}

09 Οκτωβρίου, 2015

Όλοι οι ρωσικοί πύραυλοι πέτυχαν τους στόχους στη Συρία (Βίντεο)

cf85ceb3cf89cf85ceb3
Bρήκαν τους στόχους τους όλοι οι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ, που εκτοξεύθηκαν κατά θέσεων των τρομοκρατών στη Συρία, είπε έναςεκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, σε σχόλια για αναφορά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ότι αρκετοί πύραυλοι φέρονται να κατέληξαν σε ιρανικό έδαφος.
«Όσο δυσάρεστο και αναπάντεχο είναι για τους συναδέλφους μας στο Πεντάγωνο και το Λάνγκλεϊ (έδρα της CIA), τα χθεσινά χτυπήματα μας με όπλα που διαθέτουν ακρίβεια κατά των υποδομών του Ισλαμικού Κράτους βρήκαν τους στόχους τους», δήλωσε ο υποστράτηγος, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Παρελθόν το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα

Μειώνεται το Ακατασχετο κατά 250 ευρω για χρέη σε τράπεζες και κατά 500 για οφειλές στο Δημόσιο
Παρελθόν το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα
Μειώθηκε το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και επιδομάτων των οφειλετών του Δημοσίου από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ σε χίλια (1.000) ευρώ,  Επίσης μειώνεται το ακατάσχετο των καταθέσεων σε τράπεζες σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό από τα χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ σε χίλια διακόσια πενήντα (1.250) ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.

Καρυώτης: Όχι στην τμηματική ανακήρυξη της ΑΟΖ !! Εξαιρετικό!!

Του Θεόδωρου Καρυώτη 

Ο Πρωθυπουργός ήταν πρόσφατα στην Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ και έκανε την παρθενική του ομιλία από το βήμα που μίλησαν τα τελευταία 70 χρόνια μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη Γη. Στην ίδια αίθουσα, πριν 33 χρόνια, την Παρασκευή 30 Απριλίου 1982, έγινε η ιστορική 

ψηφοφορία για την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που δημιούργησε τους νέου κανόνες της παγκόσμιας κοινωνίας για το 71% της Γης που είναι οι θάλασσες και οι ωκεανοί.

Σήμερα η πρώτη αεροπορική «σύγκρουση» ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία - Έληξε... 0-1


Tις δυνάμεις τους μέτρησαν σήμερα το πρωί ΗΠΑ και Ρωσία, όταν μαχητικά αεροσκάφη τους «συγκρούστηκαν» στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ περιγράφουν περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ αμερικανικών και ρωσικού μαχητικού όταν συναντήθηκαν στον αέρα πάνω από τη Ράκα.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Κράτος ταραξίας στα Βαλκάνια ακολουθεί σαν "τσιράκι" τον Ερντογάν


 Image


Μ΄ όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Ταιριάζει “γάντι” στην Αλβανία. Την χώρα που επί Χότζα οι πολίτες της χωρίς να φταίνε ήταν …ανέκδοτο. Την χώρα η οποία μετά από τη πτώση του απολυταρχικού καθεστώτος είδε τους πολίτες της να τρέχουν για να φύγουν κυρίως στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Και στα πρώτα χρόνια της φυγής τους δεν είχαν και το καλύτερο όνομα ως μετανάστες. Όχι όλοι ,αλλά αρκετοί . Η Αλβανία παρά το γεγονός ότι ευεργετήθηκε από την Ελλάδα, επέλεξε το “σφιχταγκάλιασμα” με την Τουρκία του Ερντογάν. Και επέλεξε τον εθνικισμό ως επίσημη εξωτερική της πολιτική. Με ιστορικές ακροβασίες που μπαίνουν στη σφαίρα της ανοησίας , προωθεί το όραμα μιας …μεγάλης Αλβανίας που ο κάθε άσχετος την φθάνει …όπου του αρέσει. 

Συνεχίζεται η... "παρέλαση" των ρώσων από τα στενά του Βοσπόρου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Καταδικασμένοι οι Τούρκοι να παρακολουθούν εν μέσω της μεγάλης επιδείνωσης της κρίσης στην Συρία και της ρωσικής επέμβασης που τους έχει θορυβήσει ξυπνώντας παλιές οδυνηρές αναμνήσεις, την συνεχή κάθοδο του ρωσικού πολεμικού στόλου από την Μαύρη Θάλασσα μέσω του Βοσπόρου και των Στενών του Ελλήσποντου, προς την Α. Μεσόγειο.

Έτσι, χτες το πρωί άλλο ένα πλοίο του ρωσικού πολεμικού στόλου διάβηκε τα Στενά και ανοίχτηκε στο Αιγαίο Πέλαγος με κατεύθυνση την βάση των Ρώσων στην Συρία.

Ρωσία – ΝΑΤΟ σε ένταση. Πιθανότητα χερσαίας επέμβασης στη Συρία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς 

Εχθές κυριάρχησε η «ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία» στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η Συμμαχία δήλωνε έτοιμη να υπερασπιστεί τους συμμάχους της, ακόμη και να στείλει στρατό στην Τουρκία, σε μια επίδειξη ισχύος μετά τους βομβαρδισμούς της Μόσχας, αλλά και το σάλο για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά.

«Στη Συρία παρακολουθούμε μία ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Θα αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την ασφάλεια της Συμμαχίας», δήλωσε ο γγ Γενς Στόλτενμπεργκ πριν την έναρξη της Συνόδου.

Ανατροπή: Υποβολή φορολογικών δηλώσεων και πληρωμή φόρων από τον... Φεβρουάριο

H πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ενώ προειδοποίησε πως στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Για τα εισοδήματα του 2016 θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις μέσα στον Νοέμβριο, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή πολύ νωρίτερα κι αυτό που δεσμεύομαι από τώρα, γιατί έχουν δίκιο οι λογιστές που φωνάζουν, οι λογιστές θα κάνουν διακοπές το 2016», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Οι λογιστές θα τελειώσουν τις φορολογικές δηλώσεις πολύ νωρίς, θα είναι έτοιμες πολύ πριν από τις 1-2 Φεβρουαρίου και θα τελειώσουν στην ώρα τους».

Δείτε την πρώτη γυναίκα χειριστή Apache στην Ελλάδα

272393-e0Μια αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού με «βαρύ» επώνυμο, είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής στα ελικόπτερα Apache, στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την  25χρονη Αθηνά Πανουργιά, που γράφει πλέον τη δική της ιστορία ως  απόγονος του φημισμένου οπλαρχηγού Πανουργιά, ήρωα της επανάστασης του 1821.

Να διασωθεί η σοβαρότητα

. Στη Ν.Δ φαίνεται ότι εξακολουθούν να μην παίρνουν είδηση το τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία και κυρίως να μην καταλαβαίνουν την απαξίωση που νιώθουν για το πολιτικό προσωπικό οι πολίτες, που ένας στους δύο δεν προσήλθε καν να ψηφίσει στις εκλογές.

Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η απόφαση των υποψήφιων αρχηγών να πουν «ναι» (σε πρώτη φάση) στην πρόταση που τους έκανε η διοίκηση της ΕΡΤ (!) να διοργανώσει τηλεμαχία για τη μάχη της διαδοχής;
Πόσο μυαλό χρειάζεται -δηλαδή- για να κατανοήσουν ότι κάτι τέτοιο μόνο κακό θα κάνει στην παράταξη, αφού ο ένας υποψήφιος (αναγκαστικά) θα στραφεί εναντίον του άλλου για να κερδίσει πόντους στο φιλοθέαμον τηλεοπτικό κοινό, με αποτέλεσμα να πέσει ακόμη πιο χαμηλά ο δείκτης αξιοπιστίας της Κεντροδεξιάς;

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - «ΠΑΡΕΛΑΒΟΝ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΟΣ» (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις 30/9/2015 η ανασκαφική ομάδα του Τύμβου Καστά δια   της   επικεφαλής της κας Κατερίνας Περιστέρη. έκανε την βαρυσήμαντη αποκάλυψη ότι το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά είναι αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα.
Την θέση της αυτή την τεκμηρίωσε με την αποκάλυψη ότι ευρέθησαν τρεις  επιγραφές που   περιέχουν το λεγόμενο "μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα" δίπλα στην λέξη "ΠΑΡΕΛΑΒΟΝ", οι οποίες ευρέθησαν στην θέση που τώρα βρίσκεται ο Λέων της Αμφίπολης. Επίσης το εν λόγω μονόγραμμα ευρέθη και πάνω σε έναν εννεάφυλο ρόδακα που ευρέθη ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

Απτόητος στην Συρία !!! - Πώς η Δύση έχασε την Κριμαία και την Συρία

06102015-1.jpg


Περίληψη: 
 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να παρενέβη στην Συρία υποσχόμενος τον τερματισμό της σύγκρουσης εκεί, αλλά τα πράγματα εκεί πρόκειται να πάνε μόνο χειρότερα, και τα κίνητρα του Πούτιν να ανατρέψει τα Δυτικά συμφέροντα μόνο θα αυξηθούν.

Ο JEFFREY A. STACEY είναι διευθύνων συνεργάτης στην Geopolicity U.S.A. Είναι πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Ομπάμα και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο Integrating Europe ( Oxford University Press).

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να παρενέβη στην Συρία υποσχόμενος τον τερματισμό της σύγκρουσης εκεί [1], αλλά τα πράγματα εκεί πρόκειται να πάνε μόνο χειρότερα, και τα κίνητρα του Πούτιν να ανατρέψει τα Δυτικά συμφέροντα μόνο θα αυξηθούν.

Η Νέα Παγκόσμια Αταξία

Του Φίλιπ Γκούρεβιτς 

Στις 20 Οκτωβρίου 2011, την ημέρα που Λίβυοι αντάρτες εντόπισαν τον συνταγματάρχη Καντάφι σε έναν οχετό, τον έβγαλαν έξω και τον σκότωσαν, ο πρόεδρος Ομπάμα συγκαλούσε συνέντευξη Τύπου στο Rose Garden και ανακοίνωνε ότι «οι στόχοι μας επετεύχθησαν». (Η Χίλαρι Κλίντον το είπε πιο ωμά σε έναν δημοσιογράφο: «Ήλθαμε, είδαμε, πέθανε»).

Την προηγούμενη άνοιξη, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσιζαν να λάβουν μέρος στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης, ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο στόχος δεν ήταν η αλλαγή καθεστώτος, γεγονός που έπεισε τη Ρωσία να μην προβάλει βέτο σε σχετικό ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών.

Παρουσία του Α.Τσίπρα ο "Παρμενίων 2015" που γίνεται με ... λεφτά από πωλήσεις αποθεμάτων πυρομαχικών στο εξωτερικό!

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ Ε.Δ. - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ "ΒΟΥΛΩΣΕΙ" ΤΙΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ" Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή της Α.Μεσογείου οι ρωσικοί πύραυλοι cruise πέφτουν σαν βροχή στα κεφάλια των ισλαμιστών ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η διακλαδική Άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και θα παρακολουθήσει, για να δει ιδίοις όμμασι την ετοιμότητα των ΕΔ σε δύσκολους γεωπολιτικά καιρούς.

Τουρκικός αντιπερισπασμός σε Συρία με πτήση μαχητικών της ΤΗΚ πάνω από το ελληνικό έδαφος

ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ
Αντιπερισπασμό στο συριακό ζήτημα επιχειρεί η Άγκυρα καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, 12 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος και δύο από αυτά ήταν οπλισμένα.
Ειδικότερα, σε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ