}

13 Οκτωβρίου, 2015

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ !!! Η EE είναι εκτός κάθε δημοκρατικού έλεγχου.

Ένας αρθρογράφος της βρετανικής Independent ρώτησε την Σεσίλια Μάλμστρομ, Επίτροπο της Κομισίον, για το πώς μπορεί να προχωρήσει η TTIP όταν εκατομμύρια Ευρωπαίων δηλώνουν την αντίθεση τους. 

Η απάντηση της ήταν: «Δεν παίρνω εντολές από τους Ευρωπαίους πολίτες»!!!

Μείωση 18% σε όλες τις συντάξεις των 1.000 ευρώ και άνω


Nέα προαπαιτούμενα που δυσκολεύουν την έξοδο στη σύνταξη, αναστολή ευεργετικών διατάξεων και περικοπές για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους έως 18% θα περιλαμβάνουν τα δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή έως τις 15 Νοεμβρίου υπό την πίεση και των προβλέψεων του ΔΝΤ, το οποίο αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών δαπανών στην Ελλάδα.

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις - Όλα τα ονόματα

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και αποφάσισε τα εξής:
Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχου, καθώς και Υποστρατήγου σε θέση Αντιστρατήγου, ως εξής:
α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Σε πανικό οι Τούρκοι! Απειλούν Ρωσία και ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν τους Κούρδους

Σε απόλυτο πανικό τελεί το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, το οποίο έχει αντιληφθεί ότι Αμερικανοί και Ρώσοι «παίζουν» πλέον ανοιχτά ενάντια στους σχεδιασμούς Ερντογάν για παλινόρθωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσω του τζιχαντισμού.
Γράφει ο Στέφανος Μυτιληναίος 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία ότι δεν θα ανεχτεί εδαφικά κέρδη της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία, δίπλα στα βορειοδυτικά σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Το Reuters επικαλείται ως πηγές του δύο υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.

Πρόκληση του DEB στη Θράκη

Απειλεί δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν (στην Ξάνθη) σε τελετή για τις σφαγές Ελλήνων της Μ. Ασίας


Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος
Ανακοίνωση-βόμβα εξέδωσε το τουρκόφιλο κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB για την τελετή μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ξάνθη. Οι πράκτορες της Ημισελήνου, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, ζητούν... εξηγήσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, επειδή παρέστησαν στις εκδηλώσεις.

Πλαστικό χρήμα, πέτσινη δημοκρατία...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Βεβαίως και σε άλλες χώρες, εδώ και πολλά χρόνια, τα 3/4 και παραπάνω των καθημερινών συναλλαγών γίνονται με πλαστικό χρήμα.
Όχι όμως με το στανιό.
Όχι γιατί τους απαγορεύουν την πρόσβαση στο δικό τους   φυσικό χρήμα!

Εδώ σε μάς, οι οικονομικοί (αν)εγκέφαλοι, επειδή είναι ανίκανοι, ή δεν θέλουν, να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, το μαύρο και βρώμικο χρήμα (των κολλητών τους κυρίως, και των υποστηρικτών τους και των αφεντικών τους), βρίσκουν την (πονηρή και διαπλεκόμενη) λύση της  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ κυκλοφορίας φυσικού χρήματος! 

Μέση Ανατολή: Ομπάμα και Πούτιν μετρούν δυνάμεις

Με φόντο το Ισλαμικό τέρας οι ισχυρότεροι του πλανήτη… 

Γράφει ο Περικλής Νεάρχου 
Πρέσβυς ε.τ.

Το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί όλους όσους ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου με αφορμή τη Συρία, είναι αν θα αντιδράσουν δυναμικά οι ΗΠΑ στη ρωσική παρέμβαση. Είναι πολύ θετικό ότι Πούτιν και Ομπάμα συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν χωρίς ενδιάμεσους τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους και τις αμοιβαίες «κόκκινες γραμμές».

Παραπέμπεται για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά ο Πάνος Γερμανός

Την παραπομπή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και τεσσάρων ακόμα ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, μετά από αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των μιζών που διακινήθηκαν ως «αντίδωρο» για το πρόγραμμα των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR-M1.

Συμμετοχή της 337Μ στην άσκηση "Blue Flag" στο Ισραήλ


Από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στο Ισραήλ, η άσκηση «Blue Flag».
Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) θα συμμετάσχει με κλιμάκιο πέντε (5) αεροσκαφών F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό της 337Μ, το οποίο θα μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση Ovda.

Προσφυγιά ή "εισβολή";

Αρθρο: Ανδρέας Ανδριανόπουλος



Η παρουσία του Ισλάμ σε μια χώρα επιδρά στις εξελίξεις ευθέως ανάλογα με τους αριθμούς των μουσουλμάνων που βρίσκονται εκεί.

Αν οι αφοσιωμένοι οπαδοί του Μωάμεθ δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού τότε οι μουσουλμάνοι είναι φιλήσυχοι, αγαπούν την ειρήνης και δείχνουν έτοιμοι να ασχοληθούν αποκλειστικά με την καθημερινότητα τους. Αυτό ισχύει απόλυτα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες η Αυστραλία ή
 ο Καναδάς με ποσοστό μουσουλμάνων   από 0,08 έως 1,8% . Η 'επιθετική ισλαμοποίηση' έχει σαν αφετηρία την στιγμή που οι αριθμοί των μουσουλμάνων είναι αρκετοί ώστε να επιτρέπουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις με στόχο την κατοχύρωση κατ' αρχήν δικαιωμάτων που στην συνέχεια εξελίσσονται σε επιλογές επιθετικές η καταπιεστικές για τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες μιας χώρας.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! «Ψαλίδι – κοροϊδία» στους μισθούς των βουλευτών – Δείτε πόσα παίρνουν οι 300 της Βουλής


Με ένα συμβολικό περισσότερο παρά ουσιαστικό «ψαλίδισμα» της τάξης του 10% περικόπτονται οι αποδοχές των βουλευτών από το νέο έτος.

Το μέτρο θα ισχύσει πιθανότατα από 1.1.2016 και θα επιφέρει μηνιαία περικοπή ύψους 570 ευρώ σε κάθε βουλευτή (σ.σ. σήμερα η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 5.705,60 ευρώ το μήνα).
Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης λαμβάνουν ακόμα επιδόματα που αφορούν τις δαπάνες οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης που μαζί με την συμμετοχή τους στις επιτροπές κυμαίνονται μηνιαίως στα 6.300 «καθαρά».

Συριακή «σκακιέρα»: Ρουά ματ του Πούτιν στους Αμερικανούς

Καταδικασμένο είναι το σχέδιο «ανατροπή του Άσαντ» της κυβέρνησης Ομπάμα, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, Μάικ Γούιτνεϊ, ο οποίος προσθέτει ότι με μικροαλλαγές στο αφήγημα για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την ανάδειξη «κακών» και «καλών» τρομοκρατών η Ουάσιγκτον έχει φέρει τον εαυτό της «σε ένα ιδεολογικό αδιέξοδο από το οποίο δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής».

Δεν θα υπάρξει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων από τις ΗΠΑ και την Τουρκία πάνω από τη Συρία, όπως έχουν ζητήσει ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Μακέιν και η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα της αμερικανικής προεδρίας, Χίλαρι Κλίντον, καθώς και εναέρια ή χερσαία εισβολή από την τουρκική πλευρά στη Συρία.

To NATO καταδικάζει τη Ρωσία, ενισχύει την Τουρκία και αγνοεί την... Ελλάδα!

Πλήρης αδιαφορία του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο...! 

Τη διπλωματική της μοναξιά έζησε η Ελλάδα στις 5 Οκτωβρίου, όταν η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ συζητούσε το θέμα των παραβιάσεων του τουρκικού εναερίου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση αυτή, ομόφωνα τα κράτη–μέλη του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τη Ρωσία υπερασπιζόμενα την Τουρκία. Ο Ελληνας αντιπρόσωπος, Μιχάλης Διάμεσης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αφού συμφώνησε και συνυπέγραψε την καταδίκη της Ρωσίας, έθεσε, όπως όφειλε, το θέμα των παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση και στην περίπτωση των τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μπήκε στο "παιχνίδι" και το Moskva: "Καταιγισμός" με land attack βλήματα cruise κατά στόχων του ISIS στη Συρία (φωτό, vid)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ
Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην παράδοση 500 αντιαρματικών πυραύλων BGM-21 TOW στους ισλαμιστές από την Σαουδική Αραβία, όπως και στη ρήψη πυρομαχικών στους τζιχαντιστές από τις ΗΠΑ. Εξαπέλυσε νέα καταιγίδα με land attack βλήμματα cruise από το Moskva και τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία που βρίσκονται κοντά στην Ταρτούς, ενώ μεταφέρθηκαν και επιχειρούν στην Συρία επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi 28 για νυχτερινές επιχειρήσεις (σας είχαμε ενημερώσει εδώ).

Asia Times: "Η Τουρκία θα είναι το επόμενο κράτος που θα καταρρεύσει στη Μέση Ανατολή"


“Η Τουρκία θα είναι το επόμενο κράτος που θα καταρρεύσει στη Μέση Ανατολή”. Το άρθρο που υπογράφει ο Ντέϊβιντ Γκόλντμαν για τους Asia Times είναι πολύ σκληρό για το καθεστώς Ερντογάν.
 
“Δεν γνωρίζουμε ποιος πυροδότησε τις δύο βόμβες στην Άγκυρα ,αλλά η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν δεν είναι αθώα”, γράφει και προσθέτει:
 
“Ο βουλευτής Lutfu Turkkan, έγραψε μετά τη βομβιστική επίθεση: “η επίθεση ήταν μια αποτυχία,για την υπηρεσία πληροφοριών, ή έγινε από την υπηρεσία πληροφοριών”. Βαριές κατηγορίες αλλά ο αρθρογράφος έχει επιχειρήματα:

Γερμανικά ΜΜΕ: Κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ για την υφαρπαγή του ορυκτού της πλούτου!

Σε μια απίστευτα κυνική ομολογία προχώρησαν τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς ομολόγησαν πως οι διεθνείς τοκογλύφοι κρατούν με… ορό την Ελλάδα στο ευρώ, ώστε να επιτευχθεί η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου και η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης!

Σε δημοσίευμα της, η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως «η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ» αλλά έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα.

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού



Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Πολεμικού ΝαυτικούΣτην αποστρατεία δυο αντιναυάρχων και την προαγωγή στον βαθμό του αντιναύαρχου, τριών υποναυάρχων, προχώρησε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, σε δύο συνεδριάσεις του χθες.

Συγκεκριμένα αποστρατεύτηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» τους, οι αντιναύαρχοι Σπυρίδων Δημητρίου και Ηλίας Δημόπουλος (Μ), ενώ προήχθησαν στον βαθμό του αντιναύαρχου , οι υποναύαρχοι Κωνσταντίνος Καραγεώργης, Νικόλαος Τσούνης και Γεώργιος Χριστόπουλος (Μ).

Στρατός Συρίας: "Απελευθερώσαμε 13 πόλεις - Ζήτω η Ρωσία, ζήτω ο Β.Πούτιν" - Χιλιάδες νεκροί ισλαμιστές - Πανηγυρισμοί στην Συρία (vid, φωτο)

ΚΟΛΑΣΗ ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - 53 ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ISIS ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ
του Βασίλη Καπούλα


Σαρωτικά ήταν τα αποτελέσματα της μεγάλης χερσαίας επιχείρησης που ξεκίνησαν χτες από Ρώσους-Ιρανούς, Σύριους, Τσετσένους και Χεζμπολάχ με το συριακό Στρατό να ανακοινώνει επίσημα πως απέκτησε τον έλεγχο σε Χάμα, Λαττάκεια και στο μεγαλύτερο μέρος στο Χαλέπι ενώ χιλιάδες τρομοκράτες πέρασαν τα σύνορα με Τουρκία για να γλιτώσουν με εκατοντάδες να πεθαίνουν.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ