}

09 Νοεμβρίου, 2016

«Επιχείρηση Sea Guardian» από το ΝΑΤΟ για να ανακόψει «τη φόρα» της ρωσικής αρμάδας στη Μεσόγειο, με ελληνική συμμετοχή!

Το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση «ασφάλειας» ( έτσι την ονομάζει)  στην Μεσόγειο θάλασσα  που ονομάζεται (Operation Sea Guardian),  αναπτύσσοντας πολεμικά πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας για την  «ταυτοποίηση  πιθανών  προβλημάτων  ασφάλειας» και με ελληνική συμμετοχή.

Η επιχείρηση αυτή όμως έχει στόχο την παρακολούθηση της ρωσικής ναυτικής δύναμης και με την συμμετοχή του  υπερσύγχρονου υποβρυχίου  «Παπανικολής»  από ελληνικής πλευράς.
Η ναυτική επιχείρηση έρχεται στον απόηχο του κατάπλου της ρωσικής ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου «Κουζνέτσωφ» στην συριακή βάση της Ταρτούς, όπου βοηθά  το καθεστώς  του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην καταπολέμηση ανταρτών στον εμφύλιο πόλεμο .

Η επιχείρηση αυτή είναι ένας μετασχηματισμός του άρθρου 5 και της επιχείρησης «Active Endeavour», ως μια διαρκή  παρουσία νατοϊκών δυνάμεων κατά της αντι-τρομοκρατίας .
Στην ουσία όμως αποτελεί την απάντηση του ΝΑΤΟ στην ρωσική ισχυρότατη παρουσία στην θαλάσσια αυτή περιοχή.
¨Η επιχείρηση Sea Guardian έχει ευρύτερο πεδίο εφαρμογής προσαρμοσμένο σε ένα ευρύτερο φάσμα  απειλών στη θάλασσα», ανακοίνωσε  το ΝΑΤΟ.
nato
Στο πλαίσιο της επιχείρησης Sea Guadian, ήδη περιπολούν τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ και δύο υποβρύχια.
Πρόκειται για την ιταλική φρεγάτα Aviere ITS, την  βουλγαρική φρεγάτα BGS Verni, την  τουρκική φρεγάτα TCG Gemlik, και το ελληνικό υποβρύχιο «Παπανικολής» , μαζί με το ισπανικό  υποβρύχιο «Mistral», που διεξάγουν ήδη  τις πρώτες περιπολίες στην κεντρική Μεσόγειο .
Η εναέρια υποστήριξη στην επιχείρηση Sea Guardian θα περιλαμβάνει εκ περιτροπής περιπολίες από αεροσκάφη ΑΦΝΣ  (ναυτικής συνεργασίας),  από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.
Αυτές οι πρώτες περιπολίες θα υλοποιηθούν  στις  17 Νοεμβρίου του 2016, σύμφωνα με το το νατοϊκό επιτελείο στην Νάπολη.
«Η επιχείρηση Sea Guardian έχει τρεις βασικές αποστολές: θαλάσσια επίγνωσης της κατάστασης,  καταπολέμηση της τρομοκρατίας και  ανάπτυξη ικανοτήτων. Θα μπορούσαν να προστεθούν και πρόσθετα καθήκοντα, εάν αποφασιστεί από τους Συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, της διεξαγωγής αποστολής απαγόρευσης διάπλου, της καταπολέμησης της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής και της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας », ανακοίνωσε το ίδιο το  ΝΑΤΟ.
Η συμμετοχή της Ελλάδος στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μπορεί να είναι θεμιτή λόγω των συμφωνιών , σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι  ενάντια σε μια υπερδύναμη όπως η ρωσική, η οποία πολεμάει στην Συρία.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει αποστάσεις από τα όποια «σκοτεινά» σχέδια υπάρχουν από τα «γεράκια» στην συμμαχία,  τα οποία ενδεχομένως να ετοιμάζουν πολλά και διάφορα μέχρι να αναλάβει πραγματικά ο Ν.Τράμπ την εξουσία στις ΗΠΑ.
Υπάρχει πάντα το ρητό που λέει   «ότι  όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ