}

31 Ιανουαρίου, 2016

Πολεμικό Συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας στην Μόσχα - Ρώσος ΥΠΑΜ: "Πρέπει να τελειώνουμε με τους ισλαμιστές γιατί έρχεται μεγάλος πόλεμος"!

ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
του Βασίλη Καπούλα

"Η Ρωσία ανησυχεί σφόδρα ότι σύντομα μπορεί να ξεσπάσει θερμή σύγκρουση στην Μέση Ανατολή με εμπλεκόμενες χώρες την Τουρκία, την Σ.Αραβία και το Ιράν, αν δεν τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος με τους ισλαμιστές. Δεν πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες στην Γενεύη θα φέρουν αποτέλεσμα".
Αυτό τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού στον Σύρο ομόλογο του στρατηγό Fahd Jaasim Al-Furayj κατά την διάρκεια του, εντυπωσιακής σύνθεσης, πολεμικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στην Μόσχα με την συμμετοχή ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας της Συρίας (δείτε σχετικά ΕΔΩ).

Η ΜΑΥΡΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΝΥΧΤΑ - Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΝΥΧΤΑ!

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imia-5.jpg
«Τούτο το Έγκλημα Έχει Υπεύθυνους!»

C:\Users\Spiros\Desktop\72abbc68-311b-4d2e-b096-d1ae94979386.jpg
Σπύρος Κίκερης
  Δεν πρόκειται ν’αποδυθώ σε ατέρμονες αναφορές και παραλειπόμενα, θα είμαι σύντομος και περιεκτικός, όσο επιβάλλεται! Σκοπός μου δεν είναι να θίξω πρόσωπα και πράγματα! Σκοπός μου είναι να μεταφέρω στις νυν Ηγεσίες και τις μελλοντικές κυρίως τις Στρατιωτικές, κάποιες μου απόψεις προς αποφυγή δογματισμών, απολυταρχισμών, βλακειών και εν γένει λαθών!

20 χρόνια μετά τα Ίμια βρήκαν απασχόληση για τις ΕΔ: Θα κάνουν στρατόπεδα στα νησιά για τους πρόσφυγες-λάθρο

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ "ΥΠΟΔΟΧΗΣ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ανήμερα της επετείου της κρίσης των Ιμίων η κυβέρνηση αποφάσισε να βρει απασχόληση για τις ΕΔ βάζοντάς τες να χτίζουν στα νησιά στρατόπεδα υποδοχής των προσφύγων-λάθρο.
Σημειώνεται ότι ήδη οι ΕΔ έχουν παραχωρήσει δύο στρατόπεδα για την φιλοξενία 8.000 λάθρο-προσφύγων ενώ θα αναλάβουν και την ευθύνη της άμεσης δημιουργίας των πέντε hot-spots.

Το «ξεδόντιασμα» του Σουλτάνου από την Μόσχα!!

Αντιμέτωπη με νέα δεδομένα τα οποία πλήττουν το κυρός της και την προσπάθεια για ανάδειξή της σε περιφερειακή δύναμη, αλλά υπονομεύουν συγχρόνως και την στρατηγική  της στην Μέση Ανατολή, είναι η τουρκική ηγεσία και ένα ακόμη δείγμα της νέας αυτής κατάστασης είναι η καταγγελία για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό το Σάββατο.

Μήνυμα Ρωσίας σε Τουρκία-ΝΑΤΟ: Mαχητικά Su-35S αφίχθησαν στην Συρία - Γα πρώτη φορά εκτός ρωσικού εδάφους το προηγμένο α/φ - Δείτε εικόνες (vid)

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΘΕ SU-35S ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ F-16 ΣΕ 3'!

του Βασίλη Καπούλα

Η ρωσική Αεροπορία μετά τις απειλές της Τουρκίας και την μετάπτωση σε "πορτοκαλί" - ένα βήμα πριν τον πόλεμο - του επιπέδου ετοιμότητας της τουρκικής Αεροπορίας - ανέπτυξε το πλέον προηγμένο σε υπηρεσία αεροσκάφους της, το Su-35S στην Συρία.

Το ΔΝΤ απαιτεί μειώσεις έως 30% σε όλες τις συντάξεις!

Με… άγριες διαθέσεις έρχεται το κουαρτέτο στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Και μπορεί να έχουν μοιραστεί οι ρόλοι του καλού και του κακού ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ, αλλά η κυβέρνηση έχει 
κάθε λόγο να πονοκεφαλιάζει με την… εμμονή του Ταμείου για μειώσεις των συντάξεων.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ

Το ότι φτάσαμε στη σημερινή κατάντια, υπάρχουν ευθύνες οι οποίες αν δεν καταλογιστούν, δεν πρόκειται να πάμε παρακάτω, δεν έχουμε μέλλον. Υπάρχουν ευθύνες, τόσο γιατί οδηγηθήκαμε στην κρίση όσο και για τους χειρισμούς της κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στις εντολές των δανειστών. Του Μανώλη Γλέζου

Του Μανώλη Γλέζου 

Θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποια είναι η Ευρώπη, τι εννοούμε όταν λέμε «Ευρώπη» και τι εννοούμε όταν λέμε «ΣΥΡΙΖΑ».

- Με την λέξη «Ευρώπη» δεν περιγράφουμε ούτε γεωγραφικά όρια, ούτε τα πολιτιστικά, ούτε και τους λαούς που κατοικούν σε αυτήν την ήπειρο. Εννοούμε το συγκεντρωτικό, αυταρχικό, ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς που κυριαρχεί και διευθύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτό, έχει όχι μόνο υποταχθεί αλλά και υπηρετεί πλέον ο «ΣΥΡΙΖΑ», μετά την «συμφωνία» της 12ης Ιουλίου.

Ίμια: Η αποκάλυψη της προδοσίας Σημίτη. Ιδού ποιόν έβαλε να «διαχειριστεί την κρίση.»

(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του «σφάλματος».

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί! Αυτό όμως που πέρασε στα ψιλά ενώ είναι εξέχουσας σημασίας είναι άλλο… Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απαίτησε να δει τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει με στοιχεία – φωτιά που είχε στην κατοχή του. Αφού τον έψαχνε όπως ήταν επόμενο στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη στην βουλή!

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ - Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - 20 χρόνια μετά την ήττα των Ιμίων η Ελλάδα σε καραντίνα

38395Ο κ. Νεκτάριος Μεταξάκης, Αξιωματικός ΠΝ ε.α.- Πιλότος Eλικοπτέρου, “ανοίγει” την καρδιά του αποκλειστικά στο    CretePlus.gr “Ξυπνά” μνήμες από την επιχείρηση στα Ίμια το 1996, αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για το τι είχε συμβεί τότε και αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα!
Στη δύσκολη αυτή περίοδο που η πατρίδα μας δέχεται επιθέσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο θέλω να αποδώσω φόρο τιμής και μνήμης στους τρεις συναδέλφους μου  τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό που έδωσαν ότι σημαντικότερο είχαν για την Ελλάδα, τη ζωή τους. Ήταν τιμή μου που τους γνώρισα και συνυπηρέτησα μαζί τους.  Μετά από 16 χρόνια  θα προσπαθήσω με πόνο ψυχής  να συντάξω ό,τι έχει  απομείνει στη μνήμη μου και να το αφηγηθώ.

Η Κίνα προετοιμάζεται για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη (Video)

«Καὶ ὁ ἕκτος άγγελος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ποταμὸν τὸν μέγαν, τὸν Εὐφράτην· καὶ ἐξηράνθη τὸ ὕδωρ αὐτοῦ, ἵνα ἑτοιμασθῇ ἡ ὁδὸς τῶν βασιλέων τῶν ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου» 
Αποκάλυψη του Ιωάννη, Κεφάλαιο 16ο

Ανάλυση: South Front Foreign Policy Diary  
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κίνα οργάνωσε μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση για τα 70 χρόνια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Με χαιρετισμό που απηύθυνε για τη νίκη της χώρας του το 1945 επί της Ιαπωνίας, μια νίκη η οποία "επέτρεψε στην Κίνα να ξαναγίνει μια μεγάλη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη", ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κήρυξε την έναρξη της επιβλητικής στρατιωτικής παρέλασης, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας - Ο Ερντογάν θέλει συνάντηση με Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που έκανε λόγο για νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας την Παρασκευή από ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό SU-34,παρά τις προειδοποιήσεις. Ενω κλήθηκε και ο Ρώσος πρεσβευτής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν.

Ο Χριστόδουλος μας λείπει πολύ

2008, σαν σήμερα, κηδεύτηκε ο πιο αγαπημένος ιεράρχης της νεότερης Ιστορίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Στην πομπή προς την τελευταία κατοικία του συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες.
Η ουρά στη Μητρόπολη για τον τελευταίο ασπασμό ήταν τεράστια και η αναμονή πολύωρη. Ουδείς διαμαρτυρόταν. Δεν υπήρχε διάθεση για κάτι τέτοιο. Οι ποταμοί των δακρύων που έρρευσαν εκείνη την ημέρα είχαν γεμίσει τις συνειδήσεις με πόνο και κατάνυξη. Δεν χωρούσαν άλλα συναισθήματα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ