}

02 Φεβρουαρίου, 2016

Σκληρές εμπλοκές Mirage 2000-5 της ΠΑ με F-16C Block 40 της ΤΗΚ δυτικά της Λέσβου (βίντεο)

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το σκηνικό είναι πραγματικά σουρεαλιστικό που όσο και αν ψάξει κανείς μόνο στην Ελλάδα μπορεί να βρει. 

Την ώρα που οι ΕΔ μετατρέπονται σταδιακά σε υπηρέτες  λαθρομεταναστών και πάσης φύσεως προσφύγων δημιουργώντας παράλληλα «καυτά σημεία» στη Λέσβο και άλλα τέσσερα νησιά την ίδια ακριβώς ώρα πάνω από τη Λέσβο στην οποία εισβάλλουν καθημερινώς 1000 με 2000 αλλοδαποί, τουρκικά μαχητικά εισέβαλλαν επίσης στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με μαχητικά της ΠΑ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο "Φιλιππινέζας"

Η κατά λέξη μετάφραση της φράσης που μας έρχεται από το 450 π.χ. στα νέα ελληνικά είναι "ας αναμιχθεί η γη με τη φωτιά" και η έννοιά της συνοψίζεται στη δήλωση αδιαφορίας για τις όποιες συνέπειες μπορεί να προκαλέσουν οι πράξεις μας. Με άλλα λόγια, ας κάνουμε εμείς τη δουλειά μας και ας γίνει μετά ό,τι θέλει. Η υιοθέτηση της παραπάνω ρήσης φαίνεται ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθημερινά μεγάλος αριθμός Μονάδων όλων των Κλάδων ΕΔ, του νομού Αττικής, με υψηλή επιχειρησιακή ή ειδική αποστολή πρέπει να παρασκευάσουν να συσκευάσουν και να μεταφέρουν τρία γεύματα για τους πρόσφυγες.

Η ακροτελεύτια λύση...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τώρα που οι περισσότεροι προβλέπουν  ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'', για να δούμε τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τον λαό.

Πρώτα-πρώτα ας δούμε ποιοί αρθρώνουν σήμερα έναν κάποιο, έστω και αναιμικό αντιμνημονιακό λόγο στην Βουλή: Πρόκειται για τους δυό ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, οπαδούς του ολοκληρωτισμού, δεξιού ή αριστερού.

Η Τουρκία κατέρριψε 2 ελικόπτερα των ΗΠΑ

Νεκροί 12 αμερικανοί στρατιώτες 
των ειδικών επιχειρήσεων 

Μια ‘γκρίζα’ έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφόρησε στο Κρεμλίνο, σήμερα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας ήταν «ζαλισμένοι» την τελευταία εβδομάδα, μετά που ένα μαχητικό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε δύο ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion που μετέφεραν Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ της Διοίκησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (MARSOC), πάνω από την κουρδική περιοχή στην ανατολική Συρία, "τμήμα" της πολεμικής ζώνης Λεβάντε, σκοτώνοντας όλους και τους 12 Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτά, γράφει αμερικανική ιστοσελίδα.

Oι Τούρκοι "πολιορκούν" το Καστελόριζο και οι ΕΔ θα συνεργαστούν με ΜΚΟ για να υποδέχονται τους λάθρο!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ.ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΔ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Την ώρα που η Άγκυρα εξέδωσε ειδική ΝΟΤΑΜ "κλειδώνει" την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους με τον  ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της υποδοχής από τις ΕΔ χιλιάδων λαθρομεταναστών σε 5 hotspots στα νησιά και σε δύο κέντρα "φιλοξενίας" στην Σίνδο και στο Σχιστό αλλά το πλέον απίστευτο ειπώθηκε από τον υπουργό υπεύθυνο για ζητήματα Μετανάστευσης Γ.Μουζάλα:

Απίστευτες εξελίξεις: Μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ορντινάτζες λάθρο και ισλαμιστικών ΜΚΟ

TI AΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Την πλήρη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή υποδομών («hotspots») σε πέντε νησιά του Αιγαίου, «κέντρα φιλοξενίας» στο Σχιστό και τη Σίνδο ανακοίνωσε πριν λίγο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία συμμετείχε για περίπου 15 λεπτά («γιατί είχε σοβαρότερες δουλειές να κάνει» όπως δήλωσε ο ίδιος) και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας.

Βγαίνουν στους δρόμους Στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας

Φτάνει η κοροϊδία των κυβερνώντων

Η υπομονή στέρεψε και οι Στρατιωτικοί μαζί με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν, στην πρωτοπορία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ετοιμάζονται να...δώσουν τη μεγαλύτερη μάχη από την αρχή των μνημονίων.

Η συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου δεν είναι αιχμάλωτη της Τουρκίας!! Εξαιρετικό!!


Φωτογραφία Αρχείου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Φωτογραφία ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Πριν ένα περίπου μήνα ο Alon Liel, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών (2000-1) καθώς και πρέσβης στην Τουρκία (1981-83), δήλωσε πως η Τουρκία είχε στη διάθεσή της 4 βδομάδες για να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Αν δεν το πράξει, υποστήριξε, τα γεγονότα και συγκεκριμένες υπό εξέλιξη διεργασίες για περιφερειακές συνεργασίες στην περιοχή, θα την ξεπερνούσαν.

Το απόρρητο έγγραφο που περιγράφει με ακρίβεια τη διπλωματική ήττα στα ‘Ιμια

Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της κρίσης των Ιμίων. Ευθύνονται για τις "γκρίζες ζώνες".

Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της κρίσης των Ιμίων. Ευθύνονται για τις "γκρίζες ζώνες". Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΌταν -μαζί με τον συνάδελφο Αθανάσιο Ελλις- βρήκαμε και αυτό το έγγραφο, που μέχρι τότε ήταν απόρρητο, και το αποχαρακτηρίσαμε, γνώριζα πιά τι είχε συμβεί εκείνο το μαρτυρικό βράδι της 31ης Ιανουαρίου 1996, στα Ιμια.

Το στρατιωτικό-στρατηγικό εκτόπισμα της Ρωσίας τρομάζει τη Δύση - "Χρειάσθηκε η Συρία για να γίνει αντιληπτό" παραδέχονται Αμερικανοί

Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ

Άφωνη έχει μείνει η Δύση να παρακολουθεί τη ρωσική στρατιωτική μηχανή να αναπτύσσεται να να δρα στη Συρία, όπως επίσης και από τις στρατηγικές κινήσεις της Μόσχας που έκανε “ματ” στην περιοχή και εξουδετέρωσε τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους που θέλησαν να προκαλέσουν και να εκμεταλλευτούν την πτώση του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην σας έρθει φουσκωμένος ο λογαριασμός



Οι νέες φορολογικές δηλώσεις για το 2016 που έρχονται νωρίς κρύβουν αρκετές παγίδες καθώς υπάρχουν κωδικοί που άλλαξαν και κωδικοί που προστέθηκαν και φέρνουν αλλαγές τόσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο όμως και για τους αγρότες, αλλά και εκείνους που έχουν ακίνητα στην κατοχή τους.

Ρωσικά Su-34 κτύπησαν τουρκική φάλαγγα με οχήματα - Δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΑΜ

ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΧΟΦΟΡΟ
του Βασίλη Καπούλα

Ρωσικά μαχητικά υποστρατηγικής κρούσης Su-34 κατέστρεψαν τουρκική φάλαγγα οχημάτων με όπλα και πυρομαχικά, κάτι που κόστισε την ζωή σε δεκάδες νεκρούς Τούρκους στο Χαλέπι ενώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 προσέβαλαν 23 μείζονες στόχους των ισλαμιστών στην πολιορκημένη Deir Ezzor. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ