}

05 Φεβρουαρίου, 2016

Το νέο καθεστώς που θέλει να επιβάλει ο Erdoğan στην Τουρκία- Πως το βλέπουν οι Τούρκοι αρθρογράφοι.


 Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan ποτέ δεν έδειξε ότι έχει κάποια κρυφή ατζέντα για τις μελλοντικές προσωπικές του επιδιώξεις και το πολιτικό του μέλλον. Ειδικότερα, αναφερόμαστε στα εξής:

  • Θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός του κόμματος ΑΚΡ, θα καταργήσει το διαχωρισμό εξουσιών και η εκτελεστική εξουσία θα εγκατασταθεί στο προεδρικό μέγαρο.

Οι γερμανικές υπηρεσίες θεωρούν ότι το ΙΚ στέλνει άνδρες του στην Ευρώπη μεταμφιεσμένους σε πρόσφυγες


Heavily armed members of the German police in Germany. EPA/SVEN HOPPE


Μέλη της οργάνωσης ΙΚ έχουν διεισδύσει στην Ευρώπη μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες, δήλωσε ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας BfV, μία ημέρα αφότου οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας ματαίωσαν σχέδια για τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

Ποιοι εντοπίστηκαν με κραυγαλέες καταθέσεις στη λίστα Μπόργιανς


Ποιοι εντοπίστηκαν με κραυγαλέες καταθέσεις στη λίστα Μπόργιανς

Το κατώφλι των Οικονομικών Εισαγγελέων καλούνται να περάσουν τις επόμενες ημέρες δεκάδες αποκαλούμενοι «καλοί και εξαίρετοι» καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Μπόργιανς«, οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Γερμανία και Τουρκία θα μας κάνουν "αποθήκη" μεταναστών


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Την ίδια στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή μας γίνονται πολύ σημαντικές εξελίξεις, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επίθεση των συριακών δυνάμεων με την συμμέτοχη και των Ρώσων με την κατάληψη του Χαλεπιού και την προέλαση προς βορρά στα σύνορα με την Τουρκία, την ίδια στιγμή που νέα κύματα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων κατευθύνονται προς την Δύση, την ίδια στιγμή που η Τουρκία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, η κ Μέρκελ και ο κύριος Νταβούτολγου επισφράγισαν τις άριστες σχέσεις τους στην Διάσκεψη για τους πρόσφυγες, ενώ ανακοίνωσαν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάει την Δευτέρα στην Τουρκιά για έκτακτες συνομιλίες.

Προς Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο;

Γιατί Δύση και Πούτιν υπονομεύουν τον Ερντογάν;

Γράφει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος 

Η «Αραβική Άνοιξη» χειμώνιασε πλήττοντας σοβαρά τον ηγεμονικό ρόλο της Τουρκίας ως περιφερειακή δύναμη, ικανή να πρωταγωνιστήσει στον επανασχεδιασμό της Μέσης Ανατολής (: βόρεια Αφρική και δυτική Ασία). Και έτσι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από μεγάλος ηγέτης έτοιμος να προσφέρει λύση στο μείζον πολιτικό πρόβλημα της περιοχής, πράγμα που θα έδινε φτερά στην προεδρία του στην Τουρκία και αναμφισβήτητο κύρος στο εσωτερικό και εξωτερικό, καταλήγει να μεταβάλλεται ο ίδιος σε (δυσεπίλυτο) πρόβλημα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Σάλος στο διαδίκτυο και στην κυβέρνηση από το νέο σκίτσο του Αρκά

Ποιος ήταν ο ρόλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 Σάλος στο διαδίκτυο και στην κυβέρνηση από το νέο σκίτσο του ΑρκάΜια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει″ φώναζε χθες στην μεγάλη πορεία η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με άλλους διαδηλωτές.

Σε εξέλιξη η πορεία των ένστολων προς τη Βουλή - Περισσότεροι από 2.000 οι συγκεντρωμένοι [φωτό]



Περισσότεροι από 2.000 ένστολοι από όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στην πλατεία Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας.
Οι ένστολοι διαμαρτύρονται κατά των προωθούμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.
Η οδός Σταδίου έχει κλείσει προσωρινά, ενώ η πορεία των ένστολων προς τη Βουλή είναι σε εξέλιξη.

Πλησιάζει η μητέρα των μαχών στη Συρία; Μέγας πανικός στην Άγκυρα!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Αυτή εδώ η στήλη, τα χρόνια που διαρκεί η κρίση και ο πόλεμος στη Συρία, φρόντισε να κρατά ενήμερους τους φίλους και αναγνώστες της για τα τεκταινόμενα εκεί, η πορεία των οποίων πρόκειται να επηρεάσει σε στρατηγικό επίπεδο το μέλλον της Κύπρου και της Ελλάδας τον 21ο αιώνα.

Μπρος γκρεμός και πίσω Σένγκεν!!

Schengen

Πάλι η Ελλάδα στο στόχαστρο των Βρυξελλών, πάλι φόβοι και ανασφάλειες και από τις δυο πλευρές. Και το χειρότερο, παρουσιάζεται πάλι η Ελλάδα ως sui generis χώρα, με αποκλειστικότητα πρώτης είδησης στα διεθνή μέσα ενημέρωσης! Πόσα από αυτά είναι ψέματα και πού αρχίζει η 
αλήθεια; Ακούγεται για παράδειγμα κατά κόρον, ότι θα διώξουν την Ελλάδα από το Σένγκεν. Ποιός θα την διώξει και γιατί; Δεν είναι εύκολη η όποια αποπομπή μέλους από μια διεθνή συνθήκη, χωρίς σαφή και ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, αλλά ούτε και η αποχώρησή του χωρίς βαριές συνέπειες.

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν Φεύγουν Ποτέ από την Κύπρο

Γράφει ο Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος 

Πολλές κουβέντες ακούστηκαν τελευταία μέχρι και για περίπτωση αποχώρησης των Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο κάτι που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε αστείο. Αυτό που φαίνεται να μπαίνει στο τραπέζι της λύσης, σαν δόλωμα, είναι η παραχώρηση κάποιου τμήματος προκειμένου να υπάρχουν επιχειρήματα περί καλής θέλησης όλων των πλευρών.

Αποκαλυπτκή Έκθεση RAND : Σε 36 ώρες η Ρωσία μπορεί να κατακτήσει 3 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


Image


 Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ οτι οι ΗΠΑ θα ξοδέψουν 3.4 δισεκατομμύρια δολάρια ενάντια στην "ρωσική επιθετικότητα", μια έκθεση του think tank RAND αποκαλύπτει απο τη μια οτι η Ρωσία ειναι μια υπαρκτή απειλή και απο την άλλη οτι η Συμμαχία εχει πολλά αδύνατα σημεία. 
Με την τρέχουσα ανάπτυξη δυνάμεων όπως στέκει σήμερα η Ρωσία θα μπορούσε να ισοπεδώσει τις δυνάμεις τυ ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής.

Και να αδερφέ μου...

Και να αδερφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε, ήσυχα, ήσυχα κι απλά... 
ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη, αφήγηση Γιάννη Ρίτσου, στίχοι του ποιητή της Ρωμιοσύνης.

Έπρεπε να καταστούν ανυποχώρητοι οι αγρότες, να διαπεράσει σαν γοερό κλάμα η αγανάκτηση στους πάντες και τα πάντα, για να βρεθούμε δίπλα - δίπλα, χέρι με χέρι στον κοινό εχθρό, τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

Συρία: Ρωσικό κλειδί για τις εξελίξεις… Tι συμφέρει τις ΗΠΑ;

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια «επαγγελματική» άσκηση διπλωματικής πίεσης από ρωσικής πλευράς, με στόχο οι συνομιλίες για την ειρήνευση στη Συρία να αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση στο έδαφος, δηλαδή την ισορροπία δυνάμεων, αφού σε διαφορετική περίπτωση, πολύ απλά, αυτός που επικρατεί στο στρατιωτικό πεδίο, δεν έχει απολύτως κανένα κίνητρο να προσέλθει να συζητήσει για ειρήνευση. Τα δεδομένα όμως του προβλήματος αφήνουν πολλά περιθώρια εικασιών για εν εξελίξει παρασκηνιακούς χειρισμούς, άμεσους και έμμεσους.

Το ελληνοτουρκικό «πάρτι» στο Αιγαίο συνεχίζεται



Πιστοί στις «παραδόσεις» τους οι Τούρκοι και ενώ τα προβλήματα τους από ανατολάς συνεχώς αυξάνονται, δεν ξέχασαν την συνηθισμένη τους τακτική να εφορμούν στο Αιγαίο και να παραβιάζουν συστηματικά τον εθνικό μας χώρο.
Έτσι και τώρα οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» μας Τούρκοι, (πού είσαι Μπουτάρη;) βγήκαν με σχηματισμό έξι F-16 και με το CN-235 σε όλο το μήκος και το πλάτος Αιγαίο!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ