}

30 Οκτωβρίου, 2015

Οι απόστρατοι οργανώνονται απέναντι στην κυβέρνηση…

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση 
του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση 

Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πόρισμα της Επιτροπής για το ασφαλιστικό όπου εξαγγέλλονται νέες ανατροπές στην ήδη εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική πολιτική που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.

Ισοδύναμα: Θηλιά ή κρεμάλα;

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Επειδή μ@λάκες είμαστε (που δεν σας παίρνουμε με τις ροχάλες), χαζοί δεν είμαστενα σας επισημάνουμε εκεί στο τσίρκο Μαξίμου, πως η παράστασή σας '' Τα ισοδύναμα '' δεν έχει θεατές.

Ισοδύναμο, όπως το εννοεί ένας κανονικός νους και όχι μνημονιακός-δωσιλογικός, είναι ένα οικονομικό μέτρο προς ικανοποίηση των τοκογλύφων-απατεώνων-''Εταίρων'', που αφορά την περικοπή και εξοικονόμηση κρατικών πόρων, απ' την μεριά των  δημοσιονομικών σπαταλών και όχι ανταλλάσσοντας την θηλιά στον λαιμό των πολιτών με μιά άλλη θηλιά!

Έγγραφο Καμμένου προς υπουργείο Οικονομικών: «Όχι άλλες περικοπές στους στρατιωτικούς»

d8118-kammenos

Με έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών ,που υπογράφει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,”εκτιμάται ότι επ’ ουδενί λόγο δεν θα πρέπει να επέλθει περαιτέρω μελλοντική περικοπή των στρατιωτικών συντάξεων” και επισημαίνει ότι “για θέματα στρατιωτικών συντάξεων αρμόδιο είναι το Υπ. Οικονομικών σύμφωνα με το άρθρο 73 του Συντάγματος της Ελλάδος ωστόσο στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Πολιτείας με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις το ΥΠΕΘΑ υπέβαλε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης προς το Υπ. Οικονομικών προκειμένου αποκατασταθούν οι στρατιωτικοί στο ύψος των αποδοχών τους που ελάμβαναν την 31/07/2012 (προ του ν.4093/12) και θα απαλύνει τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους στρατιωτικούς συνταξιούχους όπως ενδελεχώς αναπτύχθηκαν”.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ