}

29 Οκτωβρίου, 2015

Ο Β.Πούτιν "καίει" το δολάριο: Διέταξε την κατάργησή του από τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου - Θα γίνονται με ρούβλια!

ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΓΟΥΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Nέο χτύπημα κατά του δολαρίου και επιτάχυνση των διαδικασιών αποδολαριοποίησης του πλανήτη προκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά την απόφασή του να σταματήσουν να πληρώνονται οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια.
Έδωσε εντολή να διακοπεί  η  χρήση ξένου νομίσματος ( δολαρίου)  για τις πληρωμές  πετρελαίου στην χώρα αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα ,να εκφράζονται σε δολάρια.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ!!!!FAZ: Τα δύο πιο ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση !!

FAZ: Τα δύο πιο ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση
Ο χρόνος είναι υπέρ της Ελλάδας στις συζητήσεις για την καταβολή της δόσης των δύο δισεκ. ευρώ από το τρίτο πακέτο διάσωσης, εκτιμά η Frankfurter Allgemeine Zeitung, εξηγώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει δύο καλά χαρτιά καθώς το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα Νοεμβρίου, όμως καθώς καθυστερεί η αξιολόγηση των πιστωτών σχετικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων αυτό δεν φαίνεται εφικτό.

Αρχή του τέλους για τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη;

Γράφει ο Ceteris Paribus 

Έχουμε εισέλθει σε φάση φθοράς της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη; Το τελευταίο διάστημα, οι πρωτοβουλίες της γερμανικής ηγεσίας, οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της χώρας αλλά κυρίως οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, κάνουν κάτι τέτοιο -για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια- σοβαρή «υπόθεση εργασίας».

Ο Ερντογάν πουλάει «τσαμπουκά» στις ΗΠΑ

Aπειλεί τους Κούρδους συμμάχους του Ομπάμα 
Οι Αμερικανοί στέλνουν κομάντος να πολεμήσουν μαζί με τους Κούρδους 

Η Τουρκία θα κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο» για να αποτρέψει τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας που έχουν συμμαχήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες να κηρύξουν αυτονομία στην κωμόπολη Τελ Αμπιάντ στα τουρκικά σύνορα, ακόμα και περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χθες.

O διεθνής γεωπολιτικός χάρτης αλλάζει και φέρνει παγκόσμιους κινδύνους

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Πρέπει να κατανοήσουμε το μέγεθος των παγκόσμιων αλλαγών που επιχειρούνται σήμερα. Σε ένα παγκόσμιο «τρίγωνο του διαβόλου» παρατηρούμε δράσεις ισχυρών παγκόσμιων παικτών της γεωπολιτικής. Αφρική, Ουκρανία και Θάλασσα της Κίνας, περιλαμβάνουν χώρες που είτε έχουμε κάποια μείωση των συγκρούσεων, είτε μία εύθραυστη σταθεροποίηση είτε συνθήκες που εάν διαχειριστούν λάθος έχουν την δυναμική να εμπλέξουν στρατιωτικά έως και τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ