}

10 Νοεμβρίου, 2016

Όποιος ζορίζεται ως Έλληνας στη Θράκη… να περάσει τα σύνορα

Υπάρχει πολύς προβληματισμός και ανησυχία από την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Ομέρ Τσελίκ. Η ανησυχία στηρίζεται στο μήνυμα ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα Γκιουλενιστών που δημιουργεί διχασμό στην "Τούρκικη" μειονότητα της Θράκης και αφήνει υπονοούμενα για αποσταθεροποιητικές ενέργειές τους.


Η απάντηση υποθέτω θα έπρεπε να είναι άμεση και να διακόψει ο Πρωθυπουργός τον Τούρκο υπουργό, ότι η Μουσουλμανική μειονότητα με την υπογραφή της Τουρκίας δεν είναι χαρακτηρισμένη Τουρκική αλλά έχει χαρακτηριστεί ως «Έλληνες πολίτες Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα».

Δεύτερον, η Ελλάδα αποδέχεται (αλλά δεν το αναγνωρίζει) το ενδιαφέρον που δείχνει η Τουρκία προς ομόδοξους δίγλωσσους (ελληνική και τουρκική γλώσσα) Μουσουλμάνους. Τα θέματα πίστης, δογμάτων και δοξασιών είναι ελεύθερα στην Ελλάδα και άπτονται ατομικής επιλογής. Το κίνημα Γκιουλέν δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι έχει δράσει ως τρομοκρατική οργάνωση και μόνο η Τουρκία την χαρακτηρίζει τέτοια.

Εάν υπάρχουν Μουσουλμάνοι στην Θράκη που νιώθουν Τούρκοι υπήκοοι που δεν είναι ικανοποιημένοι με την ζωή τους ως Έλληνες πολίτες, δεν έχουν παρά να επιλέξουν ελεύθερα που θέλουν να πάνε μια και αυτό θα είναι προσωπική τους επιλογή και το ελληνικό κράτος θα την σεβαστεί απόλυτα όπως κάνει και με τους Χριστιανούς Έλληνες πολίτες.

Η Ελλάδα ποτέ δεν ανακατεύτηκε ούτε πρόκειται να το κάνει στο μέλλον, στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Τουρκίας και περιμένει από την Τουρκία να πράξει το ίδιο. Είναι απαράδεκτο, εσωτερικά πολιτικά ζητήματά της, η Τουρκία να προσπαθεί έμμεσα να τα εξάγει στην Ελλάδα.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Πηγή Defence-Point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ