}

30 Δεκεμβρίου, 2015

Μοιραία χρονιά, μοιραίος λαός...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τελειώνοντας κι αυτός ο χρόνος αφήνει την χώρα με  χειρότερα συντρίμια απ' ό,τι την βρήκε.
Μπορεί μάλιστα κανείς να ισχυριστεί πως η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, καθώς απ' την μεριά πιά του κοινοβουλίου και όπως είναι οι πολιτικές δυνάμεις μέσα σ' αυτό σήμερα, ο έλληνας πολίτης δεν έχει απολύτως τίποτα να περιμένειπαρά ψέμμα, απάτη, μέτρα, πρόστιμα και απειλές.

Άτακτη οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών σε όλα τα μέτωπα

  • Το σφυροκόπημα των Ρώσων, η αναδίπλωση του συριακού και του ιρακινού στρατού, μαζί με τους Κούρδους της Συρίας, του Βόρειου Ιράκ, αλλά και τη Χεζμπολάχ, οδηγούν τους τζιχαντιστές στην μεγάλη μάχη που ονειρευόντουσαν, στην "μάχη των μαχών", όπου αναμένεται να συναντήσουν και τις παρθένες και τα βουνά από ρύζι...
  • Τεράστιο ερωτηματικό η επόμενη ημέρα στην Μέση Ανατολή, μετά το τέλος των τζιχαντιστών 

Δεν είναι άνθρωποι οι Τούρκοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τούρκοι κεμαλΤης Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος


Αίτηση για να επιτραπεί η είσοδος στην Τουρκία της σωρού της ηρωίδας του YPJ που έπεσε στην Συρία πολεμώντας τους τζιχαντιστές (δείτε την αίτηση εδώ). Επί 47 ημέρες η οικογένεια της προσπαθεί χωρίς επιτυχία να θαφτεί η Meliha Curuk στο σπίτι της. Δεν υπάρχει όριο στην αθλιότητα των Τούρκων, δε σέβονται τίποτα, ούτε νεκροταφεία, ούτε μωρά, ούτε έγκυες γυναίκες, ούτε νεκρούς ήρωες, δεν σταματούν πουθενά!... 

Statfor : Το 2016 ο μεγάλος πόλεμος Ρωσίας - Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Το επόμενο έτος 2016 θα είναι το μοιραίο έτος μέσα στο οποίο θα ξεσπάσει ο για πολλούς αναμενόμενος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, σύμφωνα με μια αναφορά του αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, Statfor, που αναδημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet και η οποία επικαλείται απόρρητες πληροφορείς από την CIA.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ κάνει άλμα με αλεξίπτωτο από Σινούκ [βίντεο]



Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πραγματοποίησε άλμα με αλεξίπτωτο από Σινούκ στην θαλάσσια περιοχή των Μεγάρων.
Αλλιώς έχουμε συνηθίσει τις εορταστικές επισκέψεις των αρχηγών των Σωμάτων του Στρατού. Ο 59χρονος Ναύαρχος όμως, φαίνεται πως θέλησε να αποδείξει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και επέλεξε πέρα από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς στο προσωπικό, να πραγματοποιήσει και ένα... άλμα από ελικόπτερο.

Βουλευτές και Δικαστές στο επίκεντρο της διαφθοράς στην Ελλάδα!

Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Δίνουν «χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές

Διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

15 δισ. δολάρια κόστισε στην Άγκυρα η "μαγκιά" με το ρωσικό Su-24! - Χωρίς ηλεκτροδότηση η Τουρκία... λόγω οικονομικών δυσχερειών!

B' ΓΥΡΟ OIKONOMIΚΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΜΟΣΧΑ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
"Κλονίζεται" η τουρκική οικονομία από τις ρωσικές κυρώσεις που έχουν κοστίσει στην Άγκυρα 15 δισ.δολάρια (!) και ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδοσίας ακόμα και στην εύπορη Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τον β' γύρο οικονομικών αντιποίνων που επί της ουσίας "κόβουν" κάθε τουρκική οικονομική δραστηριότητα στο ρωσικό έδαφος.

Ο Μικρός Οιδίπους και η Τρόικα!!!


Μ’ αυτόν τον ευρηματικό τίτλο, η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και εκδότρια περιοδικού για την κινηματογραφική τέχνη Luciana Bohne, αφιερώνει στον «Aλεξέϊ Τσίπρα», το πιο κάτω άρθρο, που δημοσιεύθηκε στις 28-12-15 στην έγκυρη όσο και δημοφιλή ιστοσελίδα Counterpunch.
Μετάφραση Μιχ.Στυλιανού

«Μα τι έπαθε ο Σύριζα; ΄Ηταν ένα καλό κόμμα που είχε κακό τέλος, ή ένα κακό κόμμα με άθλιο τέλος; Είναι η διαφορά ανάμεσα στην τραγωδία και στη φάρσα.

Το ISIS καταρρέει: Λύση του δράματος ή εξάπλωση της κρίσης;

Του Γεωργίου Κ. Φίλη Ph.D. 

Τη στιγμή αυτή οι τύχες του πολέμου τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία φαίνεται να έχουν μεταβληθεί άρδην προς το χειρότερο για το Ισλαμικό Κράτος. Στο Ιράκ οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταγάγει μία στρατηγικής σημασίας νίκη στο Ραμάντι, στα δυτικά της Βαγδάτης. Στη Συρία, οι δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ έχουν επιδοθεί στην ανακατάληψη εδαφών σε όλο το θέατρο των επιχειρήσεων, προς βορρά, ανατολάς και νότο. Επιπροσθέτως, δεν έχει περάσει καιρός από την ανακατάληψη της περιοχής του Σιντζάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ από τους Κούρδους Πεσμεργκά.

Ανθελληνικό ξέσπασμα στα Τίρανα

Δύο ντοκιμαντέρ του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, που παρέθεταν ουσιαστικά την Ιστορία αυτής της γεωγραφικής περιοχής της Βόρειας Ηπείρου, ήταν η αφορμή για ένα νέο ξέσπασμα του αλβανικού εθνικισμού εναντίον της Ελλάδας και για στοχοποίηση ενός εκ των τελευταίων μελών της ελληνικής μειονότητας που συνεχίζουν να φυλάττουν Θερμοπύλες, στην εγκαταλειμμένη από όλους Βόρειο Ήπειρο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ