}

18 Οκτωβρίου, 2016

Η Τουρκία βάζει «μπουρλότο» στα Βαλκάνια έχοντας στόχο την υφαρπαγή εδαφών από Ελλάδα και Βουλγαρία – Oι κινήσεις της

photo_verybig_176780
«Φωτιά» και στην Νότια Βουλγαρία θα βάλει ο Σουλτάνος  Ερντογάν, μετά την αήθη απαίτηση του   για  την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προσχώρηση της Θεσσαλονίκης, της Κύπρου και των νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία.
Έρχεται η σειρά όμως τώρα και της Βουλγαρίας, η οποία φιλοξενεί την πολυπληθέστερη τουρκική μειονότητα.
   
Ο επικεφαλής του τουρκικού κόμματος  DOST της Βουλγαρίας σε συνάντηση τετ τα τετ  με  τον Ερντογάν έλαβε σύμφωνα με “έγκυρες βουλγαρικές πληροφορίες,  την σαφή εντολή να ξεκινήσει  κλιμακούμενες διαμαρτυρίες σε όλη την έκταση στην νότιας Βουλγαρίας,  με στόχο την τουρκική ανάμειξη στην βουλγαρική κυβέρνηση και στην περιοχή άυτή» .
Τρέμουν οι Βούλγαροι μην τυχόν εξεγερθεί η μεγάλη τουρκική μειονότητα στην χώρα τους  και δημιουργηθεί μία « ανατολική Ουκρανία σε βουλγαρικό έδαφος»
Η  αντιπροσωπεία του τουρκικού κόμματος DOST , με επικεφαλής τον πρόεδρό της Lyutvi Mestan και τρεις βουλευτές του βουλγαρικού κοινοβουλίου , πραγματοποίησε  συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα,  ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος .
Ο Mestan έχει επισκεφθεί την Τουρκία αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια και κάθε φορά η επίσκεψη του είχε συνδέσεις με  γεγονότα στο εσωτερικό της Βουλγαρίας .
Ο  ίδιος  συνάντησε τον Ερντογάν και τον «συνεχάρη » για  την εκλογή του ως Προέδρου με τά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Ο «κύριος» Mestan ηγέτης του τουρκικού κόμματος στην Βουλγαρία , είχε αποβληθεί από το κόμμα DPS για ένα διάστημα ,  αφού  είχε εκφράσει άποψη ότι καλώς καταρρίφθηκε το ρωσικό Su-24 από τουρκικά F-16 στην Συρία  , παίρνοντας «θέση»  στη διαμάχη Μόσχας - Άγκυρας για το θέμα αυτό . !!
Το δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων αναφερόμενο στην ατζέντα των δύο πλευρών τόνισε ότι «το θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν σαφές», τονίζοντας  ότι πίσω από τέτοιες «συναντήσεις» ετοιμάζονται πολλά και διάφορα , ειδικά από την Άγκυρα .  
Το σχέδιο του Σουλτάνου που έχει χάσει εντελώς το μέτρο των πράξεων του,  είναι μεθοδική απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα, Βουλγαρία στα Βαλκάνια, και  η οικονομική «διείσδυση» με σκοπό τον πολιτικό έλεγχο σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο και φυσικά στην   Αλβανία .
Οι Τούρκοι πράκτορες σε συνεργασία με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη έχουν «προετοιμάσει» άλλωστε το έδαφος εδώ και  πολύ καιρό με την ανοχή των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων .  
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν είναι για την δημιουργία εντυπώσεων , η σημερινή νέο-οθωμανική Τουρκία με την «χρήση» του άκρατου νεοτουρκικού εθνικισμού προσπαθεί να επιβληθεί στην περιοχή σε ένα ριμέικ της «παλιάς καλής οθωμανικής εποχής για τους ίδιους» .
Επισημαίνουμε ότι για μια φορά ακόμη βγαίνουμε αληθινοί σύμφωνα με παλαιότερο  άρθρο με τίτλο(Οι Τουρκαλβανοί ετοιμάζουν την ρεβάνς τους με τον Γ’ Βαλκανικό πόλεμο επιβεβαιώνοντας παλαιότερο άρθρο του pentapostagma.gr), με το οποίο τονίζαμε ότι οι δηλώσεις πολλών διπλωματικών και στρατιωτικών αξιωματούχων  νυν και εν ενεργεία μας «προειδοποιούν» για επερχόμενο βαλκανικό πόλεμο, τον τρίτο μετά το μακρινό 1912-13  με «σπόνσορα» φυσικά την Τουρκία και «σπίθα» τον αλβανικό εθνικισμό.
Έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα , Thinks Tanks, αναλύσεις μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA , της σερβικής BIA, αλλά και της ρωσικής GRU , αναφέρουν για ενδεχόμενη ανάφλεξη σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, και φυσικά ΠΓΔΜ, λόγω ακριβώς των σχεδίων Τουρκίας και Αλβανίας.
Σε άλλο άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (CIA: Αναβίωση της Βαλκανικής συμμαχίας λόγω της εμφάνισης της «Μεγάλης Αλβανίας» και τρίτος βαλκανικός πόλεμος!), είχαμε προειδοποιήσει ότι Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία και πΓΔΜ θα  δημιουργήσουν ενδεχομένως «ορθόδοξο  τόξο »  λόγω της κυοφορούμενης προσπάθειας  δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».
Μάλιστα και οι Σέρβοι προειδοποιούν για επερχόμενα γεγονότα στην «γειτονιά μας » λίαν συντόμως με άρθρο μας που είχε τίτλο ( Οι Σέρβοι «προειδοποιούν» για νέο επερχόμενο βαλκανικό πόλεμο). Ενώ πριν ένα μήνα και ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ Τσέχος στρατηγός  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου , ειδικά για την περιοχή μας.
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται και προωθείται εδώ και χρόνια από την Άγκυρα,  με σκοπό να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια σε μια προσπάθεια να πάρουν μια ρεβάνς και να ξαναπατήσουν τα εδάφη, τα οποία σε όλα τα σχολικά βιβλία της Τουρκίας  αναφέρονται ως «τουρκικά», γαλουχώντας ολόκληρες γενιές και γενιές .
πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ