}

25 Νοεμβρίου, 2016

«Ανοίγουν» προγράμματα όπλων για τις ΕΔ προ του τουρκικού κινδύνου: Τορπίλες για τα υποβρύχια ενώ έρχεται το πρώτο P-3 (βίντεο-εικόνες)



ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Εικονική βολή τορπίλης σε στόχο που απεικόνιζε φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού εκτελέστηκε από το υποβρύχιο Type 214 S122 MATΡΩΖΟΣ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχού Γ.Γιακουμάκη καθώς και του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχος Κ.Καραγεώργη.
Η όλη διαδικασία έγινε με περίπλοκο σενάριο μάχης και είχε απόλυτη επιτυχία, αλλά η είδηση βγήκε από το ότι το υπουργείο δρομολόγησε το πρόγραμμα απόκτησης τορπιλών βαρέων τύπου, οι οποίες αποτελούν και το βασικό "φυσικό" όπλο των υποβρυχίων του τύπου και 16 χρόνια μετά την πρώτη παραγγελία των Type 214 δεν προμηθεύτηκαν ποτέ για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο...
Πιθανότατα γιατί κάποιοι δεν ήθελαν τα νέα υποβρύχια να έχουν το 100% της ισχύος τους και να πολεμούν με αρχαίες τορπίλες SUT και αυτές της παλιάς αμερικανικής σειράς των Mk.
Eν πάση περιπτώσει μέσα στο 2017 πηγές από το ΓΕΝ αναφέρουν ότι προκηρύσσεται ο διαγωνισμός που θα επιτρέψει περί το 2020 να εξοπλιστούν με τορπίλες ακτίνας δράσης 60-80 χλμ. τα υποβρύχια Type 214 του ΠΝ.
Μια προμήθεια της τάξεως των 110 εκατ. ευρώ, ένα ασήμαντο κονδύλι σε σχέση με τα τεράστια εθνικά οφέλη που θα προκύψουν από τον θαλάσσιο επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου.
Μην ξεχνάμε ότι στο μοναδικό όπλο που υπερέχει ποιοτικά αυτή την στιγμή η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας είναι τα υποβρύχια...
Η εικονική βολή τορπίλης έγινε στο πλαίσιο της άσκησης "Περισκόπιο".
Μια δεύτερη είδηση που βγήκε είναι ότι το πρώτο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B της ενδιάμεσης λύσης του προγράμματος, μέχρι τις 15 Μαρτίου θα βρίσκεται στους ουρανούς του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μέχρι το φθνόπωρο. Τα πρώτα πλήρως αναβαθμισμένα αεροσκάφη θα αποδωθούν το 2020.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλήρωμα του υποβρυχίου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Λόγω των συνεχών αναταραχών και της αστάθειας στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι αναγκαία η διατήρηση ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού. Ιδιαίτερα τώρα, που όλα αλλάζουν στην περιοχή μας.
Με την ενίσχυση του Στόλου μας με τα υποβρύχια Type 214 κλάσης «Παπανικολής» και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναβαθμίστηκε και αυξήθηκε η μαχητική ισχύς του Πολεμικού μας Ναυτικού. Μέσα σε λίγους μήνες, με την ενσωμάτωση των P-3, θα υπάρξει η δυνατότητα να έχουμε μία πλήρη εικόνα της περιοχής και το δικό σας έργο θα γίνει πιο εύκολο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ