}

07 Νοεμβρίου, 2015

Κόντρα Ποταμιού - Καμμένου για τους αγίους στις στρατιωτικές στολές

Κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ του Ποταμιού αλλά και του Πάνου Καμμένου για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους αγίους στις στρατιωτικές στολές. 
Όλα ξεκίνησαν όταν το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να επιτρέπει στους στρατιωτικούς, εφόσον το επιθυμούν,  να φέρουν στη στολή τους τον αντίστοιχο για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου. 

Βάση Μνημονίου 3 οι Έλληνες δεν έχουν σπίτι

Δεν υπάρχει νόμος προστασίας πρώτης κατοικίας 
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το πόσοι θα χάσουν άμεσα τα σπίτια τους 

Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη

Οι διαβουλεύσεις που γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών με δόλωμα την δόση των 2 δις ευρώ από το τρίτο πακέτο δανειοδότησης δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο για αυτό που έρχεται με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Συντριβή και δεύτερου ρωσικού αεροσκάφους… Τι συμβαίνει;

Έχουν αρχίσει να γίνονται στόχος κάποιων 
τα ρωσικά αεροσκάφη;

Του Stephen Lendman
για το Global Research 

Περίπτωση 1η: Νότιο Σουδάν, 4 Νοεμβρίου: Antonov An-12 

Antonov An-12 συνετρίβη στο Νότιο Σουδάν (video). Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό συντριβής ρωσικού αεροσκάφους μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το αεροπλάνο κατέπεσε σε περιοχή κοντά την ανατολική όχθη του Λευκού Νείλου, λίγες μόλις στιγμές μετά την απογείωσή του. 

Και στο μαύρο μας το χάλι παραμένουμε Έλληνες!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 


Έχουμε χίλια μύρια στραβά και προβλήματα ως άνθρωποι και ως κράτος… Βασανιζόμαστε από μία πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, κάτι για το οποίο μερικοί «Ευρωπαίοι» εταίροι μας δεν είναι σίγουροι ακόμη ή δεν και συμφωνούν με αυτό. Έχουμε ένα κράτος με διαλυμένες όλες του τις δομές είτε λόγω εσφαλμένων πολιτικών επιλογών είτε λόγω των περικοπών. Και όμως είμαστε ο μοναδικός λαός που συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα σε αυτούς τους κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την δυστυχία συνανθρώπους μας!!!

Γιατί οι Ευρωπαίοι ξαφνικά αγάπησαν τον Τσίπρα;

Γράφει ο Μάκης Πολλάτος 

«This government is now, and since the European Council agreement in July, one with which we have been able to work best since the beginning of the crisis in 2010» έγραψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μοσκοβισί για την ελληνική κυβέρνηση στο άρθρο με το οποίο ανακεφαλαιώνει τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Οι Έλληνες δεν θέλουν και δεν θα πεθάνουν σε... δόσεις

Ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα «Bild»

Του Dragan Sipka

Είπατε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε στην Ελλάδα 240 δισ. ευρώ ως δάνειο, το οποίο ισοδυναμεί με 100 φορτηγά από τα οποία το καθένα έχει 40 τόνους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. 
Η Ελλάδα έχει 1.000.000 νεκρούς εξαιτίας των Γερμανών ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν ο καθένας τους ζύγιζε 40 κιλά κατά μέσο όρο (υπήρχαν ανάμεσά τους και πολλά παιδιά) τότε μιλάμε για 40.000 τόνους νεκρούς, 1.000 φορτηγά με 40 τόνους νεκρούς το καθένα. 
Αν για κάθε νεκρό χύνονταν 4-5 λίτρα δάκρυα θλίψης και δυστυχίας, τότε αυτό ισοδυναμεί με 100 φορτηγά με 40 τόνους δάκρυα το καθένα από αυτά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μία αποστολή κι αυτή δεν είναι η καταστολή...

Του Νίκου Παπαναστάση 
Aντισυνταγματάρχη ε.α. των ΕΔ 


Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), σε συνεργασία με το Γραφείο Στρατιωτικών και Αμυντικών Θεμάτων της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα, «Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, με την επίσημη συμμετοχή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές στο ζήτημα της «πιθανόν» αναγκαίας ανάμειξης του Στρατού σε ζητήματα ασφάλειας και καταπολέμησης του εγκλήματος, με σαφείς εισηγήσεις για την ανάγκη δημιουργίας του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, αλλά και τη δημιουργία ειδικά εκπαιδευμένων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποστολή τους θα είναι οι επεμβάσεις όταν προκύπτουν προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ