}

08 Νοεμβρίου, 2016

“Η κυριαρχία μας στον ουρανό απάντηση στους άφρονες”! Τι είπε ο Α/ΓΕΑ στο Τατόϊ

kammenos_vaitsis-640x330

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη δίνη μιας δημοσιονονομικής κρίσης, αλλά και σε ένα ρευστό, παράξενο και εν πολλοίς απρόβλεπτο γεωπολιτικό περιβάλλον, στο οποίο ακούγονται φωνές χωρίς ίχνος λογικής, αντίθετες σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, περί αμφισβήτησης ακόμη και εδαφών της πατρίδας μας», παρατήρησε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης, στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του προστάτη του Όπλου, αρχαγγέλου Μιχαήλ.

«Στη δοκιμασία ετούτη και σε απάντηση σ’ αυτές τις άναρθρες, αλλά και “άηχες” για τα ώτα της διεθνούς έννομης τάξης κραυγές, κατέστησε σαφές η Πολεμική Αεροπορία, με τη διαρκή, μεθοδική, επίμονη και αποτελεσματική προσπάθεια των στελεχών της, να φωνάζει ένα βροντερό παρόν.

Προτάσσει με αποφασιστικότητα τις δυνάμεις της και τολμά, μέσα από τη φλόγα που πυρώνει τις καρδιές των ανθρώπων που την υπηρετούν, να χαράξει το μέλλον με έμπνευση, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και όραμα. Κάνουμε καθημερινά αισθητή τη μαχητική και κυρίαρχη παρουσία μας σε κάθε γωνιά του ελληνικού ουρανού και προτάσσουμε σε κάθε άφρονα, επίδοξο αμφισβητία της εθνικής μας κυριαρχίας, την ποιότητα της αεροπορικής μας ισχύος, ως κύριο μέσον αποτροπής».

Συνδέοντας την ισχύ με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αρχηγός ΓΕΑ αναφέρθηκε στους «ανθρώπους, που πέραν της άριστης επαγγελματικής κατάρτισης, διαθέτουν αρετή και τόλμη, υπηρετώντας αξίες και υψηλά ιδανικά, που έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και αφοσίωση προς τη πατρίδα».

Επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας στην διαμόρφωση της εθνικής ισχύος της χώρας, σε στρατιωτικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και το πολυσχιδές κοινωνικό έργο της, ο αρχηγός ΓΕΑ διαβεβαίωσε ότι «όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της ΠΑ, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, θα συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα για την εκτέλεση της αποστολής.

Ο προσωπικός μας αυτός αγώνας υπέρβασης του εαυτού στο βωμό του καθήκοντος, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο».

 Τέλος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναληφθεί για τη στήριξη της αεροπορικής οικογένειας, στο πλαίσιο του έτους μέριμνας που έχει κηρυχθεί το 2016, αφιερώνοντας τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη του Όπλου, στις οικογένειες και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς τους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ