}

03 Δεκεμβρίου, 2015

Μήπως πριν πάρουμε την Πόλη, να πάρουμε πρώτα την Ελλάδα;



Με αφορμή την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, φούντωσαν πάλι οι προφητείες και οι μύθοι που θέλουν τους Έλληνες να παίρνουν την Κωνσταντινούπολη, αφού θα ξεμαρμαρώσει ο άγγελος τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και αυτός θα μπει στην Πόλη και θα πάει καροτσάκι 15 εκατομμύρια Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.

Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρουν οι Έλληνες την Πόλη. Όποιος θέλει να πάρει την Πόλη, να πάει να την πάρει.

Είμαστε ήδη εκτός Ευρωζώνης

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Δηλαδή η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωζώνης; Από ποια οπτική; Επειδή οι εταίροι ξαναδίνουν με το σταγονόμετρο βοήθεια, απαιτώντας νέες πολύ σκληρές (ανθρωπο)θυσίες; Με όσα γίνονται στα βόρεια σύνορα της χώρας; Με όσα θα εξελιχθούν στα θαλάσσια σύνορά μας; Με capital controls διαρκείας; Με πιθανή πλέον την έξωση από τον πυρήνα της ζώνης Σένγκεν; Αυτό δεν είναι… grexit;

Τι νιώθει ένα άτομο με Αλτσχάιμερ: Το animation που "συγκίνησε" το Youtube

Κάθε 68 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μια νέα περίπτωση νόσου Alzheimer παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, εντός του 2015 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν συνολικά πάνω από 9,9 εκατομμύρια νέα περιστατικά άνοιας.

Η Frontex "σφραγίζει" τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας

Γράφει ο Γιάννης Κουτσομύτης 

Την άδεια της Ελλάδας, ώστε να επιχειρήσει «χωρίς καθυστέρηση» στα βόρεια σύνορα της χώρας η Frontex, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις γειτονικές χώρες, ζητά προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος του (αυριανού) συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Frontex θα κλείσει σύνορα και δεν θα αφήνει πρόσβαση στους εκεί εγκλωβισμένους μετανάστες να περάσουν είτε στα Σκόπια, είτε στη Βουλγαρία, είτε στην Αλβανία.

Οι έξυπνες βόμβες Πούτιν στον πόλεμο με Ερντογάν

Του Θανάση Αυγερινού 

Το Κρεμλίνο φαίνεται πως κόβει οριστικά τις γέφυρες με το καθεστώς Ερντογάν, προσπαθώντας με επιχειρήματα και αποδείξεις να το «εκθέσει» ανεπανόρθωτα στα μάτια των δυτικών «εταίρων» ως απευθείας αγοραστή και διακινητή στις διεθνείς αγορές λαθραίου πετρελαίου από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. Είτε πιστεύει είτε δεν πιστεύει στη δέουσα αντίδραση της Δύσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν, το βέβαιο είναι ότι μοιάζει απίθανο να ξανασφίξει το χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…

Φρ. Φράγκος: "Τρομοκράτες" της περιοχής οι Τούρκοι

Χείμαρρος ο πρώην υπουργός Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος

«Το ρωσικό αεροσκάφος κινείτο εντός του συριακού εδάφους, πήγαν από πίσω του και, όπως ομολόγησε ο Νταβούτογλου, έδωσε εντολή για κατάρριψη. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να καταρριφθεί. Και γνώριζαν πολύ καλά τι κατέρριπταν». Αυτά αναφέρει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και υπουργός Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας στο «Ράδιο 9,84» της Κρήτης και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ