}

25 Οκτωβρίου, 2016

Ζητούνται περικοπές 400.000.000 € από τις Ενοπλες Δυνάμεις

«Κίτρινη κάρτα» για τη μη υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης να εξοικονομηθούν 400.000.000 ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες έδειξε χθες το κουαρτέτο των δανειστών, κατά το πρωινό τετ α τετ του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη.
Οι τεχνοκράτες των πιστωτών θεωρούν συγκυριακή -κατά ένα μέρος- την υπεραπόδοση ύψους 1 δισ. ευρώ στα έσοδα του Σεπτεμβρίου και επιμένουν να μπει «μαχαίρι» στις αμυντικές δαπάνες. Μάλιστα, χθες φάνηκε ότι για το θέμα υποβόσκει κόντρα μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σχολίασε αιχμηρά: «Ενώ περιμέναμε φέτος εξοικονόμηση 400.000.000 ευρώ, δεν πήραμε τίποτα».
Πρόσθετος πονοκέφαλος για τα δύο υπουργεία είναι η αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων και το «πάγωμα» των ωριμάνσεών τους από την 1η Ιανουαρίου 2017. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να προτείνει έως τις 29 Σεπτεμβρίου ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαθιστούσαν το «πάγωμα», αλλά η προσπάθεια έπεσε στο κενό.
«Μασάζ»
Το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί πλέον να κάνει «μασάζ» στους πιστωτές, ώστε το «πάγωμα» των ωριμάνσεων να μην προχωρήσει, με το επιχείρημα ότι από την 1η Ιανουαρίου θα πρέπει να εφαρμοστεί ούτως ή άλλως νέο μισθολογικό καθεστώς για αστυνομικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς κ.ά.
Συνεπώς, το όποιο «πάγωμα» των ωριμάνσεων ή η αναζήτηση αξιόπιστων ισοδύναμων μέτρων είναι λογικό να προχωρήσει μετά τις αλλαγές που θα γίνουν στο γενικότερο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων.
"δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ