}

05 Δεκεμβρίου, 2015

"ΘΥΕΛΛΑ" στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία! Πως κλιμάκωσε την πρόκληση στον Αη Στράτη. Επίδειξη δύναμης επιχειρεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο.

ImageΕπίδειξη δύναμης επιχειρεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η πρόκληση στον Αη Στράτη αυτό δείχνει.

Η παρουσία του ωκεανογραφικού-υδρογραφικού σκάφους Τσεσμέ προβληματίζει πλέον ιδιαίτερα καθώς η Τουρκία δείχνει ότι επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Από που προκύπτει αυτό;

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ: "Κίνδυνος απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος" - "Τσουρουφλίζουν" οι υποθέσεις Γ.Σταθάκη και Α.Μητρόπουλου

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
Aυτό το οποίο υπερίσχυε μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ (λόγω του γεγονότος ότι δεν ήταν ποτέ πριν στην διακυβέρνηση της χώρας μέχρι τον Ιανουάριο του 2015) ήταν ότι παρά τα σφάλματα, τις "γκάφες" και την ασχετοσύνη τους σε πολλά ζητήματα, θεωρούνταν από τους πολίτες πιο ηθικοί και αδιάφθοροι από τα προηγούμενα κυβερνώντα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυριαρχούσαν στα πρώτα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Ακόμα και μέχρι πρόσφατα τους θεωρούσαν ότι δεν τους έχει αγγίξει η διαφθορά κάτι το οποίο οι δύο πρόσφατες περιπτώσεις του Α.Μητρόπουλου και του Γ.Σταθάκη αναδεικνύουν ότι εν πολλοίς αυτό μπορεί να μην ισχύει.

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ!!



Στο Διαδίκτυο, λοιπόν, το α΄ μέρος από το ντοκυμανταίρ του Γιώργου Λεκάκη

και των ΦΡΥΚΤΩΡΙΩΝ

«Το άγνωστο Ολοκαύτωμα της Καντάνου»

Από τους Γερμανούς ναζί… Μια άγνωστη Ιστορία στους πολλούς.
Εξιστόρηση των γεγονότων και της ηρωικής Αντιστάσεως των Ελλήνων λεπτό προς λεπτό,

για να πάψουν οι αμφισβητήσεις από γερμανικής (και ελληνικής) πλευράς…

Δείτε το Ντοκιμαντέρ εδώ:

Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΙΓΧΑΜ: «Αν ο Ερντογάν είναι άντρας, θα έπρεπε να ετοιμάζει βαλίτσες»


«Αν ο Ερντογάν είναι άντρας, θα έπρεπε να ετοιμάζει βαλίτσες»


Καθώς αυξάνονται οι αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος λαμβάνει βοήθεια που ο παράνομος «δρόμος» της ξεκινά από την Τουρκία, ο   διεθνολόγος  Φίνιαν Κάνινγχαμ (Finian Cunningham) υποδεικνύει τη στρατηγικής σημασίας «τούρκικης πόλης του Μπάτμαν» (ναι… την αναφέρει έτσι) και υποστηρίζει πως αν ο Ερντογάν είναι άντρας θα έπρεπε να ετοιμάζει βαλίτσες – καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δηλώσει πως αν υπάρξουν τέτοια στοιχεία, τότε θα παραιτηθεί.

Τουρκική πρόκληση

Σε μια νέα πρωτοφανή πρόκληση προσχώρησε η Τουρκία μετά από ένα τριήμερο έντονης αεροπορικής παράνομης δραστηριότητας στο Αιγαίο, καθώς κάλεσε την Ελλάδα να τροποποιήσει το σχέδιο άσκησης στο Κεντρικό Αιγαίο η διαφορετικά να ακυρώσει την άσκηση επειδή επικαλύπτει περιοχή που έχει δεσμεύσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο η Τουρκία για ασκήσεις στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, εντός του FIR Αθηνών.

Δύο μέτρα, δύο σταθμά… Κέρι στην Αθήνα για παραβιάσεις: Να τα βρείτε με τους Τούρκους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ερωτηθείς να ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο με αυτά στη μεθόριο Τουρκίας – Συρίας απάντησε:

Ο κατήφορος συνεχίζεται…

Του Σωτήρη Δημόπουλου,  sotiriosdemopoulos.blogspot.gr

ee-tuΗ κατάσταση της  χώρας περιέρχεται πλέον σε μια δραματική φάση. Και δεν είναι μόνον το εσωτερικό αδιέξοδο, το οποίο αποτυπώθηκε σ’ αυτήν την καταθλιπτική φωτογραφία του πρόσφατου συμβουλίου των «αρχηγών». Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι η θέση της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα. Εκεί ο
κατήφορος δείχνει να μην έχει τέρμα. Μετά την εικόνα του χρεωκοπημένου «ζήτουλα», τώρα  εμπεδώνεται και αυτή της χώρας-μαύρης τρύπας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Τα Δεκεμβριανά (1944)!! ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ!!


Με την ονομασία αυτή είναι γνωστή η ένοπλη σύγκρουση, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, μεταξύ του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ από τη μία 
πλευρά και των κυβερνητικών και βρετανικών δυνάμεων από την άλλη. Ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου 1944 με την αιματηρή κατάληξη του συλλαλητηρίου της Πλατείας Συντάγματος και τελείωσε τυπικά με την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας στις 12 Φεβρουαρίου 1945. Ήταν το προανάκρουσμα του Εμφυλίου Πολέμου (1946 - 1949).
Η αντιπαράθεση αυτή προήλθε από το κενό εξουσίας, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής τον Οκτώβριο του 1944.

Τουρκία εναντίον Ρωσίας και στο βάθος…. Γερμανία!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 


«Αδειάστε την Μικρά Ασία από τα ιθαγενή στοιχεία που σας στέκονται εμπόδιο, έλεγε εκείνο τον καιρό η Πρωσσική κυβέρνηση στους Ταλαάτ και Εμβέρ. Είσαστε δάσκαλοι στην τέχνη της εκκένωσης. Και εμείς θα αντικαταστήσουμε τους σκύλους τους Έλληνες, τους ταραχοποιούς και άχρηστους με καλούς και τίμιους Γερμανούς, υποταγμένους και υπάκουους, οι οποίοι θα σας αποδώσουν στο εκατονταπλάσιο αυτό που η εξαφάνιση των Ελλήνων θα σας έχει στερήσει. Και τα οφέλη από την επιχείρηση θα είναι για σας σημαντικότερα απ΄ ότι όλοι οι θησαυροί του χαλίφη.


(Από το βιβλίο «Berlin – Bagdad» του Gerhard Albert Ritter (1929 – 2015) όπως αποδίδεται στο βιβλίο «Τουρκία και Ανατολικά ζητήματα» του Θεόδωρου Μπατρακούλη, εκδόσεις Ινφογνώμων, σελίδα 321. )

Η κατανόηση όσων συμβαίνουν στις μέρες μας στην ευρύτερη περιοχή στην οποία ανήκουμε, προϋποθέτει στοιχειώδη επισκόπηση γεωπολιτικών δεδομένων και μακροπρόθεσμων στρατηγικών σχεδιασμών της ισχυρότερης σήμερα Ευρωπαϊκής δύναμης, της Γερμανίας η οποία σε υποτυπώδη συνεργασία με την Γαλλία, ρυθμίζει τις τύχες ολόκληρης της Ευρώπης.

Τρία «αιματηρά» σενάρια για τις συντάξεις ρίχνουν οι δανειστές - Δείτε αναλυτικά



Σε αιφνιδιαστικές ασφυκτικές πιέσεις για περικοπές σε χαμηλές συντάξεις για την κάλυψη του κενού στο Ασφαλιστικό και απόρριψη της πρότασης για αναπλήρωσή του μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προβαίνουν οι δανειστές από το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την ώρα που στο κυβερνητικό επιτελείο έχει ξεκινήσει ήδη του «μασάζ» στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την «βαριά» ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ρίξει στο τραπέζι τρία βασικά σενάρια, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της μνημονιακής δέσμευσης για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ.

Πολεμική Αεροπορία: "Δεν δώσαμε στο Ισραήλ τα μυστικά των S-300"

TI ANAΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Κατηγορηματικά διαψεύδει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ( ΓΕΑ) τους ισχυρισμούς του πρακτορείου Reuters ότι η Αθήνα  κατά την περίοδο των κοινών αεροπορικών ασκήσεων Ελλάδας και Ισραήλ που έλαβαν χώρα την περίοδο  Απριλίου-Μαΐου του 2015 ενεργοποίησε το αντιαεροπορικό σύστημα ρωσικής κατασκευής S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη και φανέρωσε στους Ισραηλινούς τα μυστικά του χαρακτηριστικά.

Η υποθήκευση της Ιστορίας μας



Η οικονομική ύφεση, η ανέχεια, η ανεργία, η μετανάστευση του εργατικού δυναμικού και ο ασφυκτικός έλεγχος που ασκούν οι δανειστές στην πατρίδα μας δεν έχουν παρά αρνητικές συνέπειες για τις τωρινές και τις ερχόμενες γενεές.
Κάθε πολίτης μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει βιώσει, σε υλικό επίπεδο, τα περισσότερα από τα δεινά της κρίσης.
Ομως, ένα απ' όλα -και ίσως το πιο επικίνδυνο- είναι η νομιμοποίηση και η ιδεολογικοποίηση του ραγιαδισμού και η περιβολή του δωσιλογισμού με τον μανδύα της... αναγκαιότητας - κάτι που έχει επισημανθεί επανειλημμένως από την εφημερίδα μας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ