}

12 Δεκεμβρίου, 2015

Θέλει η καριόλα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει


Γράφει ο Λευτέρης Πανούσης

Όπου δεις πολλούς Συριζαίους μαζεμένους ή διορισμούς θα μοιράζουνε ή θα παίζει ο σύντροφος Λάκης [Λαζόπουλος, με το συμπάθειο...]
Καμία έκπληξη λοιπόν, που στην πρεμιέρα του πρωθιερέα της ροζ προπαγάνδας, είχε μαζωχτεί το μισό υπουργικό συμβούλιο. 
Το έργο άλλωστε είχε κι αράπη...

Τώρα βέβαια, αν το θεατρο παίζονταν με τα πόδια, ο σύντροφος Λάκης θα ήταν ο Λυονέλ Μέσι της υποκριτικής [τηρουμένων των αναλογιών, βεβαίως-βεβαίως]
Ο άνθρωπος κυριολεκτικώς πραγματώνει τη μεταφυσική διάσταση του ποδοσφαιρικού αστέρα - κάμει τους θεατές να σκέπτονται με τα πόδια.

Απάντηση-ηλεκτροσόκ σε Αγκυρα από την Μόσχα για τα Στενά: "Στα Στενά Βοσπόρου και Δαρδανελίων δεν ασκεί κυριαρχία η Τουρκία βάσει των συνθηκών"!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ;

Εν μέσω εκατοντάδων νεκρών Τούρκων υπηκόων και τουρκικής καταγωγής Σύρων τρομοκρατών στον τουρκμενικό θύλακα βόρεια της Λαττάκεια, η Μόσχα απαντώντας στο διάβημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τον Ρώσο ναύτη να κρατά καθαρά για λόγους αυτοάμυνας στην γέφυρα του αποβατικού πλοίου "Τσέζαρ Κούνικοφ" έναν φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο 9K38 IglaΜε μία απάντηση -   κεραυνό   η Μόσχα τονίζει στην Αγκυρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία θα αντιμετωπιστεί περίπου ως ... "εισβολή σε ξένος κράτος" αφού στην απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι "Η Τουρκία ΔΕΝ έχει την κυριαρχία των Στενών"!

Ποιες οι αλλαγές στη φορολογία για το 2016 - Όλα όσα προβλέπονται


 Ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός» από τις αλλαγές που φέρνει το 2016 στη φορολογία των μισθωτών, συνταξιούχων, επιχειρήσεων, αγροτών και ιδιοκτητών ακινήτων.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την πλήρη ανατροπή του φορολογικού συστήματος, με νέα κλίμακα εισοδήματος, περιουσιολόγιο και νέο φόρο ακινήτων. Παράλληλα, η χρήση των καρτών γίνεται υποχρεωτική για όσους θέλουν να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο, καθώς αυτό θα συνδέεται με τις δαπάνες που γίνονται με «πλαστικό» χρήμα.

Δεκεμβριανά: Η έναρξη των συγκρούσεων στις 4 Δεκέμβρη (Η Μάχη της Αθήνας), τα γεγονότα, η διεθνής διάσταση και ο «παράλληλος πόλεμος»

Τον Δεκέμβριο του 1944, ενάμιση μόλις μήνα μετά την πανηγυρική απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τα ναζιστικά στρατεύματα, ξέσπασε «Η Μάχη της Αθήνας», η σφοδρότερη στρατιωτική αναμέτρηση που έγινε ποτέ στην πρωτεύουσα.


Mάνος Χατζιδάκις για   τα Δεκεμβριανά
(3 Δεκεμβρίου 1944) Dec3 by Mαν.Αρκάς
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ΄44 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…Οι Γερμανοί έφυγαν νικημένοι αλλά οι μισοί Έλληνες πολεμάνε με τους άλλους μισούς…μόνο που οι μισοί Έλληνες έχουν αρχηγό τον Βρεττανό Στρατηγό Σκόμπυ…Λένε πως όταν οι ηττημένοι θρηνούν και κηδεύουν τους νεκρούς τους οι νικητές γράφουν την Ιστορία…
….ας δούμε πως έγραψε την Ιστορία των ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ένας που βρέθηκε στην πλευρά των νικητών…"Τα Δεκεμβριανά δεν ήταν αντίδραση των κομμουνιστών(…) Ήταν η αγανάκτηση των παιδιών της γαλαρίας που βλέπαν τους συντρόφους τους και τα όνειρά τους στα φέρετρα από σφαίρες που ρίξαν δοσίλογοι και φασίστες φορώντας γαλάζιους μανδύες εθνικοφροσύνης. Και όλα αυτά τα ελληνικά αποβράσματα με την επίσημη στήριξη του νεαρού τότε κράτους είχανε έναν εχθρό:την ψυχή των παιδιών της γαλαρίαςΕκατομμύρια ελληνικά παιδιά που πίστεψαν στην απελευθέρωση αλλά βρέθηκαν ευθύς αμέσως απέναντι στον ίδιο χωροφύλακα, στον ίδιο δικαστή, στα ίδια ανάλγητα πρόσωπα που αντιμετώπιζαν πριν λίγο κιόλας χρόνο, όταν ακόμα υπήρχαν Γερμανοί. Ξανάρθαν τα φαντάσματα κι άρχισαν να πλαστογραφούν την Ελληνική Ιστορία.Και τα παιδιά που πολέμησαν κι ονειρεύτηκαν γίνανε παιδιά της γαλαρίας, όσα δεν διώχτηκαν και δεν εξαφανίστηκαν στις φυλακές και στα ξερονήσια του Αιγαίου.Και θέλησαν πρίν αποκλειστούν στην γαλαρία τους, να διαμαρτυρηθούν κραυγάζοντας για τελευταία φορά…Κι ύστερα να σωπάσουν-σαράντα χρόνια τώρα(σαράντα χρόνια τα περιέχω μέσα μου και τα δουλεύω για να πώ κάποια φορά)…".
Μάνος Χατζηδάκις "Τα παιδιά της γαλαρίας"-ο τίτλος από την ομώνυμη ταινία του Καρνέ-από το βιβλίο “Ο καθρέφτης και το μαχαίρι”.

ΣΟΚ: Η «κραυγή» ενός Γερμανού δημοσιογράφου για τις επανορθώσεις…Αναγνώρισε τον Εκτελεστή πατέρα του, από τη σφαγή στο Κοντομαρί!



«Δείξτε αλληλεγγύη και σταματήστε τη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα» καλεί την Γερμανική κυβέρνηση, ο Γερμανός δημοσιογράφος Ούλριχ Κλέμανν  που κατά τη διάρκεια προβολής ντοκιμαντέρ στην γερμανική τηλεόραση, αναγνώρισε τον πατέρα του στο πρόσωπο ενός εκτελεστή της Βέρμαχτ την ώρα της ψυχρής εκτέλεσης 25 άοπλων κατοίκων ηλικίας 18 έως 50 ετών από τους Γερμανούς ναζί στο χωριό Κοντομάρι Χανίων  στις 2 Ιουνίου 1941 .
Το ντοκιμαντέρ στο οποίο απεικονιζόταν ο πατέρας του να εκτελεί αμάχους, συγκλόνισε τον Γερμανό δημοσιογράφο που έγραψε ένα άρθρο υπερ των ελληνικών διεκδικήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Διαπραγματεύσεις τέλος: «Κλείδωσε» η συμφωνία με τους δανειστές

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Nikos Libertas / SOOC
Κορυφώνονται οι συνομιλίες Αθήνας-δανειστών και μέχρι αύριο, Σάββατο μεσημέρι, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα, που θα ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ.

Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα για την Τουρκία - Η Δυτική κριτική σε ιστορικό πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερντογάν                                                       Περίληψη: 
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία ήρθαν κοντά λόγω μιας κοινής επιθυμίας να αντισταθούν σε αυτό που αμφότερες έβλεπαν ως μια διαφαινόμενη σοβιετική απειλή. Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η κοινή αιτία που ένωνε τις δύο χώρες εξαφανίστηκε, αφήνοντας μερικές φορές να έρθουν στην επιφάνεια αντικρουόμενα συμφέροντά τους.
Ο NICK DANFORTH είναι διδακτορικός υποψήφιος στην Τουρκική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Μπορεί η Τουρκία να κλείσει τα Στενά - Τι ορίζει η συνθήκη του Μοντρε;

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ, διεθνολόγος-στρατηγικός αναλυτής 
Σχετικά με τα Στενά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η Τουρκία να τα κλείσει και   μάλιστα για τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία ή την Ουκρανία.
ΟΜΩΣ....
Η υποχρέωσή της να επιτρέπει τη διέλευση υπάρχει μόνο σε καιρό ειρήνης (άρθρο 2 ΜΟΝΤΡΈ). Δεν υπάρχει σε καιρό πολέμου έναντι του αντιπάλου της ή τρίτου που βοηθά την πολεμική προσπάθεια του αντιπάλου της (άρθρο 4). Αυτό για τα εμπορικά πλοία.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναδεικνύουν τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο - Τι λένε για τους Ελληνες πιλότους

Παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος, με δύο ελληνικά F16 να το αναχαιτίζουν και να το «κλειδώνουν» ως πιθανό στόχο στα ραντάρ τους, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
To Sputnik υπογραμμίζει την διαφορά Ελλάδας - Τουρκίας, με την Άγκυρα - όπως σημειώνει - να μην αναγνωρίζει τα 10 μίλια στο Αιγαίο.

Εθνικά επικίνδυνος ο Έλληνας πρωθυπουργός

Γράφει η Λέττα Καλαμάρα 

Με κάθε τρόπο αποδεικνύει ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, εκ του αποτελέσματος, ότι εργάζεται σκληρά για το κακό της Ελλάδας.

Μέσα σε ένα χρόνο έσυρε τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική ύφεση, στη διεθνή απομόνωση, στην πόρτα εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν, στην εθνική μετάλλαξη και προσεχώς στην εθνική παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τι άλλο πρέπει να κάνει επιτέλους για να πειστεί η ελληνική κοινωνία που τον συντηρεί και υποστηρίζει ναρκωμένη ότι μας οδηγεί στον γκρεμό χωρίς επιστροφή. Τι άλλο θέλει η ελληνική κοινωνία για να πειστεί ότι ο κ.Tσίπρας είναι με τους χαμένους και το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι καταστροφή και δυστυχία; Πού χάθηκε η ελπίδα και η ευημερία ΣΥΡΙΖΑ; Υπήρξε ποτέ ή απλά ήταν το κάλυμα για την καταδίκη της Ελλάδας στην επιστροφή της έναν αιώνα πίσω από το σήμερα;

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ