}

27 Νοεμβρίου, 2016

Φόβοι για θερμό επεισόδιο; Επίσημο αίτημα από το ΥΠΕΘΑ για απόκτηση 20 μαχητικών F-35A (φωτό, βίντεο)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, υποβλήθηκε επίσημο αίτημα, σε υπηρεσιακό επίπεδο, όπως ενημερωθούμε από τους Αμερικανούς (Letter of Request/LOR) για τη δυνατότητα απόκτησης μιας πολεμικής μοίρας 20 F-35.
Φαίνεται πως μετά τον ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό των ρωσικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια, επιδιώκουμε την όσο το δυνατόν ταχύτερα, προμήθεια συστημάτων που θα εξισορροπήσουν τις δυνάμεις ισχύος της Τουρκίας σε όλους τους τομείς. Υπενθυμίζουμε ότι θα προκηρύξουμε διαγωνισμό και για τορπίλες για τα υποβρύχια Type 214!
Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παρασκήνιο»

Το F-35 στηρίζει την επιτυχία της αποστολής του στα χαρακτηριστικά stealth που διαθέτει, το ραντάρ AESA, το Ε/Ο σκοπευτικό σύστημα EOTS, στο περιφερειακό σύστημα εντοπισμού DAS και τέλος στα πρoηγμένα όπλα που φέρει.
Η εξέλιξη αυτή θα αποβεί καθοριστική για το ποιος θα έχει την κυριαρχία του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου το 2020 οπότε θα έχει κηρυχθεί επιχειρησιακή η πρώτη τουρκική πολεμική μοίρα των F-35.
Μέχρι το 2023 θα έχει παραδοθεί το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των 100 μαχητικών F-35 στην τουρκική Αεροπορία.
Η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τα πρώτα μαχητικά της Lockheed Martin Corp F-35A το 2018 και έχει ήδη προχωρήσει στην παραγγελία μίας δεύτερης παρτίδας με ορίζοντα παραλαβής το 2021-2022.
Τότε θα ξεκινήσει και η παραλαβή των βλημάτων αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς, το Meteor της MBDA το οποίο με ακτίνα δράσης 120 χλμ. που θα τα διανύει με ταχύτητα 6 Mach, θα καταστήσει το F-35 κυρίαρχο μαχητικό της Ανατολικής Μεσογείου.
Xτες, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλήρωμα του υποβρυχίου Type 214 S122 MATΡΩΖΟΣ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π.Καμμένος, είπε τα εξής:
 «Λόγω των συνεχών αναταραχών και της αστάθειας στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι αναγκαία η διατήρηση ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού. Ιδιαίτερα τώρα, που όλα αλλάζουν στην περιοχή μας. Με την ενίσχυση του Στόλου μας με τα υποβρύχια Type 214 κλάσης «Παπανικολής» και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναβαθμίστηκε και αυξήθηκε η μαχητική ισχύς του Πολεμικού μας Ναυτικού. Μέσα σε λίγους μήνες, με την ενσωμάτωση των P-3, θα υπάρξει η δυνατότητα να έχουμε μία πλήρη εικόνα της περιοχής και το δικό σας έργο θα γίνει πιο εύκολο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ