}

12 Οκτωβρίου, 2015

Επίθεση στην Άγκυρα: Δύο βόμβες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο


Image


Άρθρο του Στέλιου Κούλογλου, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευτυχώς το νόμπελ Ειρήνης δεν δόθηκε στη κυρία Μέρκελ, αλλά το πλήγμα στην ειρήνη και στην σταθερότητα της περιοχής είναι πολύ σοβαρότερο: οι δύο βόμβες που δολοφόνησαν στην Άγκυρα πάνω από 100 άτομα και τραυμάτισαν τα διπλάσια, βάζουν φωτιά όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή. Από το πρόβλημα των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέχρι τον πόλεμο στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, όλες οι εξελίξεις πρόκειται να επηρεαστούν πολύ σοβαρά.

ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της μεγάλης των απατεώνων σχολής...

Για πολλά χρόνια, από την εποχή του Συνασπισμού, ήταν δύσκολο να βρεις άνθρωπο που να αυτοπροσδιορίζεται ως Συνασπισμένος...

Του Σταμάτη Ρήγα  

Ο Συνασπισμός ήταν πάντα ένα κόμμα που δεν είχε μεγάλη σύνδεση με την κοινωνία.
Ψηφοφόρους του ήταν εύκολο να βρεις, όχι όμως και ανθρώπους που ασχολούνταν ενεργά με αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Φοβισμένος λαός - Προσκυνημένοι ηγέτες... Ζάλογγο ή κρεμάλες;

Αυτό είναι το μείγμα που χρειάζεται η Κατοχή για να εδραιώσει την επικυριαρχία της. Και δυστυχώς σ αυτή τη χορογραφία συμμετέχουν πρόθυμα τα ελληνόφωνα ανδρείκελα που αποκαλούνται «πολιτική ηγεσία του τόπου»…

Γράφει ο Κ. Κυριακόπουλος 

Το πάρτι του τρόμου ξεκινά με τα πρωϊνάδικα και ολοκληρώνεται με τα μεταμεσονύχτια δελτία. Αυτό που άλλες εποχές θα ήταν αρκετό για να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας αποφασισμένους διαδηλωτές, σήμερα δείχνει ν αποτελεί τη ρουτίνα των συμβιβασμένων, που εισβάλει με βίαιο τρόπο και στο τελευταίο σπίτι αυτής της χώρας.

Ιπτάμενοι και τρισάθλιοι...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη εξοικείωσης των συγκυβερνητών με τα ιπτάμενα μέσα του στρατού.
Σου λέει: ''Την γλύτωσε ο Ηλίθιος, την γλύτωσε ο Ψευταράς, δεν μπορεί θα τριτώσει το κακό. Δεν μπορεί να την γλυτώνουν όλοι. Κάποια στιγμή κάποιος από μάς θα φύγει με ελικόπτερο. Κάτσε να είμαστε έτοιμοι!'' 

Σάββας Καλεντερίδης : ΑΡΧΙΣΕ Ο Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Ρωσία και ΗΠΑ καθορίζουν τη χρήση εναέριου χώρου στη Συρία
Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η χώρα του εγκαταλείπει το πρόγραμμα εκπαίδευσης μελών της υποτιθέμενης μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 500.000.000 δολαρίων, το οποίο προσπαθούσαν να υλοποιήσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε συνεργασία με τις αντίστοιχες της Τουρκίας και της Ιορδανίας.
Οι λόγοι είναι δύο. Ο ένας, γιατί οι ταξιαρχίες που εκπαίδευαν και εξόπλιζαν με σύγχρονο οπλισμό, μόλις εισέρχονταν στο συριακό έδαφος, διαλύονταν και τα μέλη τους προσχωρούσαν στην Αλ Νούσρα ή στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, φυσικά με τον οπλισμό τους.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Θα τους τιμωρήσει ο ΟΗΕ, που δεν έχει κάνει τίποτε επί 41 χρόνια τουρκικής κατοχής στην Κύπρο;
Στις 13 Οκτωβρίου σύσσωμος ο Ελληνισμός τιμά την ιερά μνήμη του Παύλου Μελά, του ηρωικού ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού, ο οποίος ήλθε ως εθελοντής στην τουρκοκρατούμενη τότε Μακεδονία για να βοηθήσει τους εντοπίους αγωνιστές κατά των Βούλγαρων κομιτατζήδων. Επεσε μαχόμενος το 1904 κατά τουρκικού αποσπάσματος στο σημερινό χωριό Μελάς της Καστοριάς, το οποίο τότε λεγόταν Στάτιτσα. (Να μην τη συγχέουμε με τη Σιάτιστα Κοζάνης.)

Η θυσία του παλικαριού αφύπνισε την Αθήνα και την ελεύθερη Ελλάδα. Η ένοπλη φάση του Μακεδονικού Αγώνα (1903-1908) υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας κληρικών, στρατιωτικών, διπλωματών, δασκάλων, εθελοντών από την υπόλοιπη Ελλάδα και των Ελλήνων Μακεδόνων. Η Ελλάδα κέρδισε, διότι είχε ομοψυχία και θέληση, παρά τον επαχθή δανεισμό και τον Διεθνή Οικονομικό Ελεγχο.

Ρύθμιση 100 δόσεων: Ποιοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν να την χάσουν


Οι εφοριακοί θα είναι πλέον αυτοί που θα κρίνουν αν κάποιος δικαιούται να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων ή οι δόσεις που δικαιούται θα μειωθούν. Παράλληλα όμως υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες να χάσουν τη ρύθμιση στην περίπτωση που δεν είναι συνεπείς, ακόμη και για λίγες ημέρες.

Τα μαζεύει άρον άρον το Λονδίνο: "Ανακρίβειες τα περί εντολής κατάρριψης ρωσικών μαχητικών από Tornado"

Η ΜΟΣΧΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΜΥΝΑΣ

Το Λονδίνο «μαζεύει» κατόπιν εξηγήσεων που ζήτησε η Μόσχα τα όσα γράφτηκαν σε Βρετανικά ΜΜΕ περί εντολής κατάρριψης ρωσικών μαχητικών σε περίπτωση που τα Tornado που επιχειρούν πάνω από το Ιράκ βρεθούν απέναντι τους. Χαρακτηρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα «ανακριβή» προφανώς αντιλαμβανόμενοι στο Foreign Office πώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε ανάφλεξη στην περιοχή και πιθανόν να αποτελούσε τα προεόρτια ακόμη και για ένα Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μετά το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ Daily Star Sunday που εμφάνιζε το Λονδίνο να έχει δώσει το «πράσινο φως» στους πιλότους της RAF να εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ρωσικά μαχητικά στο Ιράκ και αν χρειαστεί να τα καταρρίψουν, η ρωσική κυβέρνηση κάλεσε τον Βρετανό ακόλουθο Άμυνας στη Μόσχα και του ζήτησε εξηγήσεις.  

"Ψαλίδι" στις συντάξεις δημοσίου- Tι θα ισχύσει για ΟΓΑ και "ένστολους".


Aναστέλλεται η ..αναστολή των προαπαιτουμένων στο ασφαλιστικό  καθώς οι δανειστές θέλουν να τα δουν ψηφισμένα ως τα μέσα Οκτωβρίου, για να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση του νέου Μνημονίου. 
Με το νομοσχέδιο καταργούνται οι  ευνοϊκές ρυθμίσεις  Στρατούλη που είχαν δώσει ανάσα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ