}

23 Δεκεμβρίου, 2015

Αποδομούν την ελληνική Παιδεία: Καταργείται η διδασκαλία του "Επιτάφιου του Περικλέους" - Μειώνονται οι ώρες για Αρχαία Ελληνικά και Νεοελληνική Λογοτεχνία

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Χ. ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ; - ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; - ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε ένα νέο ατόπημα κατά της ελληνικής Παιδείας φαίνεται πως προχωράει η κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να καταργηθεί η διδασκαλία του Επιταφίου του Περικλέους, που έχει χαρακτηρισθεί το «ευαγγέλιο της δημοκρατίας», να μειωθεί σε μία ώρα την εβδομάδα η διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου, και σε τέσσερις ώρες την εβδομάδα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών!

Οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα βαρύ οπλισμό στους Κούρδους - Πάνε να σώσουν ότι μπορούν από την "επέλαση" της Ρωσίας σε Συρία και Ιράκ

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

Οι ΗΠΑ τρέχουν τώρα να κερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των Κούρδων δίδοντας τους όπλα και πυρομαχικά να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία. Είναι όμως μάλλον αργά, αφού οι Ρώσοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη Συρία να κάνουν συμφωνία με τους Κούρδους, να τους παραδώσουν εξοπλισμό και να τους στηρίξουν στις μάχες απέναντι στον ISIS, αλλά και στην Τουρκία που τους έχει βάλει στο στόχαστρο.

Αυστηρά πρόστιμα για τους οδηγούς που ξέχασαν να περάσουν από ΚΤΕΟ


Αυστηρά πρόστιμα για τους οδηγούς που ξέχασαν να περάσουν από ΚΤΕΟΑυστηρά πρόστιμα από το νέο έτος σε όσους δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ  προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
Όσοι δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μειωμένο πρόστιμο 69,55 ευρώ έως το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ από την αρχή του νέου έτους το πρόστιμο ανεβαίνει στα 150 ευρώ.

Το νέο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ: Τι προβλέπει για μεταθέσεις, επιδόματα, 35άρηδες και ανυπότακτους


 Σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών και των δόκιμων έφεδρων αξιωματικών (ΔΕΑ) το οποίο καθιερώνεται και υλοποιείται με απόφαση υπουργού, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο προβλέπει 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Οι Αλβανοί με Πλαστογραφίες Αρπάζουν τις Περιουσίες των Ελλήνων στην Β. Ήπειρο – Σχέδιο Εθνοκάθαρσης



Γράφει ο Χρήστος Καλογερόπουλος - Βαλκάνιος

Ισραήλ – Τουρκία : Γεωπολιτικά παιχνίδια υψηλού ρίσκου

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Γιγαντιαίες αφίσες προπαγάνδας: Το Ισραήλ ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία… 

Η σημερινή Τουρκία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, να ισχυρίζεται ότι κατέρριψε Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος «επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο της για 17 δευτερόλεπτα» την ίδια ακριβώς στιγμή που η ίδια παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδος στο Αιγαίο με 2.244 παραβιάσεις – μόνο το 2014!

Αίσχος έξω από τη Μητρόπολη


Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τελικά οι ομοφυλόφιλοι τη μέρα που πέτυχαν την πρώτη (πολιτική) νίκη τους κατάφεραν να πετύχουν και την πρώτη μεγάλη ήττα τους. Εξαιτίας κάποιων αφρόνων! Να δώσουν πάτημα σε όσους τους κατηγορούν. Διότι δεν μπορείς να ζητείς σεβασμό στη σεξουαλική (και όχι μόνο) επιλογή σου και την ίδια ώρα να μη δείχνεις εσύ σεβασμό στους άλλους και ιδιαίτερα στην Ορθοδοξία, την κατεξοχήν ανεκτική θρησκεία. Δεν μπορεί η ελληνική Βουλή να τολμά και στη συντριπτική πλειοψηφία της να ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης και κάποιοι να δείχνουν με τη συμπεριφορά τους ότι δεν είναι ικανοί να συμβιώσουν με την κοινωνία που με βαριά καρδιά τούς αποδέχεται.

Αντε και ... καλά στέφανα! - Πέρασε από την Βουλή με 194 ψήφους ο "γάμος" των ομοφυλόφιλων - Θα υιοθετούν και παιδιά;

Η ΒΟΥΛΗ ΜΙΛΗΣΕ - ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ...
του Στέφανου Μαρινάκη
Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το ν/σ για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια (το οποίο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και υιοθεσίας - ή "τεκνοθεσίας" κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλο-μικρών παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων), μετά από σκληρή σύγκρουση στη Βουλή που δίχασε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και τη ΝΔ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ