}

25 Νοεμβρίου, 2016

H EE απαντά στις απειλές Άγκυρας: Θα ανοίξω τα σύνορα, απειλεί, ανοιχτά ο Ερντογάν


«H τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι δεν την συμφέρει η καταγγελία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες», σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.
«H τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι δεν την συμφέρει η καταγγελία της
συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες», σύμφωνα με τον πρόεδρο
της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

«Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τις καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντώντας στις απειλές του Τούρκου προθυπουργού Μπιναλί
Γιλντιρίμ ότι η χώρα του θα την καταγγείλει.
“Είμαστε ένας εκ των παραγόντων οι οποίοι προστατεύουν την Ευρώπη. Αν περάσουν οι πρόσφυγες θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα (αναγκαστούν να) τους δεχτούν. Η Τουρκία το εμποδίζει αυτό”, είπε στην τουρκική τηλεόραση ο Γιλντιρίμ, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα βλάψει περισσότερο την Ευρώπη από ό,τι την Τουρκία, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
«Η καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό ή η διακοπή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα ήταν για την Αγκυρα μεγάλο μειονέκτημα. Αυτό το γνωρίζει και η τουρκική ηγεσία», ανταπάντησε με τη σειρά του ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός με τη συνέντευξή του στην Oldenburger Nordwest-Zeitung.
Θα ανοίξω τα σύνορα, λέει ο Ερντογάν
Ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, «εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση προχωρήσει περαιτέρω».
25/11/2016 09:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ