο για το σκάνδαλο με τις μίζες στην προμήθεια των AΣΕΠΕ EMP-145 ERIEYE

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΣΤΟ TWEET Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες συνέλαβαν λίγο μετά τις 22:00 τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο για την υπόθεση του σκανδάλου της προμήθειας των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου EMP-145 Erieye.
Μαζί του συνελήφθη και ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και αντιπρόσωπος της SAAB, Χρηστος Τούμπας, ο οποίος έχει παραδχθεί οτι δωροδόκησε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Α.Κάντα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ