}

16 Δεκεμβρίου, 2015

Υπογράφουμε όλοι: "Πρόεδρε Άσαντ, αναγνωρίστε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας"

Εμείς, οι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου και μέλη της Διασποράς τους, και πιστοί πολίτες της Συρίας, καλούμε τη νόμιμη και κοσμική κυβέρνηση της Συρίας να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ των ετών 1914 και 1923 από τα χέρια δύο διαδοχικών τουρκικών κυβερνήσεων.

Υποχρεωτικά για όλους η αλλαγή ταυτότητας σε νέου τύπου - Κόστος 10 ευρώ για την αλλαγή


Αλλαγή υποχρεωτικά ταυτότητας για όλους με κόστος 10 ευρώΖήτημα χρόνου είναι να αλλάξουν οι πολίτες τις ταυτότητες τους ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν.

Der Standard: Η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει μέλος της E.E

Μια σειρά "αντικειμενικών εμποδίων, που δεν έχουν αλλάξει" για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση, παραθέτει στο σημερινό κεντρικό σχόλιο της αυστριακής εφημερίδας "Der Standard", με τίτλο "Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ", ο βοηθός αρχισυντάκτης της, εφημερίδας, Χανς Ράουσερ.

Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία έχει κακομεταχειριστεί πρόσφυγες

Η Τουρκία έχει συλλάβει, κακομεταχειριστεί και απελάσει στη χώρα καταγωγής τους Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονή μιας νέας συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική κρίση.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - O Β.Πούτιν "έσβησε" τον Τ.Κέρι: "Είσαι κουρασμένος, πρέπει να κοιμηθείς" - Οι ΗΠΑ δέχονται πλέον τον Μ.Άσαντ (φωτό, vid)

του Βασίλη Καπούλα

Έσφαξε με το βαμβάκι ο Β.Πούτιν τον Τ.Κέρι προτείνοντας του μάλιστα ...να κοιμηθεί γιατί είναι κουρασμένος υπονοώντας πως η εξωτερική πολιτική της παντοδυναμίας των ΗΠΑ τελείωσε! Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνιζε ότι "δεν επιθυμούμε την αλλαγή κυβέρνησης στη Συρία, την βλέπουμε θεμελιωδώς ταυτόσημα, θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα, βλέπουμε τους ίδιους κινδύνους" δείχνοντας ριζική μετατόπιση και διαφοροποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ.

Δεν θα υπάρχει τρύπα για να κρυφτείτε άθλιοι...

Το κρίμα στον λαιμό σας...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

''Εσύ είσαι που ήσουν βουλευτής στο ΠαΣοΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στη ΝΔ τώρα;'' ρώτησαν και ξεκίνησαν   να τον ξυλοκοπούν.
''Δεν μπορεί η κοινωνία να μετατραπεί σε άγρια ζούγκλα'' δήλωσε μετά τον    Ευαγγελισμό ο άνθρωπος που ψήφισε και τα τρία μνημόνια σε διαφορετικά κόμματα, μετατρέποντας ο ίδιος την κοινωνία σε ζούγκλα, χωρίς τουλάχιστον να μπορεί  να είναι αυτός ο Ταρζάν! 

ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ... ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Η Τουρκία εισβάλει στο Αιγαίο μέσω Frontex - Σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα από την κυβερνητική... "ασάφεια" και τον Ευρωπαικό τυχοδιωκτισμό



Το Ευρωπαϊκό σχέδιο για τη δράση της Frontex στο Αιγαίο, που έχει τη σφραγίδα του Βερολίνου, αποτελεί τεράστια παγίδα για την Ελλάδα, καθ΄ ότι ανοίγει δρόμο στην Τουρκία για συνδιαχείριση και της δίνει πάτημα να προωθήσει ακόμη περισσότερο τις αξιώσεις της έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως είναι η αμφισβήτηση των ορίων του FIR Αθηνών και η έρευνα-διάσωση. Η ελληνική κυβέρνηση με την πολιτική της, εγκληματική για πολλούς, στο θέμα των λαθρομεταναστών και των προσφύγων βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο με όχημα τη Frontex.

Οι οικονομίες των χρεών και η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχουν σήμερα συνολικό δημόσιο χρέος 60 τρισεκατομμύρια δολλάρια.

Τα νούμερα είναι εκπληκτικά και οι αλήθειες που κρύβονται πίσω από αυτά εκκωφαντικές.

US Pilots Ordered To Ignore ISIS Oil Convoys


ISIS


After more than a year, the US coalition has been unable to stop ISIS’ lucrative oil smuggling operation. Could it be that they were never  attempting to stop it ?
According to reports, U.S. pilots in Syria have ‘flown over oil tanker convoys 4 lanes wide at times and been told to stay silent’ but on whose orders?

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει το δρόμο προς την …ταπείνωση και τον “μαύρο Ιούλιο”


O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τον τρόπο με τον οποίο τον εξανάγκασαν να αποδεχθεί το Τρίτο Μνημόνιο οι δανειστές -για πολλούς είναι ο δρόμος προς την ταπείνωση- αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης, τον προβληματισμό του για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δύο μέσα διεθνούς εμβέλειας, τους New York Times και το Channel 4.

Ανοίγει σήμερα το taxisnet για το επίδομα θέρμανσης


Ανοίγει σήμερα το taxisnet για το επίδομα θέρμανσης

Απο σήμερα Τετάρτη 16/12 - εκτός απροόπτου - οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο taxisnet για το επίδομα θέρμανσης ώστε να πάρουν την επιστροφή των 0,25 ευρώ ανα λίτρο η οποία φέτος θα δοθεί σε δυο δόσεις.

ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ

Πλήγματα εντυπώσεων σε νομούς της Μακεδονίας!
Ολα όσα φοβάμαι γίνονται. Η Τουρκία έχει πατήσει πόδι σε όλους τους νομούς της βόρειας Ελλάδας, πέραν της Θράκης: Στρατολογεί, αγοράζει, επενδύει και, αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα αργήσει η μέρα που θα χάσουμε έδαφος χωρίς να πέσει πιστολιά. Με περνάτε για τρελό; Σας βεβαιώ, δεν είμαι.

Το μέγα θράσος του Βενιζέλου!



Αποτέλεσμα εικόνας για Το μέγα θράσος του Βενιζέλου!Ο άνθρωπος που εξασφάλισε την πολιτική του επιβίωση και την ασυλία του ελέω Αντώνη Σαμαρά (με τον οποίο συζητάει και για νέο κόμμα) συνεχίζει να προκαλεί τους πολίτες δείχνοντας ότι τίποτε δεν διδάσκεται, παρά τα παθήματά του. Με τη γνωστή αμετροέπεια που τον χαρακτήριζε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα δημόσια πράγματα και με τις καταστροφικές επιλογές του για χιλιάδες πολίτες (π.χ. με το PSI) δείχνει να ασφυκτιά στο κοστούμι του απλού βουλευτή και με τις γνωστές του κραυγές επιχειρεί να μείνει με κάθε τρόπο στον αφρό της επικαιρότητας. Ο άνθρωπος που οδήγησε χθες σε απόγνωση (και κάποιους στον θάνατο) τους χιλιάδες μικροομολογιούχους -αφού τους άφησε στην τύχη τους «κουρεύοντας» τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν- εμπαίζει την κοινωνία καταθέτοντας τροπολογίες για την προστασία των δανειοληπτών.

Τα "σκοτεινά" σημεία της ενισχυμένης Frontex που βάζουν τους Τούρκους στο Αιγαίο - Η Αθήνα φέρεται να απειλεί με "βέτο"


Με «βέτο» φέρεται να απειλεί η Αθήνα το σχέδιο της Κομισιόν για υπερενισχυμένη Frontex, καθώς εντοπίζονται σκοτεινά σημεία.
Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής εμφανίζει προβληματικά σημεία για την Ελλάδα, ενώ διά της πλαγίας οδού ανοίγει το δρόμο στους Τούρκους να μπουν στο Αιγαίο.

Σκληρές μάχες σε τουρκικές πόλεις: Νυχτερινή εισβολή του Στρατού με άρματα μάχης - Οι Κούρδοι με ρωσική "βοήθεια" πολεμούν μέχρις εσχάτων (φωτό)

Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ

Ο τουρκικός Στρατός εισέβαλε μέσα στη νύχτα με άρματα μάχης στις πόλεις Τσίζρε και Σιλώπη, στη νοτιοανατολική Τουρκία και άρχισε να βάλει κατά σπιτιών και άλλων οικημάτων, με τους Κούρδους να απαντούν με πυρά αντιαρματικών όπλων που τους έχουν προμηθεύσει οι Ρώσοι. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα σήμερα διεξάγονταν σφοδρές μάχες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απολογισμός νεκρών ή τραυματιών και από τις δύο πλευρές.

Ξεκίνησε η τελική χερσαία επιχείρηση: Προέλαση από Ρώσους και Σύρους σε Χαλέπι - Ιντλίμπ και Δαμασκό - Πολύ σκληρές εικόνες (φωτό, vid)

ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΩΝ 
του Βασίλη Καπούλα
                                                                                                  Τον πλήρη έλεγχο του Νότιου 
Χαλεπίου έχει ο συριακός Στρατός ο οποίος πέτυχε και τη δεύτερη μεγάλη νίκη του, μετά τον απεγκλωβισμό της βάσης Kuweires, ανακτώντας την στρατιωτική αεροπορική βάση Marj al-Sultan στην Douma με εκατοντάδες απώλειες για τους ισλαμιστές της  al-Nusra και της Jaish al-Islam οι οποίοι υποχώρησαν ενώ πλησιάζει σε δύο στρατιωτικά αεροδρόμια έξω από την Ιντλίμπ, το Taftanaz και το Abou -l- Zohour. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ