}

02 Νοεμβρίου, 2016

Επίδειξη ισχύος από την Κίνα με νέο υπερσύγχρονο αόρατο μαχητικό

Επίδειξη στρατιωτικής ισχύος -μέσα σε έναν κόσμο που... φλέγεται- έκανε χθες η Κίνα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το νέο υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος της Chengdu J-20, το οποίο έχει προδιαγραφές εκπομπής μειωμένου ίχνους ραντάρ (stealth). 

Την Τρίτη, στη διάρκεια των εγκαινίων αεροπορικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην πόλη Ζουχάι της νότιας Κίνας με τη συμμετοχή κατασκευαστών της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και αγοραστών, τα βλέμματα όλων έκλεψαν τα δύο μαχητικά J-20, που έσκισαν τον ουρανό κάνοντας διέλευση επίδειξης διάρκειας 60 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με το BBC, τα συγκεκριμένα μαχητικά αποτελούν πια το σύμβολο της επιθυμίας της Κίνας να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει τις στρατιωτικές δυνατότητές της μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις. Και η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα υιοθετεί μια πιο δυναμική στάση στη γειτονιά της, ειδικά στις θάλασσες νότιας και της ανατολικής Κίνας.

Το J-20, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ενεργό υπηρεσία το 2018, έχει αναπτυχθεί από το Chengdu Aircraft Industry Group, θυγατρική της Aviation Industry Corporation of China. Αναλυτές το θεωρούν «κινεζική απάντηση» στο F-22 Raptor της Lockheed Martin, το stealth μαχητικό που αποτελεί την «αφρόκρεμα» του οπλοστασίου της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ