}

27 Δεκεμβρίου, 2015

Τί επιφυλάσσει στην Ελλάδα το 2016

Του Σταύρου Λυγερού  

Πριν ένα χρόνο τέτοιες ημέρες, η Ελλάδα χόρευε στον ρυθμό της επικείμενης τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Όλα έδειχναν ότι η τότε κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα κατάφερνε να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτικών ψήφων με αποτέλεσμα την άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Έτσι και έγινε.

Αλέξη προς Θεού… Μην το κάνεις όπως ο Ταγίπ

Του Γιώργου Πετράκη 

Παρατηρώντας προσεκτικά τον βίο και την πολιτεία της κυβέρνησης αυτής, η αρχική εντύπωση είναι ότι απλώς το καραβάνι σέρνεται πέρα δώθε χωρίς να ξέρει που πάει και που θέλει να πάει…

Στην διαδρομή όμως φαίνονται ότι βρήκαν τον δρόμο τους. ‘Η τουλάχιστον βρήκαν το μοντέλο που ήθελαν να ακολουθήσουν.

Είναι το μοντέλο του Ταγίπ.

Οι φύλακες άγγελοι του Αιγαίου που σώζουν ζωές – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στην ΕΡΤ (vid)

Είναι τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και του Λιμενικού που αψηφούν τον κίνδυνο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και βρίσκονται πάνω από τη θάλασσα με μια αποστολή, να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Πρόκειται για τα πληρώματα των ελικοπτέρων Super Puma που βρίσκονται στις μονάδες άμεσης ετοιμότητας στο ανατολικό Αιγαίο. Η ΕΡΤ μίλησε μαζί τους στη Λήμνο για το μεταναστευτικό ζήτημα μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έχουν βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις για να βοηθήσουν όποιον κινδυνεύει η ζωή του.

Τσαλακώθηκε η "κόκκινη γραμμή" της Τουρκίας - Οι Κούρδοι προελαύνουν δυτικά του Ευφράτη!

Άλλη μια "κόκκινη γραμμή" της Τουρκίας τσαλακώθηκε από την ίδια την Ιστορία
Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία, δια στόματος Ερντογάν και Νταβούτογλου, που είχαν δηλώσει ότι θα εισβάλουν στη Συρία αν οι Κούρδοι περάσουν δυτικά του Ευφράτη, από χθες το απόγευμα παραμένει θεατής των εξελίξεων στη Συρία, βλέποντας την κόκκινη γραμμή να τσαλακώνεται από τους Κούρδους, που κατέλαβαν το φράγμα Τισρίν και προελαύνουν ήδη δυτικά του Ευφράτη, απελευθερώνοντας χωριά και κωμοπόλεις από τους συμμάχους της Τουρκίας, τζιχαντιστές του Ι.Κ.

Μαρία Ζαχάροβα: "Τι θα γίνει Ρ.Τ.Ερντογάν; - Θα παραιτηθείς ή φοβάσαι να αφήσεις την καρέκλα σου;"

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

"Τι θα γίνει Ρ.Τ.Ερντογάν, δεν θα παραιτηθείς;" ήταν η φράση με την οποία η όμορφη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί εάν αποδεικνύονταν ότι η Τουρκία κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους ισλαμιστές του ISIS.

32 κατηγορούμενοι, 1.054 σελίδες και 60.000.000 € μίζες!

Αρχίζει μέσα στον Ιανουάριο η «δίκη των δικών» για τις αμαρτωλές συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών ΙΙ». Ο «Κύκλος  Προσευχής» των ενδιάμεσων που «διακτίνιζε» τα «μαύρα» χρήματα
Από τη
Βάσω Παλαιού
Η «δίκη των δικών» για τις αμαρτωλές συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων πρόκειται να αρχίσει εντός του Ιανουαρίου του 2016 και αφορά τη σύμβαση «Αρχιμήδης» για την προμήθεια των 3+1 υποβρυχίων τύπου 214, με υποκατασκευαστή τη γερμανική εταιρία HDW/Ferrostaal, καθώς και την «Ποσειδών ΙΙ» για τη γενική επισκευή και των εκσυχρονισμό 3+1 υποβρυχίων τύπου 209.

Τελείωσαν τα ψέματα… Ήρθε η ώρα για την ΑΟΖ της Ευρώπης


 WWW.MIGNATIOU.COM

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτουν, αναμφίβολα, θαλάσσια σύνορα. Αλλά τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης δεν είναι μόνο τα χωρικά της ύδατα αλλά είναι και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) των κρατών-μελών της! Έτσι η ΑΟΖ αποκτά ταυτόχρονα και μια σημαντική  γεωπολιτική έννοια που έχει διαφύγει, μέχρι σήμερα, από το στόχαστρο των Βρυξελλών. 

Ελλάδα, Ισραήλ, Παλαιστίνη και Τουρκία - Άρθρο του Παντελή Σαββίδη - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!


Η ελληνική διπλωματία προέβη τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας που μας πέρασε σε μια υπολογισμένη κίνηση που δείχνει πως αν υπάρχει βούληση για τη διαμόρφωση πολιτικής, το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μπορεί να την σχεδιάσει.

Χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά – Πέφτει η θερμοκρασία


Χιόνια ακόμη και  μέσα στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά – Πέφτει η θερμοκρασία

Χαλάει ο καιρός όσο πλησιάζουμε προς την Πρωτοχρονιά, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε χιόνια ακόμη και στην Αθήνα, ενώ μέρα με την μέρα θα πέφτει και η θερμοκρασία.

Η Αθήνα απάντησε με ΝΟΤΑΜ στην προκλητική δέσμευση του Β.Αιγαίου από την Τουρκία - Η τουρκική στόχευση όμως παραμένει...

Η ΑΓΚΥΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ - ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 
                                                                                       του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η ελληνική Πολιτική Αεροπορία με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε χαρακτηρίζει άκυρες και ανίσχυρες τις τρεις τουρκικές ΝΟΤΑΜ που προκλητικά και θρασύτατα δέσμευαν μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο και για διάστημα μάλιστα 12 μηνών!
















Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ