}

18 Οκτωβρίου, 2016

ΣΟΚ: Οι ΗΠΑ έκαναν «πίσω» στις απαιτήσεις της Τουρκίας για την Μοσούλη - Κίνδυνος και για Ελλάδα-Κύπρο ( Βίντεο)

turkf16tetradal
Με ένα κρεσέντο «απειλών και λεονταρισμών»,  χθες από τον Τούρκο πρόεδρο κατά της Ελλάδος,  και σήμερα από τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ  για την Μοσούλη , οι νεοθωμανοί κινούνται για την υλοποίηση των σχεδίων τους.
Ο Γιλντιρίμ  τόνισε με ύφος «χιλιών καρδιναλίων» για την Μοσούλη  ότι η Άγκυρα θα «απαντήσει (στρατιωτικά) » αν οι εξελίξεις στη Μοσούλη οδηγήσουν  σε αρνητικές συνέπειες σε βάρος της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός  με την χαρά στο πρόσωπο του βγήκε σήμερα το πρωί  να ανακοινώσει στον τουρκικό λαό  ότι η Τουρκία εντάχθηκε αεροπορικές επιχειρήσεις για την κατάληψη της  Μοσούλης, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.
«Η Τουρκία  εντάχθηκε στις  αεροπορικές επιδρομές στο  συνασπισμό που είναι επικεφαλής οι ΗΠΑ , με σκοπό την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος» , δήλωσε  ο Τούρκος πρωθυπουργός σήμερα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» και δεν χρειάζεται την άδεια από τους άλλους.
Σε χθεσινό άρθρο μας από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Θρίλερ με σφοδρές διαφωνίες και διαξιφισμούς ανάμεσα στον Τούρκο ΑΓΕΕΔ Χουλουσί Ακάρ και τον Αμερικανό Γιόζεφ Ντάνφορντ στην Ουάσιγκτον – Τι ειπώθηκε), επιβεβαιωθήκαμε για την ένταση και το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει ακόμη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία.
Ο Ακάρ ευρισκόμενος σε «ανοικτή ακρόασή » με τον Ερντογάν, πίεσε όσο μπορούσε τον Αμερικανό ΑΓΕΕΔ , ο οποίος στο τέλος και σε συνεννόηση με το Πεντάγωνο επέτρεψε την πτήση τουρκικών αεροσκαφών στην επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης.
Για μια φορά ακόμη οι ΗΠΑ έκαναν «πίσω» στις παράλογες  και εξωφρενικές απαιτήσεις του Ερντογάν κάτι που αποτελεί πολύ άσχημο προοίμιο εξελίξεων για το  Αιγαίο και την Κύπρο.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Σουλτάνου Ερντογάν , δυστυχώς δεν έτυχαν ανάλογης «απάντησης»  από τις ΗΠΑ που βλέπουν τον παραλογισμό του Τούρκου προέδρου να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Τι θα έκαναν άραγε οι ΗΠΑ,  εάν αύριο είχαμε ένα πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο διεκδικεί επίσημα η Τουρκία αμφισβητώντας της συμφωνίας της Λωζάνης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ